Oké first of all, ik ben geen make-up artist. Noch heb ik cursussen of opleidingen gevolgd in die richting. Het contouren van het gezicht is volgens mij onder visagisten al JAREN een begrip. Het contouren is kort gezegd het shapen (vormen) van je gezicht door het aanzetten van schaduw en highlights. Op die manier kun je je gezicht sprekender maken en zelfs je neus corrigeren.

Tof!

De trend van het contouren bij de ‘gewone’ mens is eigenlijk begonnen bij Kim K. ALS er iemand extreem contourt dan is zij het wel.

In Nederland is de trend inmiddels ook al een tijdje begonnen. Alleen…. Is het best lastig om een goede contourkit te kopen in Nederland. Ik begon zelf met de contourkit van Sleek. Deze kit bestaat uit 2 verschillende poeders; donker en highlight:

Om mee te beginnen is deze kit een aanrader en daarnaast is het ook niet zo duur (http://Www.boozyshop.nl €7.99).

Nu heb ik kunnen oefenen met de twee kleuren en was ik klaar voor het grotere werk. Hiervoor heb ik de Anastasia Beverly Hills Contour Kit gebruikt.

    

Dit is een Palette met 6 verschillende poeders. 5 van deze poeders zijn mat, wat erg fijn is om mee te contouren, en in 1 poeder zit een lichte glans. Hiermee kun je bijvoorbeeld mooi je jukbeenderen mee afpoederen voor een mooi effect.

Dit pallet zit wel wat hoger in de prijsklasse dus als je niet zo into de make-up bent is het erg duur. Vooral als je niet alle kleuren gebruikt. Maar voor de make-up lovers is dit zeker een MUSTHAVE! De bruine kleur kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor de brows, maar als je het contouren wat onder de knie hebt kun je iedere kleur gebruiken voor het contouren. Het pallet is te koop bij de officiële Anastasia Beverly Hills Shop Nederland voor €54,95.

Ik zal laten zien hoe ik de pallet heb gebruikt. Als eerste de lowlights

De lowlights (donkere kleuren) breng je aan op je gezicht waar schaduw valt; je voorhoofd, onder de jukbeenderen, zijkant van de neus (let op gebruik een kleine kwast anders maakt het je neus alleen maar dikker) en onder de kaaklijn.

De highlights:

De hightlights (de lichte kleuren) breng je aan onder de neus in het gootje, midden van je voorhoofd, op de neusbrug, midden van je kin en onder de wenkbrauw.  De kleur banana (ook een hele hype in USA) in de palette is wat geel, deze is bedoeld voor onder de ogen. Dit heb ik ook gedaan.

Wat misschien wel het allerbelangrijkste en het lastigste is van contouren is het blenden. Nu heb je namelijk allemaal rare strepen op je gezicht. Pak een kwast (zelf gebruikte ik de blush kwast) om de harde strepen te doen vervagen. Zorg dat de kleuren mooi overlopen naar je huid.

Zelf ben ik erg fan van de highlight van MAC, ik gebruikte de ‘Definitly Defined: Extra Dimension Skinfinish’ als finishing touch op mijn jukbeenderen.

En natuurlijk een voor en na foto:

Dit was de eerste keer dat ik de Palette gebruikte dus oefenen baart kunst zeggen ze altijd!

Om voor jullie een makkelijke tutorial neer te zetten heb ik even een plaatje van Pinterest geplukt, HANDIG!

Ik ben helemaal fan van contouren en ik vind dat mijn make-up pas ‘af’ is na het contouren. Als het voor jou too much is kun je ook alleen contouren als je een avondje uit gaat. Maar dan adviseer ik je de goedkopere variant te nemen.

Ladies, contour on!!!  

  

May