Een nieuw skincare merk op de markt. Helemaal natuurlijk en diervriendelijk! Ik heb het over Yase Cosmetics.
Ik mocht de dagcrème en het serum uitproberen om aan jullie te laten weten hoe ik het vind.
Lees je even mee? 

YASE COSMETICS

Yase Cosmetics: Natuurlijke skincare

Yase Cosmetics is -voor mij- een nieuw merk uit Polen. Een merk dat mij in ieder geval erg aantrekt omdat het aangeeft volledig natuurlijk te zijn.
Zo worden er geen chemische ingrediënten aan toegevoegd of conserveringsmiddelen. Waardoor het product 3 maanden goed blijft. Korter dan we gewend zijn van de reguliere producten maar bij dagelijks gebruik kom je ongeveer op die termijn uit.

DE INGREDIENTEN DIE YASE NIET BEVAT

Zo vind je de volgende ingrediënten niet in de producten van Yase:

  • Siliconen
  • Kunstmatige kleurstoffen
  • Propyleen en ethyleenoxiden
  • Ruwe oliederivaten
  • Glycol
  • SLS of SLES
  • EDTA
  • Bestraling
  • Kunstmatige conserveringsmiddelen
  • Kunstmatige geurstoffen
  • FTALATEN
  • Kunstmatige UV-filters

Hierdoor kan je dus echt zeggen dat de producten geen gekke chemische ingrediënten bevatten die eigenlijk helemaal niet goed zijn voor je huid.
De ingrediënten zal ik per product voor jullie opnoemen.

DAGCRÈME

Yase Cosmetics: Natuurlijke skincare

De producten van Yase zitten, zoals je ziet, in een prachtige verpakking. Ten eerste komt er een doosje bij de flesjes met een boekje waarin alle informatie over het product gevonden kan worden.
De flesjes zijn gemaakt van hard plastic en zijn doorzichtig. En de crèmes worden met een pompje bedient! Fijn, ik ben een pompjesmens.

De dagcrème is een lichte crème met een actief extract van hematiet (een mineraal). De crème belooft te verzorgen, hydrateren en te beschermen.
Verder zitten de vitamines A, E, F, B5, H K en PP in de crème verwerkt. Tot slot belooft de crème ook de huid te beschermen tegen UV-straling door middel van een natuurlijke bescherming.

De dagcrème is niet dik en niet dun, het zit er een beetje tussenin. Een prima substantie om aan te brengen op je gezicht en uit te smeren. Ik vind de crème niet heel fantastisch ruiken maar ik vind het ook niet vies. Ik weet niet helemaal wat ik ervan moet vinden. Wat ik wel weet, is dat natuurlijke producten vaak een vreemde geur hebben. Zeker als je het niet gewend bent. Dit komt omdat er geen kunstmatige geuren aan zijn toegevoegd.
Geen probleem dus.
Hij trekt redelijk snel in wat ik fijn vind als ik het ’s morgens gebruik. Ik kan na een aantal minuutjes zonder problemen mijn make-up aanbrengen.

Ingrediënten: Aqua, Glycerin, Arganil Spinosa Kernel Oil, Simmondisa (Chinensis), Jojoba Seed Oil, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Hematite Extract, Panthenol, Tocopherol Acetate, Glucononalactone, Sodium Benzoate.

SERUM

Yase Cosmetics: Natuurlijke skincare

Door naar het serum. Het serum bevat actieve Rhodochrosiet extract (helende steen) en is hoog geconcentreerd met plantaardige en minerale ingrediënten.
Het serum verbetert de collageen aanmaak en heeft een ontspannende werking voor de huid.
Verder bevat het serum een hoop anti oxidanten die ervoor zorgen dat je minder snel rimpeltjes krijgt en word je huid gedetoxed (door onder andere koper).
Als geurstof is er Ginkgo Biloba toegevoegd (en dat ruikt inderdaad lekker! Lekkerder dan de dagcrème).

Het serum is iets dunner van structuur en hier heb je ook maar heel weinig van nodig. De eerste keer had ik twee pompjes gebruikt en dat was echt veel te veel.
Dit product ruikt ècht heel lekker fris! Ik ruik de toegevoegde spearmint Ik ben best wel fan.
Het serum gebruik je trouwens vóórdat je de dagcrème aanbrengt.

Ingrediënten: Aqua, Glycerin, Rhodochrosite Extract, Panthenol, Cyamopsis Tetragonoloba (Guar) Gum, Tocopherol Acetate, Gingko Biloba Leaf Extract, Coffea Arabica Seed Extract, Gluoconolactone, Sodium Benzoate, Menthe Viridis (Spearmint) Leaf Oil, Limonene.

KOPEN

Yase Cosmetics: Natuurlijke skincare

De producten van Yase zijn volgens mij nog niet te koop in een fysieke winkel in Nederland. Wel is het product online te bestellen bij de website van Yase Cosmetics zelf.
Je kunt hier betalen met creditcard en met Paypal. Ik hoop dat zij binnenkort ook iDeal gaan toevoegen voor de Nederlandse gebruikers. Want dit wordt toch meer gebruikt vermoed ik.

De dagcrème kost €59 en het serum ook. Voor veel mensen aan de prijzige kant, en dat snap ik hoor! Zelf vind ik het een redelijke prijs voor een skincare product. Ik bezuinig persoonlijk niet op huidverzorgingsproducten.
Ik bedoel, ik ben over de 30, heb nog geen enkele rimpel en mijn huid is echt super gezond. Hoe komt dat? Juist, goede huidverzorging. En dat mag wel wat kosten.
De meeste producten die ik zelf heb zitten ook rond die prijs 🙂 Voor mij dus een prima prijs voor een goed natuurlijk product,

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May