Ik kreeg een cadeaubon van Rituals voor mijn verjaardag, en dan is het zó moeilijk om wat uit te kiezen want er is zóveel. Het is me toch gelukt. Ik wilde een lijn dat ik nog niet eerder heb geprobeerd en ook wilde ik wat make-up van Rituals uitproberen.
Bij deze! Lees even mee voor de review en de swatches. 

RITUALS

Nee, Rituals heeft geen inleiding nodig. Iedereen kent het, punt. Wel wil ik een aantal belangrijke én leuke feitjes over Rituals op een rijtje zetten.

♡ Om te beginnen met het allerleukste feit: Rituals test niet op dieren. Nooit.
♡ Rituals is begonnen nadat Raymond (de bedenker) alle vrouwen een bijzonder verwen moment gunde. En, you dirty minds, niet dat!! Gewoon echt een verwenmoment van jezelf!
♡ De basis van de collecties van Rituals zijn geïnspireerd door Oosterse gewoontes
♡ De geuren worden door parfumeurs ontworpen, speciaal voor Rituals
♡ De natuur is een inspiratiebron. Er worden vaak natuurlijke, duurzame en biologische ingrediënten gebruikt
♡ Rituals produceert zoveel mogelijk binnen Europa om de CO2 uitstoot te verminderen
♡ De producten bevatten geen parabenen, ftalaten en MIT en bevatten geen microbeads.
♡ Alle verpakkingen zijn recyclebaar

Nou, toch wel wat leuke feitjes niet? Nu door naar de producten die ik heb uitgekozen 😉

SHOWER OIL & DEODORANT

RITUALS NEWBIES

Als eerste koos ik voor de lijn ‘The Rituals of Sakura’. Ik koos een shower oil en een deodorant. We beginnen met de shower oil (€8,50).  Op de website van Rituals.nl staat het volgende over dit product:

Ervaar het zijdezachte schuim van deze verzorgende doucheolie, verrijkt met Organische Rijstmelk en Kersenbloesem, die je huid heerlijk zacht en gehydrateerd laat aanvoelen. Verzorgende doucheolie verandert in combinatie met water in een zijdezacht schuim. Je huid voelt heerlijk zacht en gehydrateerd. Helpt om je gebruinde huid langer te behouden. Verrijkt met Organische Rijstmelk, een natuurlijk ingrediënt dat de huid voedt waardoor deze zijdezacht wordt, en Kersenbloesem, het Japanse symbool van zuiverheid. – Rituals.nl

De lijn ruikt absoluut heerlijk, heel zacht, dat zal de rijstmelk zijn en de kersenbloesem geeft de olie net even die extra lekkere geur.
De doucheolie gaat bij mij supersnel omdat ik geen washand of spons gebruik maar het met mijn handen doe. Dus ik doe lekker royaal met de olie 😉
Het veranderd inderdaad in een schuim en voelt lekker zacht aan. De douche ruikt na afloop nog een tijd superlekker. En mijn huid ook!

Vervolgens door naar de deodorant (€8) van dezelfde lijn. Heeft dus dezelfde geur, die heb ik hierboven beschreven. Op de website vind ik het volgende over de deodorant:

Maak kennis met de anti-perspirantspray en bescherm je 24 uur lang tegen transpiratie en ongewenste lichaamsgeurtjes.

Ook de deodorant bevat rijstmelk en kersenbloesem en ruikt dus superlekker. Wel vind ik het nogal prijzig voor een spuit deodorant. Ik heb hem in mijn tas dus gaat hij redelijk snel op.
De deodorant geeft me een paar uur frisse oksels maar met warm weer moet ik zeggen dat het toch niet uren fris blijft.

LIPGLOSS

RITUALS NEWBIES

Nog nooit eerder had ik make-up gebruikt van dit merk dus heb ik een voorzichtige keuze gemaakt. Namelijk een lipgloss (€12,50) in een kleur die eigenlijk niet fout kan gaan: Bright Coral. Het volgende staat op de website over dit product:

Geeft ultra glanzende lippen in een licht gekleurd effect met een glitter.
Mix van verpulverde pure edelstenen zorgen voor een verleidelijke glans en kleur die lang blijft zitten.
Milde formule: natuurlijke edelstenen – pure mineralen – zonder conserveringsmiddelen – zonder parfum. – Rituals.nl

rituals-lipgloss-coral-8292Prettig dat er geen conserveringsmiddelen en parfum inzitten. Dit zijn de ingrediënten die niet erg aardig zijn voor je huid en voor allergische reacties kan zorgen.
De kleur Bright Coral is echt een zachte koraalkleurige gloss. Heel natuurlijk en zeker geschikt voor (mijn) dagelijks gebruik.
De gloss is wel wat plakkerig dus voor winderige dagen en los haar niet geschikt 😉
De gloss is in meerdere kleuren verkrijgbaar trouwens.

OORDEEL

Rituals is altijd lekker en komt altijd op. Het is ook áltijd een goed cadeau voor je moeder, zus, vriendin, nichtje en zelfs oma.
De geur ‘Rituals of Sakura’ vind ik zelf heel lekker, ik houd wel van zachte en milde geuren. Toch is de Hammam mijn favoriet..
De gloss vind ik mooi, jammer alleen dat de gloss nogal plakt. Dat wordt dus ‘mijn-haar-vast-dag-gloss’.

Wat is jouw favoriete Rituals geur?

May