Traditionele Marokkaanse Black Soap, oftewel Savon Beldi voor alle experts onder ons. De holy grail in de huidverzorging. Het beste uit Marokko wordt het wel eens genoemd. Ik houd van een échte Hammam en van dit soort fijne natuurlijke producten. In dit artikel laat ik jullie de Black Soap zien van Moroccan Garden. Lees je mee?

MOROCCAN GARDEN

Het merk Moroccan Garden is Nederlands maar zij halen hun producten rechtstreeks van de bron. Marokko dus! Moroccan Garden heeft zich gespecialiseerd in diervriendelijke cosmetica- en verzorgingsproducten gebaseerd op de Marokkaanse tuin. Met liefde voor de natuur en huid worden deze producten op basis van natuurlijke ingredienten rechtstreeks uit Marokko gehaald.

De producten komen rechtstreeks uit de Marokkaanse tuin en worden met liefde voor de natuur en de huid gemaakt.

Verder werkt het merk natuurvriendelijk door de verpakkingen van glas te maken en worden deze op ambachtelijke wijze worden versierd (ze zien er inderdaad beeldschoon uit).
De producten van Moroccan Garden bevatten Argan Olie dat onder andere uitermate geschikt is voor personen met huidaandoeningen. Argan olie is sowieso in opmars want ik kan me niet voorstellen dat jullie er nog niet van hebben gehoord.
Het merk belooft de meest pure argan olie in de producten te verwerken zodat de producten zo natuurlijk mogelijk blijven.

BLACK SOAP / SAVON BELDI

TRADITIONELE BLACK SOAP / SAVON BELDI VAN MOROCCAN GARDEN

De Black Soap dus. Of gewoon in het Nederlands ‘Zwarte Zeep’ is te koop voor €17,95 maar momenteel in de aanbieding voor €15,95 op de website van Moroccan Garden.
De Marrokkaanse zwarte zeep is een standaard onderdeel van het traditionele Hamam ritueel. Ik houd ontzettend van Hamam en heb een paar keer een traditionele Hammam behandeling gehad in Utrecht. Ik was dus heel enthousiast over dit product!

Ik was heel enthousiast over het product want ik houd ontzettend van een hamam behandeling

De black soap heeft een structuur van boter en is deze natuurlijke plantaardige pasta op basis van zwarte olijven rijk aan vitamine E.
De zwarte zeep is gemaakt van biologische zwarte olijven met toevoeging van argan olie. Deze zwarte zeep is geschikt voor ieder huidtype.
Ook leuk om te weten: De pot is op ambachtelijke wijze versierd in Marrakesh.

De volgende informatie over de zwarte zeep vond ik op de website:

De Marokkaanse zwarte zeep is standaard onderdeel van de traditionele Hamam ritueel en is verrijkt met arganolie. Het is de nummer één behandeling in oosterse Hamams. Met een textuur van boter, is deze natuurlijke plantaardige pasta op basis van zwarte olijven rijk aan vitamine E. Het wordt verkregen uit een mengsel van olie en gemalen olijven, gedrenkt in zout en potas. In de negentiende eeuw werd het door de dermatologie gebruikt als een exclusief product en later werd het een echte schoonheidsproduct voor iedereen.

Dankzij de scrub en hydraterende eigenschappen, verzacht en voedt de Moroccan Garden Zwarte Zeep de huid. De pasta schuimt niet, maar wordt romig wanneer u hier water aan toevoegt.

Verwijdert de dode huidcellen (de ruwe en droge buitenkant). Reinigt de huid diep door het verwijderen van giftige stoffen en dode huidcellen, waardoor onze huid zachter wordt. De afschilfering verhoogt de bloed- en lymfe circulatie. Met zijn antimicrobiële eigenschappen is de Marokkaanse zwarte zeep rijk aan vitamine E.
De zeep wordt sterk aangeraden om een jeukende rug te ontlasten als gevolg van teveel aan dode huidcellen en verstopte poriën.

Ingrediënten
Aqua (Water), Potassium Olivate* , Glycerin*, Argania Spinosa oil, Sodium Chloride, Caramel*, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Potassium Hydroxide, Limonene.
Inhoud: 200 gr. Moroccangarden.nl

TRADITIONELE BLACK SOAP / SAVON BELDI VAN MOROCCAN GARDEN
TRADITIONELE BLACK SOAP / SAVON BELDI VAN MOROCCAN GARDEN

GEBRUIK / REVIEW

TRADITIONELE BLACK SOAP / SAVON BELDI VAN MOROCCAN GARDEN

Nu zul je misschien denken van ‘Ja hallo, jij bent geen Marokkaanse dus je weet ook niet hoe of wat’. Nou, ik heb ooit eens een traditionele Marokkaanse hamam gedaan in Utrecht dus ik heb enigszins ervaring haha.
Maar verder ga ik natuurlijk gewoon mijn mening over het product vertellen.
First of all ik vind het uiterlijk heel erg mooi. Ik zie meteen dat het een ‘exotisch’ product is door de prachtige afwerking op de dop en de glazen pot. De dop oxideert trouwens niet, fijn voordeel want je kunt de pot dus gewoon in je douche/badkamer laten staan.

Ik koop vaak met mijn neus, dit product zou ik dus binnen 1 seconde hebben gekocht

De black soap zelf ruikt ten eerste echt heerlijk. Het doet me denken aan een toko, geen armoedige oude toko maar een mooie toko waar ze ook cosmetica verkopen. Ook doet de geur mij een beetje denken aan mijn tante, die was ook altijd into dit soort dingen. Ik houd echt van de geur, alvast een groot voordeel want ik koop vaak met mijn neus.
De geur komt nog meer vrij wanneer je de zeep gebruikt. Dit doe ik zelf lekker onder de douche.
De black soap werkt het beste als het lichaam warm is dus ik zorg dat ik al een minuut of 5/10 onder de douche sta zodat mijn huid lekker dampt.
Vervolgens pak ik een lik pasta uit de pot en wrijf dit in mijn handen wat uit om het vervolgens op mijn lichaam en ook mijn gezicht goed aan te brengen en in te masseren. De geur is echt goddelijk..
Bij het afspoelen merk ik dat mijn huid heel schoon aanvoelt. Een beetje alsof ik het met zeep heb gewassen maar dan zonder dat trekkerige gevoel. De toegevoegde argan olie zorgt natuurlijk voor de hydratatie.
En guess what? De geur blijft ook nog uren op mijn huid zitten. I LOVE IT!

VERKRIJGBAARHEID

TRADITIONELE BLACK SOAP / SAVON BELDI VAN MOROCCAN GARDEN

De producten van Moroccan Garden zijn uiteraard te koop bij de webshop van dit merk. In de shop vind je niet alleen de black soap maar ook andere heerlijke traditionele Marokkaanse cosmetica producten zoals onder andere oliën en scrubzeep.
Neem even een kijkje en ik zou zeggen: probeer wat! Het is écht de moeite waard. Het ruikt in ieder geval allemaal ONTZETTEND lekker!

Heb jij wel eens een traditionele Hamam meegemaakt?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf (adv)

May