Moet jij last minute nog scoren voor kerst? Of wil je jezelf gewoon verwennen? Nog leuker eigenlijk. Dan heb ik het perfecte cadeautje gevonden. De cologne collection van Jo Malone. Met 5 geuren in een luxe doos. You’ll love it!

JO MALONE

Jo Malone is een merk waar ik echt al jaren fan van ben. Het merk komt oorspronkelijk uit Engeland. De naam is ook Jo Malone London.
Sinds 1999 is het merk aangesloten bij Estée Lauder Companies en is inmiddels in 22 landen te koop.
Het merk wordt omschreven als een Brits Lifestyle merk dat bekend staat om haar luxueuze en unieke geuren voor bad, lichaam en huis.
Wat ik persoonlijk het allerleukste vind aan Jo Malone, is dat alle geuren met elkaar gecombineerd kunnen worden. Mij is verteld dat iedere nieuwe geur wordt getest met de geuren die al bestaan. Als de geur niet lekker ruikt met een van de al bestaande geuren dan wordt het niet uitgebracht.
Betekent dus dat iedere geur is te combineren. Parfums met parfums, maar ook bodylotions met colognes. Zo kun je dus je eigen gepersonaliseerde geur creëren.
Meer artikels die ik over de producten van Jo Malone heb geschreven kun je hier vinden.

COLOGNE COLLECTION

De Jo Malone Cologne Collection is een superfijn cadeau om te geven maar ook om te krijgen. Juist omdat iedere geur met elkaar te combineren is.
De set bestaat uit de vijf meest populaire geuren. Allemaal in de welbekende flacons van het merk met een inhoud van 9ml. Zo kun je ze allemaal uitproberen of alles met elkaar proberen om te kijken wat jouw unieke combinatie is voordat je de full size flacons aanschaft.

NECTARINE BLOSSOM & HONEY

Ik begin met mijn favoriet uit de collectie. De Nectarine Blossom & Honey. Normaal gesproken ben ik niet heel erg van de bloemige geuren, maar ik vind deze echt heerlijk. Hij wordt omschreven als ‘Covent Garden, de ochtendmarkt in Londen’. Denk aan sappige nectarines, perziken, zwarte bessen en tere lentebloemen. Uiteraard met een tikje acaciahoning.
Het is een heel zachte en vrolijke geur.

ENGLISH PEAR & FREESIA

De English Pear & Freesia had ik zelf al ooit eens gekocht. Niet helemaal mijn geur moet ik eerlijk zeggen maar wel superfijn als je deze combineert met een kruidige geur.
Deze geur wordt omschreven als een herfstgeur. Pas gerijpte peren met een boeket van witte fresia’s die worden verzacht door amber, patchoeli en houtnoten.

LIME BASIL & MANDARIN

Dit is een meer kruidige geur en daar hou ik echt van. De Lime Basil & Mandarin doet je vooral denken aan fruit en dat ruik je inderdaad terug in de geur. Denk ook aan kruidige basilicum en aromatische witte tijm. De geur van limoenen geeft het een tropisch tintje. Deze geur is trouwens een ‘moderne’ klassieker!

ENGLISH OAK & REDCURRANT

De English Oak & Redcurrant is één van de nieuwere geuren van het merk. Denk aan het bos bij dageraad, de sappige rode aalbes, rozengeur en witte muskus gemengd met geroosterd eikenhout.
Deze cologne is fruitig en heeft een heerlijke zwoele, en intense geur. Die heel fijn ruikt wanneer je deze mengt met een kruidige geur zoals de Lime & Basil.

WOOD SAGE & SEASALT

Tot slot vinden we de Wood Sage & Seasalt. Eentje die zeker op mijn wishlist staat. Lekker uitwaaien op zee, daar doet deze geur aan denken. Denk aan een frisse wind, de zilte zeelucht, de ruwe kliffen die de geur van mineralen verspreiden en de aardsheid van salie.
Een heerlijke ‘neutrale’ parfum die in de Oriëntaalse categorie valt. Iedereen zou deze lekker moeten vinden denk ik.

Een parfum is heel persoonlijk. Het is daarom ook retelastig om een parfum voor iemand te kopen als je niet zo goed weet wat iemand lekker vindt.
Deze set is daarvoor ideaal, want ten eerste vind je 5 totaal verschillende geuren in het doosje waar er sowieso een paar van in de smaak zullen vallen. Mocht er nu eentje tussenzitten die je niet zo lekker vindt? Zoals ik de English Pearl & Freesia niet heel fijn vind, dan kun je die gewoon combineren met een andere geur.
Dan ruikt het namelijk direct al heel anders! Ga lekker experimenteren met de geuren dus!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

Zelf kijk ik altijd even bij de webshop van Douglas voor een Jo Malone product. Maar ook ik heb de plank wel eens mis geslagen door er eentje te kopen die me heerlijk leek maar uiteindelijk toch niet zo lekker was. Ik vond hem naar oude vrouwen ruiken. Maar goed dat is persoonlijk haha.
Als je dus nog niet bekend met de geuren bent dan zou ik zeker eventjes naar de winkel gaan om te ruiken. Want het is een hoop geld en je wilt dan wel tevreden zijn.
Bij Douglas verkopen ze dus Jo Malone maar bij Hudson’s Bay (sowieso die in Amsterdam) én in de Bijenkorf zit een Jo Malone counter en de medewerkers kunnen jou helemaal adviseren door dingen te laten ruiken en je in te smeren. Dus go for it!

Prijzen:
Jo Malone Cologne Collection – €110 (5x9ml) shop de set hier.

Heb jij een favoriete Jo Malone geur?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May