Mocht je nog op zoek zijn naar een fijne mascara? Ik probeer eens in de zoveel tijd een mascara uit die me aanspreekt. Een MAC mascara is altijd goed zou je zeggen toch? Ik testte de In Extreme Dimension Mascara van MAC en in dit artikel zie je wat ik ervan vind én zie je de before- en after foto’s.

MAC COSMETICS

MAC is een van oorsprong Canadees merk en is bekend bij écht iedereen die zich maar een beetje interesseert voor make-up. MAC ontstond in 1984 vanuit de behoefte dat er meer kleuren en texturen nodig waren. Het was dan ook het eerste merk dat echt make-up ontwikkelde voor de donkere huid.
In eerste instantie was het merk uitsluitend voor visagisten te koop maar langzamerhand werd het zo populair dat ook de consumenten hun slag konden slaan.
Eén van de meest bekende merken én als er een merk is die taboe’s openbreekt dan is het MAC wel. Denk aan make-up voor mannen, vrouwen, kinderen, en alle verschillende huidkleuren die er bestaan!

IN EXTREME DIMENSION MASCARA

De In Extreme Dimension Mascara is een mascara die echt al een tijdje bestaat maar vaak van uiterlijk wordt verandert. De mascara is verkrijgbaar in maar liefst 16 kleuren. Van bright pink tot knal geel en van donkerzwart tot wit. Nice!
Dit is natuurlijk de zwarte kleur. Of ja, natuurlijk. Ik zou de roze ook mega tof vinden. Maar de meeste mensen zoeken toch een zwarte variant.

De mascara belooft extreme volume en krul. Ik moet zeggen dat ik ook best tevreden ben over het resultaat.
Het borsteltje zelf is van een soort rubber materiaal en heeft veel verschillende ‘haartjes’. Hierdoor pakt de borstel alle wimpertjes goed mee, ook de kleinste.
Daardoor creeer je al meteen volume, de zwarte kleur is ook lekker intens waardoor je meteen een knaller van verschil ziet.

BEFORE

AFTER

Ik vind het dus inderdaad een mooi resultaat. Wel moet je uitkijken met het aanbrengen. Als je te enthousiast te werk gaat dan komen er snel een paar spinnenpoten naar voren. Je hoeft dus echt helemaal geen 6 keer over de wimpers te gaan. Twee laagjes is echt wel genoeg.
Wat ik wél jammer vind is dat de mascara niet echt waterproof is. Ik heb snel last van panda oogjes, en die had ik met deze mascara helaas ook. Een tip is om onder je ogen goed af te poederen met een losse translucent powder. Als de mascara water-resistent of waterproof zou zijn geweest was ‘ie voor mij perfect!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

MAC was vroeger alleen maar in de MAC winkels te koop. Dat vond ik zelf echt mega ongemakkelijk. Want die zitten lang niet overal.
Tegenwoordig kun je het merk overal shoppen. Zo vind je MAC bij Douglas, de Bijenkorf en natuurlijk ook gewoon bij jouw thuis via de officiele MAC Cosmetics webshop (hier vind je vaak ook hele toffe acties trouwens).

Prijs:
In Extreme Dimension Mascara €20,50

Wat is jouw favoriete MAC musthave?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May