Vanaf deze maand is het Backtalk Palette van Urban Decay Cosmetics te koop. Een dubbel palette! Namelijk met gezichtspoeders (blush en highlighters) en oogschaduw poeders. Een palette die ik MOEST hebben. Lees je mee? Ook vind je mijn gecreëerde look en de swatches in dit artikel.

URBAN DECAY COSMETICS

Urban Decay was al jaren bekend in Amerika en sinds kort heeft het merk Nederland ook veroverd. Dankzij de beauty bloggers en vloggers is het merk in razend tempo heel populair geworden.
Van oorsprong is het merk Amerikaans en is een onderdeel van het moederbedrijf L’Oreal en is in 1996 ontstaan.
Het merk staat bij PETA geregistreerd als diervriendelijk en er wordt dus nooit op dieren getest. Meer artikels & reviews van Urban Decay kun je hier vinden.

BACKTALK PALETTE

Het Backtalk Palette is geïnspireerd op de best-verkochte cult favoriet Vice Lipstick tint ‘Backtalk’. Het palette zijn eigenlijk twee palettes in één met haar acht tinten oogschaduw en vier op elkaar afgestemde blushes en highlighters.
Alle tinten in het palette zijn goed te gebruiken bij iedere huidtint. In het palette vind je ook een spiegel die je eruit kunt halen om makkelijk je make-up bij te werken on the road en doet ook dienst als een ‘scheidingswandje’ tussen de twee palettes.

De kleuren van het palette zijn de volgende:

OOGSCHADUW:

 • 3 SHEETS: Pale-Pink Nude Matte
 • BARE: Light Pinky Peach Satin
 • CURVE: Metallic Rose Shimmer met Silver Micro Glitter
 • BACKTALK: Soft Rosy Mauve Matte
 • SHADE: Deep Fuchsia Satin
 • ATTITUDE: Metallic Red Copper
 • WTF: Reddish Brown Matte
 • 180: Metallic Brown-Red

FACE:

 • CHEAP SHOT: Rich Mauve with Slight Shimmer
 • DOUBLE TAKE: Medium Pink-Nude
 • LOW-KEY: Pink Peach
 • PARTY FOUL: Light Pink-Nude Shimmer

Ten eerste zijn deze tinten allemaal mijn kleuren! Ik HOU van nude en roze kleurtjes. Ook de pigmentatie vind ik geweldig. Vooral de shimmer poeders doen het mega goed. Alle swatches zijn droog geswatched. Mocht je het kwastje vochtig maken dan komt er dus nóg meer pigmentatie vanaf. Verder hebben de poeders geen fall-out en vind ik de highlighter fantastisch. Hieronder vind je de look die ik gemaakt heb met het palette.

LOOK

Op de eerste rij foto’s zie je de oogschaduw die ik heb gebruikt. Ik heb vrijwel alle kleurtjes gebruikt van het palette en heb het rustig gehouden voor een wearable look. Je kunt de look knallender maken door de poeder vochtig aan te brengen op het ooglid.
De tweede rij foto’s laat de blush en de highlighter zien. Ik gebruike de kleur Double Take en Party Foul.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

De producten van Urban Decay zijn gewoon lekker in Nederland te koop. Je kunt het merk tegenwoordig bij de Ici Paris XL én Hudson’s Bay shoppen, online én offline. Yay! Natuurlijk kun je ook online terecht bij de Nederlandse webshop van Urban Decay zelf. Het Backtalk Palette is sinds juni te koop. Je kunt dus al rennen of surfen naar de winkel!

Prijs:

 • Backtalk Palette €53

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May