Last van puistjes of grove poriën? Kiehl’s is mijn geheim! De Blue Herbal collectie is erop gericht om je acné en puistjes te verwijderen en te voorkomen.
In dit artikel laat ik je de cleanser en de spot treatment zien.

KIEHL'S

Kiehl’s bestaat al 160 jaar (!) en is daarmee dus een oude rot in het vak. Het merk is opgericht door de heer John Kiehl die van oorsprong een apotheker was en een passie had voor plantkunde.
De producten van Kiehl’s staan zelfs in Smithsonian Institute in Washington (hét museum over geschiedenis, kijk de film ‘Night at the Museum’ eens. Hilarisch. Niets te maken met het merk maar ik hou ervan).
Anyway, het merk is dus al jarenlang een begrip en was niet zomaar even een dingetje dat weer voorbij is gevlogen. Vandaag de dag is het merk namelijk te koop in de Bijenkorf en ja, dan ben je best een naam.
Eerdere artikels over het merk kun je hier vinden!

BLUE HERBAL GEL CLEANSER

De Blue Herbal Gel Cleanser is voor mij een wonderproduct. Het is een gezichtsreiniger die actief acne bestrijdt. Daarnaast is de reiniger niet vet en ook niet uitdrogend, veel van dit soort producten zijn dat namelijk wél.
De cleanser reinigt de poriën en verwijdert al het vuil en vet dat acné veroorzaakt, verder bevat het salicylzuur om de acné te voorkomen. Op de website van Kiehl’s is een leuk feitje over deze lijn geschreven:

Toen onze scheikundigen in 1964 de beroemde Blue Astringent Herbal Lotion van Kiehl’s maakten, was het product van begin af aan heel populair. Meer dan veertig jaar later zijn we van mening dat het product niet alleen aanslaat dankzij de uitzonderlijke kwaliteit, maar ook door de veelzijdigheid. De mannelijke gebruikers van Kiehl’s-producten vertellen ons dat ze het gebruiken als behandeling na het scheren, om de huid te kalmeren en een branderig gevoel te voorkomen. Er wordt gezegd dat Andy Warhol fan was! – Kiehls.nl

De gel cleanser vind ik in gebruik heel fijn. De gel zit in een grote tube waar je heel lang mee kunt doen. Ik was mijn gezicht altijd onder de douche en hier is een tube ook geschikt voor.
De cleanser schuimt een klein beetje, maar niet teveel. Net prima. Na gebruik voelt mijn huid dus niet droog of trekkerig aan! En dat heb ik vrijwel altijd met acné producten. Dus dat is een huge voordeel!

VOORDELEN

 • De textuur is een gel maar voelt lekker dik aan
 • De cleanser schuimt niet teveel
 • Mijn huid voelt na afloop niet droog en trekkerig aan
 • De tube is lekker groot

NADELEN

 • Ik had meer van de geur verwacht. Het is redelijk neutraal
 • Je kunt de cleanser niet gebruiken voor je oog make-up

BLUE HERBAL SPOT TREATMENT

Om je ritueel compleet te maken, gebruik je maximaal drie keer per dag ook de Blue Herbal Spot Treatment. Deze gel pakt puistjes aan en reinigt de porien waardoor het helpt om nieuwe puistjes te voorkomen. De gel zit in een kleine tube maar belooft heel effectief te zijn.

Oké, ik dacht dat het een waterige substantie zou zijn. Maar het is echt een gel die je aanbrengt over het hele gezicht.
De tube is klein maar je hebt weinig nodig om op het hele gezicht aan te brengen. Er wordt gewaarschuwd dat de gel de huid kan uitdrogen, zeker in het begin. Dus wordt het aangeraden om in het begin de gel maar eenmaal per dag aan te brengen. Ik vind het prettig om de gel aan te brengen voordat ik ga slapen. Het maakt namelijk niet uit of mijn huid dan wat droger is. De volgende dag is mijn huid MEGA zacht. Het lijkt wel een peel-effect te hebben! I LOVE THIS!

VOORDELEN

 • Het maakt mijn huid ontzettend zacht
 • Er is maar weinig product nodig voor het hele gezicht
 • Het heeft een peel-effect op mijn huid

NADELEN

 • Het kan de huid uitdrogen

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

Kiehl’s is verkrijgbaar bij de Bijenkorf en kun je alles ook lekker ruiken en voelen. Maar als er geen Bijenkorf bij jou in de buurt zit (wat bij mij het geval is en ik het alleen wil combineren met een bezoek Amsterdam) dan kun je de Kiehl’s producten ook aanschaffen bij de officiële webshop van Kiehl’s.

Prijzen:

 • Blue Herbal Gel Cleanser €20.50 (150ml)
 • Blue Herbal Spot Treatment €20 (15ml)

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May