Voor de perfecte huid heb je misschien andere dingen nodig dan ik. In dit artikel laat ik je de Matte Yves Rocher Foundation zien, die geschikt is voor de wat vettere huid. Maar ook de Color Correctors die je huid mooi egaal maken. Kijk je mee?

YVES ROCHER

We kennen allemaal het merk Yves Rocher wel toch? Ik weet nog dat mijn oma vroeger vaak producten bestelde via de catalogus. Toen was er nog geen internet 😉
Tegenwoordig shop je alles gewoon online. Yves Rocher is een cosmetica merk dat gebruik maakt van natuurlijke ingrediënten in de producten. Van oorsprong is de heer Rocher een botanist uit Frankrijk, en heeft dus veel verstand van het plantenrijk. Hij was de eerste die begon met de natuurlijke cosmetica producten. Inmiddels wordt het bedrijf gerund door zijn kleinzoon Bris Rocher. Meer artikelen over dit merk kan je hier lezen.

ZERO SHINE 12H FOUNDATION

De allernieuwste foundation van Yves Rocher speelt mooi in één van de grootste problemen van vrouwen. Een vettige/glimmende huid. De Super Mat Zero Shine 12H Foundation is de ideale foundation voor een gemengde tot vette huid. De vloeibare formule belooft een poederachtige matte finish.
De formule is niet vet, niet comodegeen en sluit de huid niet af waardoor de huid fluweelachtig aanvoelt. De foundation is verrijkt met Baikalpoeder dat wordt verkregen uit de wortels van de Glidkruitplant. Dit zorgt ervoor dat de talgproductie wordt gereguleerd en de foundation tot wel 12 uur lang houdt.

Ook goed om te weten is dat de foundation een plantaardige, hydraterende werkstof bevat die voorkomt dat de huid uitdroogt. De foundation is in 10 tinten verkrijgbaar.

VOOR

NA

Oké, mijn huid is gemengd maar neigt vooral naar de drogere gemengde huid. Het is voor mij dus niet de ideale foundation, laten we dat voorop stellen.
Toch wilde ik hem proberen en ik merkte dat de dekking echt prima is. Zoals je op de foto kan zien worden de roodheden vermindert en ook de onzuiverheden worden gemaskeerd.
Voor mij is de foundation inderdaad niet heel geschikt. Mijn huid wordt er wat droog onder. Zeker in de herfst. Maar als je een vettere huid hebt, dan is deze foundation vast geschikt voor jou.

#NOFILTER COLOR CORRECTORS

Ook nieuw zijn de Zero Defaut Color Correctors in vier kleuren verkrijgbaar. Een dekkende huidkleurige concealer is prima maar haalt lang niet alles weg. Ze bedekken het alleen. Deze concealers zorgen ervoor dat de onzuiverheden worden gecamoufleerd.
GROEN neutraliseert namelijk alle rode kleuren, denk aan rode vlekjes, puistjes, rode wangen en bloedvaatjes.
GEEL neutraliseert blauw, ideaal dus voor onder de ogen. Wallen kunnen namelijk een blauwige kleur krijgen.
ORANJE neutraliseert bruine kleuren. Denk dus aan donkere kringen en pigmentvlekken.
Tot slot is er nog PAARS dat geel neutraliseert. Geschikt dus voor de doffe zones van het gezicht.
De correctors bevatten allemaal verzachtende katoenolie en zijn geschikt voor een gevoelige huid.

Ik hou echt van dit soort concealers, want ze werken als een trein. Zeker voor mijn rode vlekjes en blauwige kringen onder mijn ogen. Ook ik heb er last van jongens.
De dekking vind ik echt prima. Let er wel op dat je deze correctors aanbrengt onder je foundation en reguliere concealers. En het erna even goed uitblend. Anders heb je straks groene vlekken op je gezicht, dat is niet de bedoeling.
Ze blenden in ieder geval goed samen met de huid en zijn gemakkelijk in gebruik vanwege het draai systeem. Ook de prijs is lekker. Goedgekeurd dus!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

Yves Rocher is verkrijgbaar via de webshop van het merk zelf. Wil je liever fysiek winkelen? Dat kan ook. Hier vind je alle locaties van de winkels in Nederland.

Prijzen:

  • Zero Shine 12H Foundation €9.95 (30ml)
  • Zero Défaut Color Corrector €8.95

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May