Ik hoor steeds vaker dat mensen op zoek zijn naar een ‘zo clean mogelijke’ huidverzorging. Dus zonder chemische ingrediënten. Combray bevat er maar twee, en is nog organisch en dierproefvrij ook. Ik heb de twee oliën een tijd uitgeprobeerd en hier lees je wat ik ervan vind! 

COMBRAY

Combray is een Nederlands merk en redelijk uniek. De producten bevatten namelijk maar twee ingredienten. En dan is bijzonder en bijzonder fijn! De twee ingrediënten zijn: het unieke gepatenteerde antioxidant Oxofulleram en de hoogste kwaliteit cosmetische oliën. Oxofulleram is een zeer krachtige antioxidant en een uniek molecuul dat alleen en exclusief voorkomt in Combray.
Het merk belooft dat de fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken aanzienlijk verminderen met regelmatig gebruik.

NOURISHING FACIAL OIL

Ik begin met de Nourishing Facial Oil, omdat deze mij het meest aanspreekt. Deze olie is namelijk speciaal ontwikkeld voor een rijpere, vochtarme, normale, gecombineerde of vette huid. Ook kan de olie worden gebruikt bij acné en eczeem of psoriasis. De olie kalmeert namelijk de huid en zorgt ervoor dat fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken verminderen. De twee ingrediënten van deze olie zijn Arganolie en Oxofulleram.

Ik heb een rijpere huid en ik ben gek op argan olie. Vandaar dat deze olie als eerste mijn aandacht trok. De olie zit in een glazen luxe flacon met een pipet. De olie zelf ruikt redelijk neutraal, maar heeft een lekkere geur zoals ik die niet echt kan beschrijven. Ik vermoed dat het de argan is.
De olie is heerlijk vol en brengt fijn aan op de huid. Ik gebruik een olie het liefst voor het slapen gaan. Ook heb ik in februari een ooglidcorrectie gehad en vond ik deze olie perfect om te gebruiken om het litteken soepel te houden. Juist omdat er geen gekke ingrediënten in de olie zitten.
Ik merk na een tijd gebruiken dat mijn huid wat egaler en zachter wordt. Zeker om pigmentvlekken te verminderen is dit ook een fijn product. Ik heb daar snel last van in de zon. Met de olie voorkom ik juist de vlekken.

REGENERATING FACIAL OIL

Vervolgens is er de Regenerating Facial Oil. Deze olie is, anders dan bovenstaande, ontwikkeld voor de normale, gecombineerde/vette huid of als je last hebt van een vette T-zone en/of rosacea. De olie is meer geschikt voor een jongere huid, een die nog weinig last heeft van rimpels of fijne lijntjes. De twee ingrediënten van deze olie zijn Druivenpitolie en Oxofulleram.

Deze olie is voor mijn huid minder geschikt. Maar qua formule en textuur is deze precies hetzelfde als de Nourishing olie. Ook een lekker volle olie die prettig aanbrengt op de huid.
De druivenpitolie die in de olie zit, werkt ontzettend goed tegen een vette huid en grote poriën. Ik wéét dat dit echt werkt. Dus heb je hier last van? Dan is deze olie absoluut een musthave voor jouw huid!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

Ik moet bekennen dat de olie wat aan de prijzige kant is. Zelf vind ik goede huidverzorgingsproducten wel een hoge prijs waard. Zeker als het gaat om een product dat echt goed doet voor jouw huid.
Mocht je het eerst willen proberen, dan kun je ook een miniatuur aanschaffen om te kijken hoe jouw huid op de olie reageert.
Combray is te koop bij de webshop van Combray zelf.

Prijzen:

  • Nourishing Facial Oil €160 (30ml)
  • Regenerating Facial Oil €130 (30ml)

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May