Een goede en mooie huid met mooi weer is nog wel eens lastig. Ik probeerde de Lancôme Foundation Stick. De perfecte dag (30 graden) heb ik deze stick gebruikt. Benieuwd of het van mijn gezicht afsmolt of dat ik er de hele dag flawless bij liep? Lees dan snel verder.

LANCÔME

Ik denk dat bijna iedereen het merk Lancôme wel kent. De parfums, de make-up en natuurlijk de huidverzorging. Een heerlijk merk met heel fijne producten.
Lancôme is een Frans luxe cosmetica merk en is te koop in de mooiere winkels van ons land. Bij de drogisterij vind je dit merk namelijk niet erg snel.
Het merk bestaat al sinds 1935 en is opgericht door Armand Petitjean. Nu wordt het merk in maar liefst 130 landen verkocht en heeft meer dan 20.000 verkooppunten. Het motto is ‘Geluk is de mooiste vorm van schoonheid‘. En ik kan het er alleen maar mee eens zijn.
Meer artikels over Lancôme producten vind je hier. De webshop Notino verkoopt vrijwel alle producten van dit merk.

TEINT IDOLE ULTRA WEAR FOUNDATION STICK

De Lancôme Foundation Stick is een foundation en een SPF in één. Het bevat namelijk SPF15 om de huid te beschermen tegen UV-straling. Iets dat ik er erg belangrijk vind in een foundation. De stick is super gemakkelijk in gebruik en is medium dekkend.
Helaas is de foundation niet waterproof maar wel redelijk zweetproof. Verder heeft de foundation een matte finish. De foundation is gemakkelijk aan te brengen met de vingers, een spons of een kwast.

De ultieme test was natuurlijk het prachtige weer van de afgelopen maand én ik heb de stick meegenomen naar Italië. Want 1. Handtasformaatje en 2. Het is niet vloeibaar dus kan gewoon in je handbagage.
De stick is ideaal, je brengt het aan op het gezicht en vervolgens ga je met een spons of een kwast over de huid heen. Ik vind het resultaat het mooist als ik een vochtige spons gebruik. Op die manier is de dekking top en het ziet er ook nog eens heel natuurlijk uit.
Het grootste voordeel is dat de foundation heel natuurlijk oogt, maar perfect dekt! Ik heb eigenlijk geen concealer meer nodig voor onregelmatigheden.
Verder is de foundation inderdaad mat op de huid zonder het uit te drogen en blijft het de hele dag goed zitten. Nu moet ik wel zeggen dat ik een setting spray eroverheen gebruik, maar hij blijft perfect zitten. Zelfs met 35+ graden.
De kleur die ik in deze review heb gebruikt is 045 sable beige.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

De Lancôme foundation stick is verkrijgbaar bij Notino.nl. Hier vind je overigens nog veel meer producten van dit merk.
Dit is een webshop waar je vrijwel alle parfum kunt vinden met aantrekkelijke prijzen. Denk even aan 1500 merken en 5500 producten op voorraad. Genoeg keuze dus als je iets zoekt voor jezelf, je partner of iemand anders die een parfum cadeau verdient.
Notino.nl focust zich op parfum maar biedt onder andere ook mooie make-up, fijne skincare en zelfs huisparfums (en kaarsen) aan.
Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen dus!

Prijs:

  • Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation Stick €43 (nu €33,90)

 

$

May