Een droge en/of trekkerige huid? In ieder seizoen kunnen we er last van hebben. De Clinique Moisture Surge is dé hydratatie bom voor de huid. Althans dat wordt geclaimd. Het product ziet er wel prachtig uit, maar doet het ook wat het zegt? Dat zie je in dit artikel.

CLINIQUE

Clinique heeft helemaal geen introductie nodig bij velen. Maar kort wat informatie over het merk.
Het merk is een dochter van het moederbedrijf Estée Lauder, in 1968 brachten zij hun eerste product op de markt. Dat is dus alweer een tijdje geleden. Clinique is ook niet meer weg te denken uit de parfumerieën.
Evelyn Lauder, de dochter van, heeft Clinique opgericht. Het merk staat bekend om haar parfum vrije producten en niet allergene producten waardoor dit merk heel populair is onder de mensen met een gevoelige huid. Ook is dit merk perfect als je een hoogwaardig merk zoekt zonder teveel poespas en schadelijke ingrediënten. Zo natuurlijk mogelijk dus.
Ik heb al een heleboel artikels over de producten van Clinique geschreven. Als je benieuwd bent naar deze artikels, kijk dan even bij de Clinique artikels. 

Ps. hoe cute is de Nederlandse limited editie verpakking!!

MOISTURE SURGE

Like I said, de flacon en het product zelf zien er fantastisch uit. De Clinique Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate geeft de huid een shot vocht. Hierdoor wordt het waterreservoir van de huid aangevuld met een vochtboost van 179% die 24 uur lang met 65 % aanhoudt. Klinkt hartstikke goed.
De intense hydratatie wordt gegeven door een ultra licht gewicht water-gel structuur die helpt de huid direct voller, gladder en soepeler te doen ogen. Waterbindende stoffen sealen het vocht in de huid en versterken de natuurlijke huidbarrière die zo beter bestand is tegen vijanden van buitenaf en uit het milieu, om zo de tekenen van veroudering te vertragen. Aldus de omschrijving van het product.

Clinique is lang één van mijn favoriete merken geweest. De producten doen het goed op mijn huid. Wat ik persoonlijk jammer vind is dat de producten geen geur hebben. Aan de ene kant is dat natuurlijk positief voor mensen met een heel gevoelige huid (aangezien er geen parfum in zit), maar aan de andere kant hou ik erg van geurende beauty producten.
Dit concentraat heeft dus ook een neutrale geur. Qua structuur ziet het er inderdaad uit als een gel (zie de foto hier linksboven) en ik vind het mooi om te zien.
Het concentraat is ook licht qua gewicht en brengt prettig aan op de huid. Het trekt ook direct in waardoor je meteen erna door kunt smeren met je andere crème.
Ik gebruik hiernaast ook een hydraterende crème en als ik deze samen gebruik merk ik zeker verschil in de hydratatie van mijn huid. Het voelt de hele dag niet trekkerig aan en er komen ook geen velletjes rondom de zones waar ik dit normaal wel eens krijg (naast de neus bijvoorbeeld).
Absoluut dus een heel fijn product dat doet wat het zegt, voor mij is het enige minpuntje de neutrale geur. Een watermeloen geur had hier perfect bij gepast ;-).

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

Het merk Clinique is bij de meeste parfumerieën te koop. Denk aan Douglas, Ici Paris XL, Mooi Parfumerie maar ook bij de Bijenkorf kun je het merk scoren. Wil je het helemaal officieel doen dan kun je ook altijd een kijkje nemen op de website van Clinique zelf.

Prijs:

  • Clinique Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate €7 (15ml), €27 (48ml), €35 (95ml).

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May