Verf jij je eigen haar of wil je dat graag doen? WECOLOUR is daar helemaal geschikt voor. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in haarverf zonder schadelijke ingrediënten voor thuis gebruik.
Ik kon wel een verfje gebruiken nu de kapsalons dicht zijn dus ik nam de proef op de som. Kijk je mee?

WECOLOUR

WECOLOUR is een webshop gespecialiseerd in haarverf voor thuisgebruik. Maar niet gewone simpele haarverf, nee. Haarverf zonder ammonia, PPD, parabenen, siliconen en resorcinol. Dit is ontwikkeld door Mike, hij heeft 25 jaar lang zijn eigen kapsalon gehad en wilde graag een haarverf ontwikkelen voor thuisgebruik.
Samen met Marije is dit idee werkelijkheid geworden en is de kapsalon verkocht zodat de volledige focus op WECOLOUR ligt.
De haarverf en producten van het merk bevatten dus geen schadelijke ingrediënten, maar wel verzorgende ingrediënten zoals argan olie en calendula extract.
Beter dus voor je haar én betaalbaar!
Meer informatie over het merk vind je op de website van WECOLOUR.com

HAARVERF

Om de perfecte kleur te vinden kun je via de website een test doen waarin enkele vragen worden gesteld over je haar en haarkleur.
Wanneer je de kleur hebt gevonden dan wordt dit naar je opgestuurd in een pakketje die door de brievenbus past. Superhandig!
Ik heb gekozen voor de kleur As Donkerbruin 4.1. De haarverf is zo natuurlijk mogelijk en bevat geen ammonia, resorcinol en parabenen. Hierdoor beschadigd je haar natuurlijk minder (fijn!). Door de toegevoegde verzorgende ingrediënten krijgt je haar na het verven een mooie glans.

Het pakketje met verf bestaat uit een kleurcrème en een activator (die meng je met elkaar), een kwast met een kammetje, plastic handschoenen, een gebruiksaanwijzing en 2 sachets met shampoo en conditioner.

Hierboven zie je een foto van een dag na het verven van mijn uitgroei. Hier kun je dus heel goed zien dat de kleur 4.1 de warme gloed uit mijn haar haalt.

Het verven heb ik samen met mijn vriend gedaan en was heel gemakkelijk. Het toegevoegde kwastje en kammetje was helemaal top!
De gebruiksaanwijzing is heel simpel en je brengt de verf aan op ongewassen haar. Groot voordeel: het ruikt lekker omdat er geen ammonia inzit! Vervolgens laat je het (zoals ik gewend ben) ongeveer 40 minuten intrekken en was je de verf eruit.
Wat mij vooral opviel is dat mijn haar ontzettend zacht was en mooi glansde na het verven. Ook werd de verf goed van de huid gewassen (je kent het wel, een donkere streep op je voorhoofd na het verven), geen verf meer dat op mijn hoofd was blijven zitten!

VERZORGING

Het beste is natuurlijk om je haar goed te verzorgen na het verven. De verzorgingsproducten van WECOLOUR bevatten allemaal geen SLS en parabenen.
Ik probeerde de shampoo, de conditioner, de mousse en de argan olie.

De shampoo en conditioner van WECOLOUR zijn speciaal ontwikkeld om geverfd haar extra te verzorgen en de kleur mooi te houden. Verder zijn ze mild voor de hoofdhuid. Het reinigt het haar maar ontvet en beschadigd niet teveel.
De shampoo en conditioner ruiken lekker, redelijk subtiel maar een fijn schone geur. De shampoo schuimt ook goed! Dit had ik niet verwacht omdat er geen SLS in zit. Een positieve twist dus.
Na het wassen en gebruik van conditioner is mijn haar echt heel zacht en glanst het mooi. Ik moet zeggen dat ik het heerlijke producten vind die zeker gebruikt gaan worden hier.

De Argan Silk is een haarserum dat je aanbrengt na het wassen op vochtig haar (kan ook op droog haar). Het serum hydrateert, voedt en zorgt voor een zijdezachte glans. Ook het serum bevat geen SLS en/of parabenen. Wat ook nog eens echt fijn is, het serum werkt als een beschermer tegen hitte tot een temperatuur van 230 graden.
Ik kan zelf niet zonder serums of haaroliën, dit serum vind ik ook lekker ruiken en brengt prettig aan in mijn haar zonder te plakken of te verzwaren.

En tot slot de Volume Mousse. Deze is vegan en bevat geen sls, parabenen en formaldehyde. De mousse is zacht voor je haar, plakt niet en geeft je haar volume. Ook verzorgt het je haarkleur.
Zelf gebruik ik nooit mousse, meestal wordt het namelijk hard. Toch probeerde ik deze Volume Mousse, ik bracht het aan in vochtig haar en ging het daarna föhnen.
Totaal geen harde plukken haar, plakkerig haar of andere gekke dingen. Het geeft juist volume aan mijn haar. Ik heb het de eerste keer verdeeld over al mijn haar maar het is voor mij prettiger om het juist in de aanzet aan te brengen voor volume. Heb je krullend haar? Dan is het weer handiger om in het gehele haar aan te brengen.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

WECOLOUR is verkrijgbaar via de webshop WECOLOUR.com. Hier kun je ook de haarverf test doen en andere informatie over het merk en de producten terugvinden.

Prijzen:

  • Haarverf pakket €19.95
  • Shampoo €14.50 (250ml)
  • Conditioner €16.50 (250ml)
  • Argan Silk €11.50 (75ml)
  • Volume Mousse €17.50 (150ml)

 

$

May