De salons zijn weer open in Nederland! Zo ook Clearskin Huidinstituut. Dé salon als het gaat om huidproblemen en behandelingen. Je kunt er voor bijna alles terecht. In dit artikel komen de meestvoorkomende huidproblemen voorbij en leg ik kort uit hoe je deze kunt laten verminderen of zelfs laten verdwijnen!

CLEARSKIN HUIDINSTITUUT

Clearskin Huidinstituut is een schoonheidssalon met een heleboel aanbod. Je kunt er voor bijna alles wel terecht: Huidproblemen, gezichtsbehandelingen, wimperbehandelingen en massages.
In dit artikel leg ik de focus op de huidproblemen en behandelingen.
Je kunt bij de salon komen met problemen als acné, rimpels, pigmentvlekken, roodheid/rosacea, droge huid, grove poriën en littekens.
Hiervoor zijn natuurlijk veel verschillende behandelingen mogelijk, onder andere de dermapen, chemische peeling, lichttherapie, voedingsadvies en ontspanningsbehandelingen.
Heb je een specifieke vraag? Dan kun je het beste even kijken op de Clearskin Huidinstituut website.

ACNÉ

Ontzettend veel mensen hebben acné of wel eens gehad. Acné is een huid die last heeft van verstopte poriën, puistjes, ontstekingen en roodheid. Niet iets waar je graag mee loopt dus.
Je hebt al veel geprobeerd, allerlei middeltjes die worden geadviseerd en je reinigt je huid wel goed. Maar de acné verdwijnt niet.
Clearskin geeft aan dat zij nieuwe hoop geven aan jou!

Er bestaat geen wondermiddel tegen acné

Zij hebben namelijk een effectieve natuurlijke methode om acné te laten verminderen en vaak zelfs helemaal te laten verdwijnen.
Wat zij heel duidelijk aangeven is dat er absoluut géén wondermiddel bestaat tegen acné. Het is een traject met verschillende stappen waarin jij zelf ook inzet moet tonen om het te laten slagen.
Het is namelijk een combinatie van verschillende dingen, denk hierbij aan behandelingen en producten maar óók voeding speelt een grote rol in dit huidprobleem. Hier kan Clearskin jou ook in adviseren en dit hoort dan ook bij jouw behandelplan.

PIGMENTVLEKKEN

Pigmentvlekken zijn heel vervelend. Je kunt er zelf namelijk vrij weinig mee. Ik heb ze zelf ook helaas.
Pigmentvlekken ontstaan wanneer pigmentcellen in de huid verstoord of kapot zijn, hierdoor gaat de huid meer melatonine aanmaken en ontstaan er kleurverschillen in de huid.

Zo weinig mogelijk zon

De grootste factor van het ontstaan van pigmentvlekken is zonlicht, ten eerste is het advies dan ook om je goed in te smeren en om niet te lang in de zon te blijven zitten.
Clearskin kan ervoor zorgen dat de pigmentvlekken helemaal verdwijnen (alleen donkere vlekken) en uiteraard het voorkomen van terugkeren van pigmentvlekken.
Dit traject bevat onder andere voedingsadvies en supplementen, behandelingen, chemische peelings en een dermapen behandeling.

LICHT THERAPIE

Licht therapie voor de huid is een behandeling dat veel huidproblemen kan voorkomen, verminderen en zelfs laten verdwijnen.
Maar wat is lichttherapie nu precies?
Er komt bij deze behandeling een gecontroleerde hoeveelheid gefilterd licht op de huid dat een positieve invloed heeft op de huid. Er zijn drie verschillende soorten licht:

  • Blauw licht: bestrijdt en vernietigt bacteria die vlekken en puistjes veroorzaken en helpt bij het voorkomen van een acne opstoot. Het werkt ontstekingsremmend en talgregulerend.
  • Rood licht: heeft een positieve invloed op alle celonderdelen.  Dit licht werkt voornamelijk anti-aging doordat het een collageen boost geeft. Het verbeterd de cellen doordat er een betere aanvoer van zuurstof ontstaat en een betere afvoer van afvalstoffen.
  • NIR-licht: deze dringt het diepst door in de huid en heeft een zeer positief effect op het celmembraan van de huidcellen. Dit verminderd pigmentatie, helpt en hersteld de beschadigde huid en het gaat roodheid en irritatie tegen.

Met lichttherapie zijn de volgende huidproblemen te verhelpen: Rosacea, roodheid, acne, pigmentvlekken, rimpels, contact dermatitis en psoriasis.

VOEDINGSADVIES

Iets dat vaak wordt vergeten bij huidproblemen is de voeding. Bij Clearskin wordt er uitgebreid voedingsadvies gegeven dat gericht is op jouw specifieke huidprobleem en jouw levensstijl.
Vooral acné heeft veel baat bij de juiste voeding. Na een gesprek over je voeding en het geven van voedingsadvies kun je direct beginnen met het detoxen van je lichaam en huid.
Bijkomend voordeel is dat je je ook nog eens energieker en fitter gaat voelen!

Jouw lichaam kan intolerant zijn voor bepaalde voeding

Als je echt wil weten waar jouw huid niet tegen kan, dan kun je ervoor kiezen om een voedingsintolerantie test te doen. Hierbij wordt er bloed afgenomen door middel van een prikje in de vinger en in het lab kan precies worden gezien waar jouw lichaam sterk op reageert.
Het lichaam maakt dan antistoffen aan en dit zorgt dan weer voor huidproblemen (maar ook darm- en maagproblemen). Zodra jij weet waar jouw lichaam op reageert kan er een voedingsadvies op maat gemaakt worden, speciaal voor jou.

MEER WETEN OF EEN AFSPRAAK MAKEN

Ben jij nu nieuwsgierig geworden naar Clearskin Huidinstituut en wat ze voor jou kunnen betekenen?
Ga dan snel naar de website waar alle informatie op te vinden is en waar je de contactinformatie kunt vinden zoals het telefoonnummer, adres en/of mailadres.

Als je een afspraak wil maken dan krijg je eerst een intake gesprek. Zo weten de deskundigen precies wat je wil bereiken en hoe dat het beste bereikt kan worden.

May