Sinds jaar en dag had ik kunstnagels. Hier ben ik afgelopen voorjaar mee gestopt. Ik wilde mijn eigen nagels weer gezond laten worden. Dit was nog best lastig en daar heb ik geduld voor nodig gehad. Maar inmiddels zijn ze er weer! En heb ik mijn favoriete Essie nagellak weer ingeslagen. Check dit artikel voor mijn favoriete zomerkleuren en tips & tricks!

NAGELLAK VAN ESSIE

Mocht je dit nagellak merk nog niet kennen, dan heb je onder een steen geleefd denk ik. Het merk is namelijk al jaren booming en dat is niet voor niks.
Het merk is al in 1981 opgericht en is dus ouder dan ik ben. Maar sinds een aantal jaar is het in Nederland ook een begrip geworden en vind je ze overal.
Ik ben vooral van van de prachtige nude kleuren van Essie (ik blijf een nude meisje), maar ze hebben ongeveer alle kleuren van de regenboog en daartussen.
Uiteraard heb ik al eerder artikels geschreven over eerdere collecties, die kun je hier vinden.

MIJN FAVORIETE ESSIE KLEURTJES

De Sunset Soirée collectie is een pláátje. De vormgeving van de flacons, de kleuren, dit is helemaal mijn ding!
Mijn favoriete kleuren van deze collectie zijn:

Ik ben een sucker voor zomer collecties want de kleurtjes zijn zo lekker vrolijk. Zo ook de Sunny Business Collectie. De volgende kleurtjes zijn mijn musthaves deze zomer!

De namen van de Essie nagellak maken me ook altijd vrolijk: Talk to the sand, Throw in the towel, Sequins on the rocks en Kissed by mist. Lekker creatief 🙂

NAGELLAK TIPS

Ben jij een nagellak fan? Dan kun je deze tips misschien goed gebruiken!

  1. Bewaar je nagellak koel! Tijdens warme dagen kun je ze dus het beste in de koelkast bewaren. In ieder geval nooit naast de verwarming, hier wordt de nagellak dik en stroperig van.
  2. Doop je nagels in koud water na het lakken. Dit zorgt ervoor dat de nagellak sneller droogt. We hebben allemaal wel die irritante beschadigingen op de nagellak gehad omdat je te snel wilde zijn.
  3. Gebruik ALTIJD een basecoat. Wanneer je een nagellak met kleur gebruikt, kun je het beste altijd een basecoat gebruiken. Zo trekt de kleur niet in je eigen nagel waardoor deze kan verkleuren.
  4. Gebruik ook ALTIJD een topcoat. Want je wil geen afgebladderde nagels toch?
  5. Wil je pastel kleurtjes mooier uit laten komen? Gebruik dan eerst een witte nagellak en doe vervolgens het kleurtje eroverheen. Hierdoor komt een pastel kleurtje veel mooier uit!

WAAR IS ESSIE TE KOOP?

Essie nagellak is verkrijgbaar bij Blisso. Er is keuze uit ruim 400 kleuren, er zit dus altijd wel wat voor je bij. Blisso is een webshop waar je allerlei make-up- en verzorgingsproducten kunt vinden. Zo vind je daar een aantal van mijn favoriete merken zoals onder andere Lancaster, Real Techniques, Filorga en natuurlijk Essie.
Zeker de moeite waard om ook even verder te kijken dus!

May