Brace yourself, winter is coming! Een mooie, warme en trendy winterjas mag in de winter van 2020/2021 niet ontbreken in je garderobe. Voor het aankomende koude seizoen zien we heel wat te gekke trends voor dames op het gebied van winterjassen. Het goede nieuws is dat er voor iedere stijl en ieder type vrouw wel een passende winterjas te koop is.

Ga jij deze winter voor een fluffy damesjas of kies je toch liever voor een stijlvolle lange maxi winterjas? In dit artikel lees je alles over de leukste winterjassentrends van 2020/2021. Maak maar vast plaats aan de kapstok en begin met je online zoektocht naar een nieuwe jas. 2020 staat immers sowieso al in het teken van online winkelen door corona. Met een kop thee op de bank is online shoppen misschien wel net zo leuk – al dan niet leuker. Shoppen maar!

LANGE OVERSIZED WINTERJASSEN ZIJN DE TREND

Wanneer je geen idee hebt waar je voor moet gaan deze winter, maar wel de zekerheid wilt hebben dat je een trendy winterjas kunt scoren, zit je met een lange winterjas sowieso goed. Hierbij hebben we het niet over een jas die tot boven je knieën komt. Nee, lange winterjassen zijn deze winter écht lang! Denk aan prachtige oversized jassen tot ver over je knieën en soms zelfs tot op je enkels.

Deze bijzondere trend zagen we in de lente en de zomer al terug in de lengte van jurken, rokken en zomerse jasjes. Omdat het een trend is die bij iedere dame past, zijn wij heel blij dat we er ook van mogen genieten in het koude seizoen! Mijn tip? Kies voor een lange gewatteerde jas voor een sporty look of voor een extreem lang colbert voor een classy vibe.

BOHO SFEREN MET EEN LAMMY COAT IN DE WINTER

Een andere trend die echt niet te missen is deze winter is die van de lammy coat, ook wel shearling jassen voor dames genoemd. Lammy coats zijn prachtige winterjassen die gemaakt zijn van schapenvacht. Je kunt je dus wel voorstellen hoe heerlijk warm zo’n lammy of shearling jas is! Lammy’s komen in verschillende pasvormen, kleuren en lengtes. Combineer de trend van hierboven met een lammy coat en je creëert een hele fijne boho look. Een korter model van deze jas is ook prachtig te noemen; ga voor een model dat tot net over je billen valt en je kunt de winterjas goed dragen op zowel jeans, rokken en jurken.

Wat betreft kleuren van de lammy coat kan het eveneens alle kanten op. Toch zien we vaak wel dat dit soort jassen met een vintage randje gemaakt zijn van warme en natuurlijke kleuren. Denk bijvoorbeeld aan aarderood, mosterdgeel, camelbruin of olijfgroen. Stuk voor stuk hele prettige kleuren die goed passen bij zo’n natuurlijk en warm materiaal. Deze jas is ideaal voor iedere koukleum en geloof me; de meeste vrouwen hebben het regelmatig koud. Kies je voor een lammy coat dan is die kou écht verleden tijd.

KLASSIEKE LOOK MET EEN STIJLVOLLE CAPE

Hoewel de lammy coat voor iedere type vrouw geschikt is, zullen sommigen de trend wellicht te speels of te kleurrijk vinden. Ben je op zoek naar een nette damesjas voor de winter? Dan raden we je aan om eens te kijken naar de mogelijkheden voor een cape. Capes als winterjas werden vroeger vaak alleen gedragen door hele nette vrouwen; meestal vrouwen met het nodige geld. Tegenwoordig is dat – thank god – niet meer het geval. Capes zijn namelijk het ideale kledingstuk voor die tussenperiode: voor de dagen dat het niet vriest, maar ook niet heel warm is.

Een cape wordt namelijk meestal gemaakt van wol, waardoor je heerlijk warm blijft in de winter. Omdat deze classy jas volledig over je schouders en armen gedrapeerd is, vat je bovenlichaam geen kou. Zoals je misschien wel weet, is een warm bovenlichaam voor veel vrouwen nodig om het überhaupt warm te hebben. Met een trendy cape zit je wat dat betreft dus helemaal goed. Mijn tip? Ga voor een nette cape met ruitjesprint of kies voor een effen kleur, zoals chocoladebruin of zwart.

TEDDY COATS OOK DEZE WINTER EEN TREND

Last but not least: heb je nog een heerlijke teddy coat van het vorige winterse seizoen in de kast hangen? Lucky you, want ook deze winter kunnen we de outfits massaal combineren met deze knuffelbare jas. Teddy coats lijken bijna tijdloze items te worden – ze matchen keer op keer ontzettend goed in diverse looks. Of je nu een jurkje draagt of wanneer je voor een stoere look gaat; een teddy coat geeft je outfit altijd een zacht effect. Dat is iets waar wij in ieder geval dol op zijn.

Het grote verschil met eerdere winterse seizoenen is dat de teddy coat deze winter in veel meer kleuren te koop is. Waar je eerder genoegen nam met beige en camelkleurige teddy coats pakken we dit koude seizoen lekker uit. Denk aan felroze teddy coats, maar ook aan andere felle kleuren zoals blauw, lichtgroen, knalrood en geel. Geen enkele kleur hierbij is te gek, zolang je de rest van je outfit rustig houdt. Met zo’n vrolijke teddy coat val je in ieder geval lekker op in de donkere maanden.

 

 

 

Disclaimer $

May