Ken jij het merk Orly al? Een fijn vegan, halal en diervriendelijk nagellak- en verzorgingsmerk met de ’13 free formule’. Ik probeerde een aantal verzorgingsproducten en kleurtjes om te bekijken hoe ze voor mij werkten. In dit artikel vind je de mooiste kleurtjes en mijn ervaring met Orly!

ORLY BEAUTY

Orly is een fijn familiemerk dat al bestaat sinds 1975 en is begonnen in Los Angeles. Het merk is altijd vegan, halal en diervriendelijk en heeft de 13 free formule: Dit houdt in dat er geen schadelijke chemische ingrediënten in de producten zitten.
Niet alleen heeft Orly een groot assortiment in nagellak kleurtjes maar ook in nagelverzorging. En ik ga enkele van deze producten in dit artikel met jullie delen!
Ik heb ze natuurlijk ook zelf geprobeerd om precies te vertellen wat ik ervan vond.

ORLY NAILTRITION

Ik begin met de Orly Nailtrition: Nail Growth Treatment. Het is een nagelversterkend product dat extreem peelende, splijtende en beschadigde nagels behandeld. Net iets voor mij dus.
Het is een 14 dagen systeem, dat ik netjes heb volgehouden en is verrijkt met een natuurlijk mineraal complex van calcium, aan Iron, ProSina gehydrolyseerde Keratine, Hydrolyzed tarwe-eiwit, collageen en bamboe-extract.
Een echt Clean Beauty product dus, want onder andere de ingrediënten parabenen, cyclische siliconen, sulfaten en minerale oliën zijn uitgesloten.

Wat dus ontzettend fijn is, is dat dit product de nagels sterker en mooier maakt zonder gekke ingrediënten die helemaal niet goed zijn voor je nagels en je lichaam.
Ik heb de treatment 14 dagen geprobeerd en ik moet zeggen dat het absoluut werkt. Na zelfs een aantal dagen merkte ik dat mijn nagels sterker werden.
Ik heb wel de nagels bij geknipt omdat de bovenkant simpelweg nog te zwak was en bleef splijten. Maar nu, 14 dagen later zien mijn nagels er mooi uit en splijten ze vrijwel niet meer!
Verder droogt de lak vrij snel (fijn) en heeft het een heel lichte parelmoeren tint.

ORLY ARGAN OLIE

Een andere fijne verzorging is de Orly Argan Cutcile Oil: Hydrating Cuticle Oil. Dit is een olie speciaal voor de nagelriemen. De olie conditioneert nagelriemen en bevordert de nagelgroei. Naast argan olie vind je ook oranjebloesem en wilde kersen-extracten in het product. Deze nagel en nagelriem conditioner hydrateert, heelt en verfrist probleemnagelriemen. Nagels worden gerepareerd en versterkt en het bevordert gezonde nagelgroei.

First of all ruikt de olie echt heerlijk. Ik ruik denk ik de argan olie en de oranjebloesem het meest. Deze olie raad ik absoluut aan om samen te gebruiken met de Nail Treatment voor een optimaal resultaat. Het maakt de nagelriemen en ook de zijkanten van de huid naast de nagel (die bij mij nog wel eens hard wordt) zachter. Ik gebruik de olie iedere dag ongeveer 2 a 3 keer.

ORLY BREATHABLE NAGELLAK

Ik krijg vaak de vraag of ik een nagellak weet die niet schadelijk is voor de nagel en dus ‘ademt’. Ik heb hem gevonden! De Orly Breathable Lak. Verkrijgbaar in heel veel mooie kleurtjes. Van pastel en nude tot zwart en rood.
De nagellak is zuurstofdoorlatend waardoor het de nagel niet beschadigd. Verder is het een 4-in-1 lak, verzorgend door toegevoegde vitamines, base coat, kleur en top coat in één.

De kleur in deze review is ‘You’re a Doll‘. Het is een mooie zachtroze kleur die perfect past bij mijn nagels en smaak.
Qua top coat moet ik zeggen dat het inderdaad een prachtige finish heeft. Er zit een mooie glans overheen en die blijft ook goed en lang zitten. Ook chipt de nagellak vrijwel niet.
Het enige nadeel is dat de nagellak niet erg snel droog wordt. Een oplossing is dunnere laagjes aanbrengen, maar een beetje geduld is ook niet verkeerd.

ORLY LACQUES

Tot slot is er nog de ‘gewone’ nagellak. De kleurtjes hierboven zijn van links naar rechts Pink Chocolate en Ethereal Plane.
Natuurlijk zijn ook deze lakjes vrij van schadelijke ingrediënten en hebben ze heel veel keuze in kleurtjes.
Ik moet zeggen dat de ‘gripper’, waar je het kwastje mee vasthoudt, van dit merk super fijn is! Het is van een soort rubber materiaal waardoor het heel fijn vasthoudt en ook gemakkelijk opendraait.

De kleurtjes zijn goed dekkend en hebben een mooie glans, zelfs zonder topcoat!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

De Orly producten zijn onder andere verkrijgbaar bij Douglas.nl. Er is echt zoveel keuze! Qua nagelverzorging zijn er nog een heleboel dingen die ik wil hebben. Dus kijk even naar het assortiment en probeer je in te houden (of niet ;-))

Prijzen:

  • Nailtrition Treatment €21.45
  • Argan Cuticle Oil €21.45
  • Breathable Lak €16.95
  • Nagellak €10.15 (11ml), €14.69 (18ml)

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May