Dit jaar ga ik op vakantie. Maar liefst 2x! Lucky me 🙂 Een reisdagboek is dus een must!
En ik ben een beetje een gekkie, ik houd van papieren agenda’s, van echte fotoboeken waar je de foto’s nog afdrukt bij de HEMA en de hele avond met je lijmvingers alle fotootjes inplakt. Ik hou ervan, ik kan er niets aan doen.
En voor mijn vakantie wil ik geen albelli fotoboek, nee ik wil een plakboek. Een echte, zo een die ik ook maakte toen ik met mijn ouders op vakantie ging en zelfs suikerzakjes (met de naam van hotels), entreekaartjes en bloemetjes bewaarde om in mijn plakboek te plakken.
Dus die heb ik gemaakt, dat heerlijke voorpret gevoel van de vakantie kwam naar boven! En ik deel mijn printables met jullie!

Reisdagboek

DIY Reisdagboek

Het allerleukste reisdagboek maak je natuurlijk zelf! En het heeft mij niet meer gekost dan 15 euro (waar ik overigens 3 reisdagboeken van heb gemaakt, want mama wilde uiteraard ook zo een leuk dagboek).

Reisdagboek
Alle benodigdheden komen bij de HEMA vandaan:
– Lijm
– Schaar
– Printer + papier
– Notitieboek €3
– ‘My Favorite Jar’ om zand en schelpjes mee te nemen naar huis €3
– Vensterzakjes €2 per 6. Deze gebruik ik om in mijn boek te plakken en hier souvenirs als kaartjes, bloemetjes etc in te stoppen.
– Stickervelletjes €1
– Grote stickers (ananas) €1 per 2
– Stempels €2,50
– Stempelinkt €1,95

Bij de Action:
– Labels €0,89 per 10

ReisdagboekZelf heb ik ervoor gekozen om in het begin van het boek een landkaartje te plakken (googelen en printen) en wat informatie over de vlucht. Opgeleukt met wat stickers en stempels.
Ook heb ik een ‘To pack’ lijstje en een ‘Bucket list’ aan het begin gezet zodat ik niets vergeet en een bucket list omdat je natuurlijk allerlei plannen hebt als je ergens naartoe gaat!
Vervolgens heb ik 2 pagina’s gewijd aan het hotel waar we zitten. Leuk om later even terug te kijken.

ReisdagboekVervolgens heb ik voor iedere dag een aantal pagina’s. Als eerste ‘Face of the day’ hier kun je jouw look op creëren, wat voor make-up had je die dag op? Dit kun je gewoon met je eigen make-up en kwastjes doen.
De volgende pagina heeft een mini dagboekje met onder andere: wat voor weer was het vandaag? Wat heb ik gedaan vandaag? Wat heb ik vandaag gegeten?

Reisdagboek

 

Op een aantal pagina’s heb ik een ‘vensterzakje’ geplakt. Dit zijn eigenlijk cadeauverpakkingen maar deze kun je heel goed gebruiken om souvenirs in te bewaren zoals entreekaartjes, bonnetjes, bloemetjes of andere platte voorwerpen.
Overigens heb ik voor iedere dag een plaatsje vrij gehouden voor een polaroid foto:
Polaroid

Ook deze is te koop bij de Hema voor €65 in verschillende kleurtjes. (let op: de filmrolletjes zijn aardig duur). Maar ontzettend onmisbaar op vakantie!! <3

ReisdagboekTot slot zal ik na de vakantie natuurlijk al mijn foto’s laten afdrukken en die ga ik ouderwets achterin mijn reisdagboek plakken en er van alles bij schrijven.
Een ontzettend leuk herinneringsboek die je met veel plezier nog jaren kan doorbladeren. En veel leuker dan die kant en klare afdruk albums!

Mocht je ook zo een boek willen maken? Hieronder heb ik alle printables voor je neer gezet die ik ook heb gebruikt! Enjoy!!!

 

Maak jij ook nog een vakantieboek? Of doe je er helemaal niets mee?
Als je een boek zoals die van mij wilt maken, laat me alsjeblieft zien hoe jij het gemaakt hebt! Vind ik ontzettend leuk!

Free Printables (om de foto’s op te slaan, klik er dan eerst op. Zo wordt de afbeelding in origineel formaat weergegeven):

Reisdagboek printable Reisdagboek printable Reisdagboek printable Reisdagboek printable Reisdagboek printable Reisdagboek printable Reisdagboek printable Reisdagboek printable

 

 

May