Ik hou ervan. Producten zonder parabenen en sulfaten. Zeker in haarverzorgingsproducten. Het merk NAK heb ik pas leren kennen en bevat al deze troep dus niet. Fijn! In dit artikel review ik de ‘Hydrating’ haarlijn. Lees je mee? 

NAK HAIR

Laten we eerst eens beginnen met een introductie van het merk. Want ik kan me voorstellen dat niet iedereen hiervan heeft gehoord.
NAK Hair is een Australisch merk dat zich richt op de professionele sector. Denk dus aan kapsalons en haarstylisten. Gelukkig is het merk ook gewoon te koop voor consumenten 🙂 Onder andere bij Haarpo.nl.
Alle producten van dit merk zijn parabenen en sulfaten (SLS) vrij! Yay! En ook niet getest op dieren. Nooit. Om die reden heeft het merk bij mij dus al een streepje voor.
In dit artikel review ik de Hydrating producten uit de Signature lijn.

SHAMPOO & CONDITIONER

NAK HAIRCARE - PARABENEN VRIJE HAARVERZORGING

We beginnen met de Shampoo en Conditioner.
Het zijn beide grote flessen. Namelijk 375 ml. Maar je kunt ook kiezen voor 1000ml. Alleen is dit meer geschikt voor kapsalons en dergelijke. Een shampoo fles van 375ml kost rond de €15. De conditioner zit onder de €10. Het verschilt een beetje per webshop wat de prijs is. Even googlen dus voor de goedkoopste.
Beide zijn geschikt voor gekleurd haar, dat vind ik altijd heel belangrijk aangezien mijn haar gekleurd is. De producten beloven je haar zacht te maken, te hydrateren en te beschermen.

Ik ben niet gewend dat SLS-vrij shampoos zo lekker schuimen

Ik vind ze heerlijk ruiken! Denk aan een bezoekje kapsalon. Zo ruikt je haar dus na gebruik van de shampoo en conditioner. De geur blijft ook redelijk lang hangen in mijn haar.
Waar ik echt een beetje (positief) verbaasd om was, is dat de shampoo goed schuimt. Ik ben gewend dat shampoos zonder SLS weinig schuimen. Toch houd ik wel van schuim, het zit tussen mijn oren maar ik heb toch het gevoel dat het dan schoner wordt.
Na gebruik van de conditioner voelt mijn haar inderdaad lekker zacht aan. En als het op is gedroogd nog steeds.

MASKER

NAK HAIRCARE - PARABENEN VRIJE HAARVERZORGING

Bij de producten kreeg ik ook een masker sample. En ik moest deze ook even meenemen in de review omdat ik hem toch wel erg fijn vind.
Het is een 60 seconde masker (heel fijn, want ik heb vaak geen geduld) en bedoeld voor droog en beschadigd haar. Dat heb ik sinds ik blond en weer donker ben gegaan. Dus voor mij een perfecte match.
Het masker herstelt het haar, hydrateert en zorgt voor glans.

Het masker heb ik nu twee keer gebruikt. Dit doe ik 1 keer per week in plaats van de conditioner. Ook het masker ruikt superlekker en maakt mijn haar inderdaad héél zacht. Superfijn want mijn droge punten zijn nu veel minder zichtbaar. Het masker doet precies wat het zegt.

HITTE BESCHERMENDE SPRAY

NAK HAIRCARE - PARABENEN VRIJE HAARVERZORGING

We föhnen en stylen massaal ons haar. Maar dat vindt het haar dus echt helemaal niet fijn. Daarom bestaan er dus hitte beschermende producten. Deze is daar één van. Het is de ‘Thermal Shield Protective Sealant’ en kost rond de €15.
De spray beschermt het haar tegen stylingtools, vochtigheid en gaat kroezen tegen.
Nu heb ik zelf niet echt last van kroeshaar maar wel van lelijk haar als het vochtig weer is buiten.

De spray ruikt prima. Ik vind hem niet superlekker maar ook niet vies. De geur vervliegt overigens wel redelijks snel na het stylen.
Ik gebruik het vooral op mijn punten en doe het liever niet op mijn hoofdhuid. Het lijkt wel wat harder te worden mijn haar maar als ik het even uitborstel dan voelt mijn haar weer prima aan.
Na het stylen heb ik nog wel wat last van droogheid dus moet ik toch nog wat olie gebruiken. Het heeft qua zichtbaarheid voor mij niet echt voordelen maar ik geloof wel dat het het haar beschermt tegen hitte door de föhn of stijl- en krultang.
Voor mij niet een heel speciaal product dus.

HAARSPRAY

NAK HAIRCARE - PARABENEN VRIJE HAARVERZORGING

Tot slot de haarspray. De finishing touch zeg maar van het kapsel. Deze haarspray is de ‘Fixation Finishing Spray’ en kost ook rond de €15.
Het is een zeer sterke spray en belooft het haar in model te houden zonder dat het droog of broos wordt. Ook het uitkammen gaat makkelijk zonder schilfers.

Ik ben een sterke spray als dit niet zo gewend. Ik gebruikte de eerste keer ook echt veel teveel. En mijn haar werd knetterhard. Oeps.
De tweede keer deed ik het wat subtieler en van een langere afstand. De haarspray is wel echt de baas van de haarsprays want mijn krullen blijven perfect zitten de hele dag.
Het haar is wel wat harder dan normaal en heeft dus echt dat haarspray effect maar zoals beloofd schilfert het niet en geeft het ook geen ‘harde’ look.
Deze haarspray vind ik mega fijn want als ik mijn haar krul dan weet ik dat het de hele dag goed blijft zitten.

HAARLOOK

NAK HAIRCARE - PARABENEN VRIJE HAARVERZORGING
NAK HAIRCARE - PARABENEN VRIJE HAARVERZORGING

MIJN OVERALL MENING

Ik was dus nog niet bekend met het merk. Maar ik ben blij dat ik dat wel ben nu.
De shampoo, conditioner en het masker doen het echt goed op mijn haar en merk zeker verschil sinds ik het met deze producten was. Mijn haar is minder droog.

De stylingproducten vind ik ook prima. De Thermal Shield Spray beschermt mijn haar redelijk, de puntjes gaan niet ‘kroezen’ als ik er met mijn stijltang overheen ga (het is zo beschadigd dat dit dus regelmatig wel gebeurt..).
De haarspray is ook retesterk. Ik zal de stylingproducten niet iedere dag gebruiken trouwens. Echt alleen als ik mijn haar style of als ik krullen zet in mijn haar. Jammer dat de geur hiervan niet zolang blijft hangen.

Mijn overall mening is dus goed. Ik ben tevreden over de producten en zeker over de shampoo en conditioner. Dit zijn absoluut blijvertjes.
Ook het feit dat de producten parabenen- en SLS-vrij zijn is voor mij een dingetje waar ik blij van wordt. Veel gezonder voor het haar.

Was jij al bekend met het merk? En gebruik je al parabenen- en SLS-vrije producten?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May