Al vaker zagen jullie dit merk voorbij komen op mijn blog. En vandaag laat ik de nieuwe skincare lijn zien van Dr. Pierre Ricaud. Een skincare lijn die zacht blijkt te zijn voor je huid en helemaal compleet is. Dus van stap 1 tot de laatste stap. Lees je mee? 

DR. PIERRE RICAUD DERMA PURETÉ

In eerdere artikelen vond je zoal de make-up van Dr. Pierre Ricaud, de haarolie en de skincare voor de zeer gevoelige huid. Vandaag een review over de Derma Pureté lijn.
Een lijn waarin je alle reiniging voor de huid vindt die je nodig hebt.
Alle producten zijn te verkrijgen op de website van Dr. Pierre Ricaud, zijn dierproefvrij en hebben echt een hele fijne (lage) prijs.

OOG MAKE-UP REMOVER

SKINCARE VOOR DE GEVOELIGE HUID

Ik ga de producten reviewen op volgorde waarin ik ze gebruik. Ik begin dus met het schoonmaken van mijn oog make-up. De ‘Tweefasen Oogmake-up Remover’ kost €8,90 en bevat 125ml. Dus best een grote fles.
Deze remover is geschikt voor de gevoelige huid en bevat olie en water zoals je ziet. Dus voor gebruik even goed schudden.
Deze remover belooft trouwens ook waterproof make-up goed te verwijderen.

Ik gebruik de oogmake-up remover met een wattenschijfje en ga vervolgens voorzichtig over mijn oog heen en weer. Ik hoef inderdaad niet hard te boenen en waterproof make-up gaat er inderdaad prima af. Wel even een aantal keer ‘wrijven’ maar dan is het ook echt weg. Zelfs de wimperlijm die is achter gebleven op mijn wimpers gaat er goed af.
Ik vind hem ook lekker zacht, ik krijg geen prikkende of rode huid rondom mijn ogen.

FACE WASH

SKINCARE VOOR DE GEVOELIGE HUID

De ‘Face Wash Crème’ is een gezichtsreiniger die je gebruikt in combinatie met water. Het zit in een tube en kost €8,90 voor 125ml.
Deze facewash belooft de onzuiverheden te verwijderen en de huid goed te reinigen.

DR-pierre-ricaud-skincare-gevoelige-huid-review-7464Ten eerste vind ik deze facewash lekker ruiken. Heel zacht en mild. Ik houd wel van dit soort geuren. Zeker voor een facewash vind ik een milde geur wel prettig.
Het is inderdaad echt een ‘crème’ heel romig en verdeelt daardoor goed over mijn gezicht. Het schuimt heel licht en voelt lekker zacht aan. Mijn make-up is zo goed als weg. In de hoekjes en bij mijn haargrens nog niet helemaal maar dat haal ik altijd weg met een toner of micellair water.

TONER

SKINCARE VOOR DE GEVOELIGE HUID

De toner is de stap die ik doe na de facewash. Dit is de ‘Reinigende Tonic’ en kost €4,50. Lekker weinig dus voor een fles die 200ml bevat.
De toner belooft de laatste restjes vuil van de huid te verwijderen maar kan ook gebruikt worden om de huid op te frissen.

Hiermee haal ik dus alle laatste make-up van mijn gezicht. Bij mijn haargrens, oren, kaaklijn en de hoekjes naast mijn neus. Ik haal het er inderdaad allemaal mee weg en de toner voelt ook prettig aan. Hij droogt totaal niet uit, wat ik wel vaak heb met tonics.
Ook deze ruikt erg lekker mild en zacht.

PEELING

SKINCARE VOOR DE GEVOELIGE HUID

Dit product heb ik even na het ritueel gezet omdat ik dit maar één keer per week doe. Hooguit twee keer. Het is namelijk de ‘Gezichtspeeling’ en kost €4,90 voor 50ml.
De peeling belooft de huid te laten stralen en diep te reinigen. Dus alle onzuiverheden te laten verdwijnen.

DR-pierre-ricaud-skincare-gevoelige-huid-review-7470Het is echt een klei peeling. Zo ruikt het ook. De kleur is een beetje grauwig en de crème bevat hele lichte kleine korreltjes. Ik masseer dit voorzichtig over mijn gezicht en laat dit zo een 3 minuten zitten zodat het haar werk goed kan doen.
Mijn gezicht is wel wat zachter dan voor het gebruik. Ik geef altijd toch de voorkeur aan een scrub maar deze peeling vind ik ook wel fijn. Het is wat zachter voor de huid en zeker de peeling uit deze lijn.

REINIGINGSDOEKJES

SKINCARE VOOR DE GEVOELIGE HUID

Veel mensen zweren bij dit soort doekjes. Ik eerlijk gezegd niet. Ik voel me helemaal niet gereinigd als ik alleen doekjes heb gebruikt. Ze zijn voor mij bijvoorbeeld wel handig voor op reis. Maar ik gebruik ze eerlijk gezegd thuis nooit. Nou ja, eigenlijk wel. Voor mijn foto’s. Als ik swatch foto’s maak dan moet ik vaak van lipstick wisselen of heb ik allerlei swatches op mijn arm/hand. De doekjes zijn dan wel weer erg handig 😉

Anyway, de doekjes kosten €8,90 en bevatten 25 stuks in een verpakking. Het zijn zachte doekjes die alle make-up verwijdert zonder een droog gevoel achter te laten op de huid. Kan ook gebruikt worden om oogmake-up te verwijderen.

Ik heb ze natuurlijk wel geprobeerd en ik moet zeggen dat het fijne doekjes zijn als het je ding is. Make-up wordt inderdaad goed verwijderd en laat bij mij geen irritaties of droogheid achter. Ook niet bij de ogen.

OORDEEL OVER DE LIJN

De lijn is echt compleet. Alles is er te vinden en dat vind ik een voordeel. Het enige wat mist in deze lijn is het micellair water maar dat gebruik ik zelf toch vrij weinig dus die mis ik niet.
De geur is prettig, zacht en mild en de producten zelf zijn ook zacht voor mijn huid. Die is ook redelijk gevoelig en heb snel last van roodheid maar dat is bijna niet het geval wanneer ik deze producten heb gebruikt.
De producten van Dr. Pierre Ricaud zijn ook lekker budget en kwalitatief gezien ook goed. Zeker dus een aanrader als je een gevoelige huid hebt en eens wat anders wilt proberen.

Welke reinigingsproducten gebruik jij allemaal?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May