De favoriete foundation van een heleboel vrouwen: De Estee Lauder Double Wear. Ook bij mij staat deze hoog op de lijst van beste foundations. Dekkend, niet cakey, mat en goede kleuren.
Deze foundation heeft er een zusje bij namelijk de Double Wear Nude Cushion Stick Radiant Make-up. Ja een mond vol, en zoals de naam al zegt is het echt een stick. In dit artikel laat ik je weten wat ik vind!

ESTEE LAUDER: DOUBLE WEAR STICK

JE FAVO FOUNDATION IN EEN STICK: ESTEE LAUDER - DOUBLE WEAR

Oké de Double Wear Foundation kennen we waarschijnlijk allemaal wel. Ik heb er toen ik net begon met bloggen een artikel over geschreven. Ahww how cute: lees hem hier.
Een goed dekkende foundation die geen cakeface achterlaat. Ik was al lang fan. Nu kwam er een nieuwe variant uit deze lijn en dat is de Double Wear Nude Cushion Stick Radiant Makeup. Ik was dus mega benieuwd naar deze foundation.

De stick belooft je een mooi dekkende ‘nude’ look te geven

Het is niet geheel hetzelfde naar mijn idee. Deze foundation is iets minder dekkend (evengoed wel dekkend, maar de originele Double Wear is één van de meest dekkende foundations die ik ken). Heeft wél dezelfde kleurnamen, wat handig is als je jouw kleur al weet van de originele Double Wear, en belooft ongeveer hetzelfde resultaat maar dan meer een ‘nude’ look. Nog een verschil: De originele Double Wear bevat 30ml en de stick 14ml. Ongeveer de helft minder dus.

JE FAVO FOUNDATION IN EEN STICK: ESTEE LAUDER - DOUBLE WEAR
JE FAVO FOUNDATION IN EEN STICK: ESTEE LAUDER - DOUBLE WEAR

De informatie die ik op de Douglas website vind over dit product is het volgende:

De Double Wear Nude Cushion Stick Radiant Makeup van Estée Lauder is een innovatieve, gebruiksvriendelijke foundation en professionele applicator in één, voor de ultieme nudelook. Met het superzachte sponsje kan de langhoudende, hydraterende foundation heel eenvoudig worden aangebracht. Imperfecties worden in een oogwenk gecamoufleerd. Resultaat: een zachte, stralende gloed en een onberispelijke teint. Gewoon aanstippen, uitstrijken en blenden tot de ultieme nudetint. De nieuwe Double Wear-formule is ultralicht, blijft de hele dag lang perfect zitten en voelt aan als een tweede huid. Nude was nog nooit zo natuurlijk.

Overigens is de stick natuurlijk dus bij Douglas te koop 🙂

JE FAVO FOUNDATION IN EEN STICK: ESTEE LAUDER - DOUBLE WEAR
JE FAVO FOUNDATION IN EEN STICK: ESTEE LAUDER - DOUBLE WEAR

Dus, zoals ik al aangaf, de foundation lijkt iets minder dekkend te zijn dan de originele Double Wear maar dekt evengoed mijn onregelmatigheden, ja die heb ik.. Ik heb nogal een rode huid en soms last van pukkeltjes. Ik gebruik de kleur ‘Shell Beige’ een medium kleur met een gele ondertoon.
Qua resultaat ben ik dus absoluut tevreden! Laat geen cakeface achter en blijft bij mij de hele dag prima zitten (ik gebruik wel altijd een primer en een setting spray).

Ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik van het kussentje en het blenden vind..

Over het kussentje, ik ben er nog niet helemaal uit.. Ik vind het systeem super makkelijk, draaien aan de stick en de foundation komt eruit. Handiger dan het flesje waar ik soms teveel product laat komen bij het schenken..
Het aanstippen van de foundation wordt hierdoor ook makkelijker. Je bezuinigt absoluut op product.
Alleen het aanbrengen/blenden vind ik persoonlijk niet heel fijn met de stick. Ik gebruik toch nog mijn blender of de kwast. Misschien moet ik eraan wennen maar ik heb het gevoel dat het niet overal goed blend. Ik ben een gewoontedier dus ik houdt het wel bij mijn tools.

SETTING SPRAY

JE FAVO FOUNDATION IN EEN STICK: ESTEE LAUDER - DOUBLE WEAR

En wat een leuke verassing! Ik kreeg er een setting spray bij ‘zodat mijn make-up nóg beter zou blijven zitten’! Thanks, ik werd hier helemaal blij van want ik hou écht van setting spray’s. Niet alleen blijft mijn make-up beter en mooier zitten, ik vind het ook gewoon lekker om tussendoor even te sprayen.
Dit is de Estée Lauder Set + Refresh Perfecting Make-up Mist en zag ik niet bij Douglas in het assortiment maar wel op de website van Estée Lauder zelf en de bijenkorf.

JE FAVO FOUNDATION IN EEN STICK: ESTEE LAUDER - DOUBLE WEAR
JE FAVO FOUNDATION IN EEN STICK: ESTEE LAUDER - DOUBLE WEAR

De volgende informatie over de setting spray vind ik op internet:

De NIEUWE verfrissende Perfecting Makeup Mist, verrijkt met elektrolyten en cafeïne, hydrateert de huid en creëert meteen een stralende gloed. Ideaal om je make-up de hele dag door fris en sprankelend te houden. Verstuif de mist voor of na het aanbrengen van je make-up om te fixeren. Je huid voelt fris, soepel en zacht aan. Verfris je make-up gedurende de dag met een vleugje vederlicht, verkwikkend parfum van groene mandarijn, grapefruit en sinaasappel, aangevuld met een bloemige noot van bloeiende fresia’s en alpenviooltjes.

De spray ruikt inderdaad echt megafijn en vind het als refreshing mist ook een hele fijne spray. Zeker in de zomer als je huid wel wat verfrissing kan gebruiken, maar ook nu tijdens het koude weer, voor wat meer hydratatie.
Ik gebruik het zelf het liefst na mijn make-up en dat geeft tegelijkertijd weer dat glowy effect. Zo een lekker gezonde huid.

JE FAVO FOUNDATION IN EEN STICK: ESTEE LAUDER - DOUBLE WEAR
JE FAVO FOUNDATION IN EEN STICK: ESTEE LAUDER - DOUBLE WEAR

Op bovenstaande foto’s heb ik de foundation en de spray beide gebruikt.
Ik ben echt erg tevreden over allebei de producten! En ga ze zeker tot het laatste beetje gebruiken.

Was jij al bekend met de Double Wear? En zou je de stick ook wel eens willen uitproberen?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May