Dachten jullie dat Rituals alleen huidverzorgingsproducten en kaarsen/geurstokjes heeft? Think again. Want het merk heeft namelijk ook een fantastische make-up collectie. De verpakkingen zijn in ieder geval al plaatjes. In dit artikel review ik een aantal make-uppies van dit merk en vind je de swatches én de look die ik ermee heb gemaakt. Enjoy! 

RITUALS MAKE-UP

De make-up lijn van Rituals bevat voor iedereen wel wat. Of je nu een gloss of een lipstick girl bent of houdt van felle kleurtjes of juist de zachte kleuren.
Daar bovenop is de make-up van dit merk ook nog eens diervriendelijk en fijn voor de huid. Want we weten allemaal dat Rituals het liefst zo min mogelijk schadelijke ingredienten gebruikt. Big YAY!
Zullen we gewoon maar meteen beginnen met de review? Want je moet wel echt onder een steen hebben geleefd als je dit merk nog niet kent. Dus die informatie bespaar ik jullie. Let’s go!

BLUSH

PRETTY MAKE-UP VAN RITUALS

Om te beginnen, ik vind het al een plaatje. De blush heeft een mooi patroon wat ik altijd een beetje zonde vind om doorheen te kwasten. Maar het kan helaas niet anders haha.
Dit is de Magic Powder Blush in de kleur Soft Pink en kost €16,50. Deze blush is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. De blush heeft een zwart elegant doosje en bevat ook een kwastje (eerlijk gezegd gebruik ik deze kwastjes nooit maar toch handig voor on the go).

De blush zorgt voor innerlijke rust en creativiteit – klinkt so Rituals 😉

De blush is op basis van Amethist dat zorgt voor innerlijke rust en creativiteit, het ontspant de huid en maakt deze soepel en glad. Klinkt so Rituals inderdaad 🙂
Niet onbelangrijk: de blush is parabenen- en parfum vrij.

PRETTY MAKE-UP VAN RITUALS
PRETTY MAKE-UP VAN RITUALS

Ik vind de blush niet heel gepigmenteerd maar dat vind ik persoonlijk erg fijn. Zeker met een roze blush heb je dan al gauw een clown effect en je kunt met deze blush rustig opbouwen tot je tevreden bent.
De kleur is mooi diep roze en geeft nét dat beetje extra voor mijn wangen.

HIGHLIGHTER

PRETTY MAKE-UP VAN RITUALS

En ook dit is weer een pláátje. Hetzelfde doosje als de blush maar dan in het wit. In het doosje zit de Sunglow Pink Brown en kost €25.
Het wordt omschreven als een glanspoeder voor de wangen en de ogen en is ook op basis van Amethist. Hierdoor krijgt de poeder een delicate zachte textuur waardoor de huid kan ademen.
De ‘highlighter’ bevat vijf verschillende kleuren. Het zijn allemaal een beetje bronzy rosé kleurtjes. Helemaal mijn ding!
Ook deze poeder is natuurlijk parabenen- en parfumvrij.

PRETTY MAKE-UP VAN RITUALS
PRETTY MAKE-UP VAN RITUALS

Ik kan er weinig meer over zeggen dat ik deze poeder prachtig vind. Zeker voor in de zomer om een subtiele glow te creëren op het gezicht en op de ogen.
Het heeft echt dat highlight effect en je kunt het dus op de jukbeenderen doen, onder het wenkbrauwbot, de neus, boven de lippen etc. Eigenlijk op alle plekken waar je normaal ook een highlighter op kunt gebruiken.
Zeker op een bronzy skin gaat deze highlighter prachtig worden. Can’t wait for summer!

LIPSTICK

PRETTY MAKE-UP VAN RITUALS

Mijn favoriete kleurtje! Nude pink. Zeker voor in de lente en de zomer my kind of make-up. Dit is de Lipstick in Nude Pink en kost €16.
De lipstick zit in een prachtig doosje in de kleuren goud en wit (ik wil ze niet eens weggooien zo mooi vind ik het doosje) en de lipstick zelf is een lichte rosé gouden kleur. Pure eyeporn.

De lipstick is op basis van Robijn voor een luxe en intense kleur en blijft 8 uur zitten. Verder werkt de lipstick ook hydraterend en verzorgend en heeft het een subtiele glans.
Ook deze lipstick is parabenen- en parfumvrij en is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren.

Ik vind de lipstick zelf qua kleur al heel mooi. Daarnaast is de lipstick ook romig waardoor ik het prettig vind aanbrengen met of zonder lip potlood. Ook de subtiele glans vind ik mooi, ik ben toch een beetje klaar met matte lipsticks moet ik eerlijk zeggen.
Of de lipstick echt 8 uur blijft zitten? Ja, als je niet eet of drinkt. Maar desalniettemin blijft de lipstick redelijk goed op haar plek zitten.

PRETTY MAKE-UP VAN RITUALS
PRETTY MAKE-UP VAN RITUALS

LIPGLOSS

PRETTY MAKE-UP VAN RITUALS
PRETTY MAKE-UP VAN RITUALS

Tot slot door naar de lipgloss. Ik heb er twee om te laten zien. Namelijk de Plum Glow (de paarsige) en de Evening Sun (meer oranje/koraal-achtig). De lipgloss kost €12,50 per stuk en is verkrijgbaar in zes verschillende kleurtjes.
De lipgloss bevat vermalen edelstenen en geeft je lippen een glossy finish die niet vervaagt. De gloss bevat natuurlijke edelstenen en is uiteraard ook parabenen- en parfumvrij.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet écht een gloss type ben maar zo nu en dan vind ik een glossje best leuk. Het is net in wat voor bui ik ben.
De gloss heeft een mooie kleur maar is niet super gepigmenteerd waardoor je dus net een mooi gekleurde lip krijgt. Ik vind een vol gepigmenteerde gloss ook teveel van het goede dus dit is net prima.
Wel plakt de gloss aan mijn haar als het waait maar hey, dat probleem hebben we allemaal!

PLUM GLOW

PRETTY MAKE-UP VAN RITUALS
PRETTY MAKE-UP VAN RITUALS

EVENING SUN

PRETTY MAKE-UP VAN RITUALS
PRETTY MAKE-UP VAN RITUALS

LOOK

PRETTY MAKE-UP VAN RITUALS
PRETTY MAKE-UP VAN RITUALS

VERKRIJGBAARHEID

PRETTY MAKE-UP VAN RITUALS

Al deze pretty babes kun je natuurlijk shoppen in de winkel van Rituals maar ook op de webshop.
Neem zeker ook even een kijkje in de winkel zelf. Of doe het niet, want als je bent zoals ik dan loop je de winkel weer uit met veel meer dan dat je eigenlijk wilde kopen….

Heb jij de make-up van Rituals al geprobeerd?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May