Heb je al eens gehoord van nagellak met de BIG10FREE? Zoya nagellak is dit! Bevat dus zo goed als geen schadelijke ingrediënten, is veganistisch én dierproefvrij. Ik heb de lak geprobeerd om te kijken of het dan ook nog mooi is en goed blijft zitten. Het leuke is trouwens dat ze te koop zijn bij één van mijn favo kapsalons: Cosmo Hairstyling IJmuiden. Lees je mee?

ZOYA NAGELLAK

Zoya Nagellak is een van oorsprong Amerikaans merk en is helemaal hot in Europa momenteel. De lak van Zoya is niet zomaar nagellak maar staat bekend als de BIG10FREE. Dit houdt in dat de lak géén tolueen,  kamfer, formaldehyde, formaldehyde hars, parabenen, TPHP, xyleen, ethyl tosylamide, dibutylftalaat en lood bevat. Veel fijner voor je nagels dus.
Verder is het merk veganistisch én dierproefvrij.
De focus van het merk is dan ook op gezondheid en welbevinden gericht. Ik heb me ook laten vertellen dat de nagellak sowieso een week goed blijft zitten. Ik was heel erg benieuwd, want het klinkt natuurlijk super.

MIJN ERVARING

Toen ik bij Cosmo Hairstyling IJmuiden was heb ik kennis gemaakt met het merk Zoya. Ik kende het wel al van naam en zag het vaker voorbij komen maar ik had het nog niet eerder geprobeerd.
Ik vond het toch wel interessant, een nagellak met zo min mogelijk schadelijke ingrediënten waardoor je nagels dus kunnen blijven ademen en ook gezond blijven. En niet op dieren getest. Vind ik ook wel belangrijk.

De kleurtjes die ik heb gekozen zijn Laurel (de roze) en Cala (zandkleurig). Ik koos voor de wat nude-achtige, zachte kleurtjes.
Het kwastje is redelijk dun, ik ben dat niet zo gewend. Ik ben wat bredere kwastjes gewend. Maar dat is een kwestie van een paar keer doen en dan gaat het ook prima. De dekking is prima. Na twee laagjes is de dekking goed.
Het droogt iets minder snel dan ik gewend ben, waarschijnlijk vanwege het missen van de schadelijke ingrediënten. Maar na een minuut of vijf is de lak wel stootvrij. Na een kwartiertje zijn ze echt helemaal goed droog.
En blijven ze lang zitten? Dat is natuurlijk de grote vraag.
Nagellak blijft bij mij maar heel kort zitten, het chipt ontzettend snel. Deze nagellak heeft bij mij 4 dagen perfect gezeten. Het begon pas te chippen toen ik mijn huis ging schoonmaken, dus echt met veel water werkte.
Voor mijn doen is dat heel lang! Dus ik ben zeker tevreden over de nagellak. Heel fijn vooral als je je nagels een break wilt geven en wat gezonder wil maken.

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

Zoals ik al aangaf heb ik de nagellak bij Cosmo Hairstyling IJmuiden vandaan. Je kunt ze vinden op Instagram en op Facebook. In de salon vind je natuurlijk nog veel meer kleurtjes en hebben ze ook andere toffe merken zoals Invisibobble en de Beautyblenders. Oh, onder andere ook Kardashan beauty, Cloud9 en Marc Inbane.

Ga jij een bezoekje brengen aan Cosmo Hairstyling IJmuiden?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May