Het was liefde op het eerste gezicht. Ik en Bella Blanca van Oscar de la Renta. De nieuwe parfum van het merk. Niet alleen de flacon is een kunstwerk maar de geur is ook om heel erg van te genieten. Lees je mee?

OSCAR DE LA RENTA - BELLA BLANCA

Oscar de la Renta had groene vingers en was dol op prachtige tuinen. Samen met zijn vrouw reisde hij regelmatig heen en weer tussen zijn landgoed in Connecticut en zijn droomplekje aan zee in de Dominicaanse Republiek, waar de ontwerper is geboren.
In die tuinen vond je voornamelijk inheemse plantensoorten die passen bij de verschillende klimaten. Hier kwam dan ook de inspiratie vandaan voor de nieuwe geur: Bella Blanca. De parfum is een eerbetoon aan het icoon van de Amerikaanse mode, zijn passie voor tuinen en een knipoog naar de typische bloemmotieven van het huis.

Oscar de la Renta was dol op mooie tuinen en bloemen

Bella Blanca is de essentie van de Oscar de la Rente-Vrouw. Zijn ontwerpen zijn namelijk steevast geïnspireerd door zijn voorliefde voor bloemen. Perfectie tot in het kleinste detail, een visioen van pure gratie als een ode aan de vrouwelijke vorm.

De flacon is werkelijk prachtig. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit zo een mooie fles gezien! De buitenkant is al net zo sierlijk als de geur die hij bevat.
Op de flacon zie je driedimensionale witte bloemen en een gouden plaatje waarin de naam van de geur is geëtst. Ze doet denken aan een met veel zorg versierde jurk.

De geur is geinspireerd door de natuur. Bomen, planten en bloemen met betoverende geuren. In de geur vind je de milde zoetheid van peren, nog even bedekt met sprankelende dauwdruppels, die dwars door de bloemenbries heen wervelt.
Subtiele hints van weelderige groene blaadjes van viooltjes en lelietjes-van-dalen ontwaken in het zonlicht en vermengen zich met de tere bloemblaadjes van jasmijn en witte rozen.
Op de achtergrond vind je een romig sandelhout en ambrox met zijdeachtige muskus waardoor de geur nog lang en warm blijft nazinderen.

Ik was echt verrast door deze geur. Ik verwachtte absoluut een bloemengeur maar deze geur is zó zacht en toch warm. Het is niet de typische zoete bloemengeur die ik had verwacht.
Zoals de fles eruitziet, zo ruikt de parfum ook. De muskus en sandelhout maken het geheel net iets warmer en minder zoet, dat doet het hem voor mij denk ik.. Ik hou er ontzettend van.
Ik moet ook eerlijk zeggen dat deze parfum tot nu toe in mijn top 5 lijstje staat!
Laatst vroegen mensen ook al een aantal keer welke geur ik op had. Hij ruikt dus goed en blijft lang geuren!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

De nieuwe geur van Oscar de la Renta – Bella Blanca is vanaf 1 maart te koop bij de zelfstandige parfumerie. Uiteraard vind je de geur ook op de officiële website van het merk.

Prijs:

  • Oscar de la Renta – Bella Blanca €45 (30ml), €65 (50ml) en €85 (100ml)

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May