Je kent het wel. Na het sporten heb je een rood, bezweet hoofd. Nu dus niet meer, althans dat claimt Clinique met hun Clinique Fit collectie. Tijdens je work-out een flawless skin en geen uitgelopen mascara. En na je work-out een fijn mooi hoofd. Lees je mee?

CLINIQUE

CLINIQUE FIT: SPECIAAL VOOR DE SPORTIEVE DAMES

Clinique heeft helemaal geen introductie nodig bij velen. Maar kort wat informatie over het merk.
Het merk is een dochter van het moederbedrijf Estée Lauder, in 1968 brachten zij hun eerste product op de markt. Dat is dus alweer een tijdje geleden. Clinique is ook niet meer weg te denken uit de parfumerieën.
Evelyn Lauder, de dochter van, heeft Clinique opgericht. Het merk staat bekend om haar parfum vrije producten en niet allergene producten waardoor dit merk heel populair is onder de mensen met een gevoelige huid. Ook is dit merk perfect als je een hoogwaardig merk zoekt zonder teveel poespas en schadelijke ingrediënten. Zo natuurlijk mogelijk dus.
Ik heb al een heleboel artikels over de producten van Clinique geschreven. Als je benieuwd bent naar deze artikels, kijk dan even hier.

CLINIQUE FIT: SPECIAAL VOOR DE SPORTIEVE DAMES

Clinique Fit Collectie

De Clinique Fit lijn is de nieuwste collectie van het merk. En is speciaal ontwikkeld voor jou als sportieve vrouw. De producten in deze lijn helpen je namelijk om er picobello uit te zien tijdens en na je work-out. De formules zijn allemaal long-waring en sweat-proof. Zodat je gezicht niet teveel gaat glimmen maar nog wel kan ademen.

WORKOUT MAKE-UP SPF 40

CLINIQUE FIT: SPECIAAL VOOR DE SPORTIEVE DAMES

Laten we beginnen met de foundation. Hetgeen waarvan je wil dat dit lekker en lang blijft zitten. Deze Workout Make-up SPF40 Foundation is namelijk een matte foundation met een sheer- tot medium dekking. Net genoeg om dat rode gezicht te verdoezelen.
Het belooft verder om goed te blijven zitten, ook tijdens het zweten en is waterproof. De foundation is olievrij en belooft 12 uur lang op haar plek te blijven zitten.
Deze is in vier verschillende tinten te krijgen.

CLINIQUE FIT: SPECIAAL VOOR DE SPORTIEVE DAMES
CLINIQUE FIT: SPECIAAL VOOR DE SPORTIEVE DAMES

De foundation komt in een klein ‘knijp’ flesje met een spitse punt waardoor je niet ineens veel teveel uit het flesje knijpt.
Ook is het plat van vorm en daarom makkelijk mee te nemen in je sporttas. De textuur is heel dun en het makkelijkst is om het met de vingers aan te brengen op het gezicht. De dekking is just perfect. Je ziet er namelijk niet uit als een sportende barbiepop maar je huid is wél matter en egaler. En dat blijft ook. Ook een fijne foundation tijdens de zomer trouwens!

MATTIFYING MOISTURIZER

CLINIQUE FIT: SPECIAAL VOOR DE SPORTIEVE DAMES

Door naar de Post – Workout Mattifying Moisturizer. Een moisturizer voor na het sporten dus die de huid matteert. Het is een crème die je de hele dag door kunt gebruiken en wordt omschreven als een gel/lotion die de huid weer hydrateert maar tegelijkertijd matteert en een zijdezachte huid achterlaat.
Ook dit product is olievrij en belooft om 8 uur lang te hydrateren en de talg te reguleren zodat de huid niet gaat glimmen.

CLINIQUE FIT: SPECIAAL VOOR DE SPORTIEVE DAMES
CLINIQUE FIT: SPECIAAL VOOR DE SPORTIEVE DAMES

Deze moisturizer heeft bij mij de ultieme test gehad. Namelijk na een Turks stoombad en een hammam behandeling. Ik glim ontzettend snel op mijn T-zone dus ik was erg benieuwd.
De moisturizer is inderdaad en gel-achtige substantie en wordt snel door de huid ingenomen. Ik voel meteen al dat het wat met mijn vettige zones doet. Het lijkt wat uit te drogen zonder mijn huid uit te drogen. Klinkt gek, I know maar het doet dus absoluut wat het zegt te doen. Deze neem ik trouwens vaak mee in mijn tas in warme tijden om tussendoor ook lekker te gebruiken.

WORKOUT MASCARA

CLINIQUE FIT: SPECIAAL VOOR DE SPORTIEVE DAMES

Wat ook ontzettend K*T is tijdens het sporten: mascara dat uitloopt. Ik ken vrouwen die geen stap uit de deur zetten zonder mascara. Dus ook niet tijdens het sporten.
De Workout 24-Hour Mascara belooft niet alleen de wimpers langer, dikker en voller te maken maar is het ook smudge-free en waterproof. De wimpers blijven ook zacht en flexibel omdat er Jojoba olie aan is toegevoegd, geen harde klonterwimpers dus.
De mascara wordt alleen met warm water verwijderd en belooft 24 uur te blijven zitten.

CLINIQUE FIT: SPECIAAL VOOR DE SPORTIEVE DAMES

Ook deze mascara ging de test doorstaan in het Turkse Stoombad en tijdens de Hammam. Ja, het is daar warm en de mascara is niet warmte-proef maar waterproof dus ik was benieuwd.
Het borsteltje van de mascara is lekker dun. Hierdoor brengt het makkelijk aan en geeft het de wimpers meer volume en krul. De wimpers worden inderdaad niet hard en het voelt ook heel natuurlijk aan. Totaal niet zwaar. En zelfs tijdens de Hammam bleef de mascara netjes op haar plaats. Chapeau.

POST WORKOUT FACE POWDER

CLINIQUE FIT: SPECIAAL VOOR DE SPORTIEVE DAMES

Deze Post-Workout Neutralizing Face Powder is een lichtgewicht en kleurcorrigerende poeder. De gele kleur van de poeder neutraliseert de roodheid in het gezicht direct. De poeder bevat ook verzorgende ingrediënten zoals extract van Magnolia bast dat de huid kalmeert.

CLINIQUE FIT: SPECIAAL VOOR DE SPORTIEVE DAMES
CLINIQUE FIT: SPECIAAL VOOR DE SPORTIEVE DAMES

Ik ben absoluut een translucent powder fan. Deze poeder vind ik ook erg fijn en werkt prima.
De verpakking is voor mij niet handig. Dat is gewoon persoonlijk hoor. Want in principe is het juist makkelijk met een spiegeltje op de dop en een geïntegreerd kussentje waarmee je de poeder in één beweging aanbrengt. Ik ben een kwastenmens. Can’t help it. De poeder doet het daarentegen wel prima. Ik sport niet, maar als je dat wel doet is het erg handig mee te nemen en te gebruiken.

FACE & BODY SPRAY

CLINIQUE FIT: SPECIAAL VOOR DE SPORTIEVE DAMES

De Workout Face + Body Hydrating Spray is een mist die je tijdens en na het sporten kunt gebruiken. Het verfrist, hydrateert en herstelt de huid direct. De ingrediënten toverhazelaar, muskaatsalie extract en trehalose zorgen voor directe hydratatie. Ook de spray is natuurlijk olievrij.
Heerlijk voor tussendoor om de huid of het decolleté even te verfrissen wanneer je het warm hebt.

LIP & CHEEK FLUSH

CLINIQUE FIT: SPECIAAL VOOR DE SPORTIEVE DAMES

Tot slot vinden we in de collectie ook de Lip + Cheek Flush. Een post-workout glow zonder de workout. Deze ‘flash’ is op verschillende manieren te gebruiken. Namelijk op de lippen en op de wangen en geeft direct een mooie tint.
De kleur is sheer, wat inhoudt dat het redelijk transparant is. Wel kun je het opbouwen op bijvoorbeeld de lippen. Hoe meer laagjes hoe roder de kleur wordt.

CLINIQUE FIT: SPECIAAL VOOR DE SPORTIEVE DAMES
CLINIQUE FIT: SPECIAAL VOOR DE SPORTIEVE DAMES

Deze ‘flash’ is in één kleur verkrijgbaar. Namelijk in ‘Pink in Motion’ en is een dieproze, bijna cherry-achtige kleur. Bij het aanbrengen hoef je niet te schrikken. De kleur is namelijk niet zo rood als je hierboven ziet op mijn swatch. Het is redelijk transparant en geeft de lippen of de wangen net dat mooie tintje. Ik gebruik deze het liefst op mijn lippen op een dag dat ik geen make-up draag. Mijn lippen hebben totaal geen kleur, dus met deze tint ziet het er meteen veel mooier én heel natuurlijk uit.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

CLINIQUE FIT: SPECIAAL VOOR DE SPORTIEVE DAMES

Het merk Clinique is bij de meeste parfumerieën te koop. Denk aan Douglas, Ici Paris XL, Mooi Parfumerie maar ook bij de Bijenkorf kun je het merk scoren. Wil je het helemaal officieel doen dan kun je ook altijd een kijkje nemen op de website van Clinique zelf. Deze collectie vind je alleen via Clinique zelf.

Prijzen:

  • CliniqueFit – Post-Workout Mattifying Moisturizer €28.50
  • CliniqueFit – Workout Make-up Broad Spectrum SPF40 €30.50
  • CliniqueFit – Workout 24-hour Mascara €23
  • CliniqueFit – Post-Workout Neutralizing Face Powder €30.50
  • CliniqueFit – Workout Face + Body Hydrating Spray €15
  • CliniqueFit – Lip + Cheek Flush €21.50
  • CliniqueFit – Make-up Tasje: Gratis bij 2 CliniqueFit producten

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May