De holy grail in make-up land is al een tijd de MAC Fix + spray. Zoveel beauty guru’s zweren bij deze spray omdat ze je make-up perfect op haar plek laat zitten de hele dag.
Er zijn nu nieuwe varianten van deze spray’s! In dit artikel zie je de Fix+ Rose spray en de Matte Fix+ Spray. 

MAC COSMETICS

MAC Cosmetics is een van oorsprong Canadees merk en is bekend bij écht iedereen die zich maar een beetje interesseert voor make-up. MAC ontstond in 1984 vanuit de behoefte dat er meer kleuren en texturen nodig waren. Het was dan ook het eerste merk dat echt make-up ontwikkelde voor de donkere huid.
In eerste instantie was het merk uitsluitend voor visagisten te koop maar langzamerhand werd het zo populair dat ook de consumenten hun slag konden slaan.
Eén van de meest bekende merken én als er een merk is die taboe’s openbreekt dan is het MAC wel. Denk aan make-up voor mannen, vrouwen, kinderen, en alle verschillende huidkleuren die er bestaan!

PREP & PRIME FIX+

First of all wat informatie over de MAC Cosmetics Prep & Prime Fix+ voor degenen die het nog niet kennen. Shame on you hoor.
Deze spray is een multifunctionele spray. Je kunt er namelijk zoveel verschillende dingen mee doen. Ten eerste wordt natuurlijk de make-up gefixeerd en kunnen worden gebruikt om de foundation zuiver te maken, de pigmenten intenser te maken, het make-up resultaat te verbeteren en langer te laten houden.
Maar het heeft ook nog verzorgende eigenschappen, namelijk het hydrateren en verzachten van de (vermoeide) huid. Kortom een musthave in jouw make-up stash.

PREP & PRIME FIX+ ROSE

Deze spray doet dus exact hetzelfde als de originele Prep & Prime Fix+ maar heeft een heerlijke rozengeur. Deze spray is trouwens in nog meer geuren te krijgen. Namelijk kalmerende lavendel, crème-achtige kokos en de originele verzachtende kruidengeur.
Dit is de Romatische Roos variant en heeft dus een roze kleur, die je overigens niet ziet wanneer het wordt aangebracht.

First of all was ik al heel lang fan van de MAC Cosmetics fixing spray’s. Ik was dan ook echt blij toen er verschillende geur variaties kwamen.
Ik hou wel van geurtjes. De geur van de spray vind ik heel fijn. Ik ben geen rozengeur fan maar de geur is subtiel en ruikt heel erg prettig. Deze spray gebruik ik het allerliefst gedurende de dag maar ook op mijn make-up sponzen en inderdaad ook om de pigmentatie van oogschaduws omhoog te halen. Fijn vind ik het ook dat het naast deze functies dus ook een verzorgende werking heeft voor de huid. Ik ga sowieso de Kokos variant nog halen. Want dat is een van mijn favoriete geuren.

PREP & PRIME FIX+ MATTIFYING MIST

Ook nieuw is de Mattifying en de Shimmer variant van de Prep & Prime Fix+. De shimmer is in twee kleuren verkrijgbaar: de gouden shimmer en de roze shimmer (ze zijn prachtig!). Maar voor mij is de Mattifying wel het meest interessant. Aangezien ik een glanzende kop heb, zeker in de zomer.
Het is een lichtgewicht spray die de huid verfrist en tegelijkertijd matteert. Dit doet de spray door de glans en de olie weg te halen zonder de make-up aan te tasten.
De formule bevat namelijk poeders, silica en andere olie-absorberende ingrediënten.

Dit was voor mij echt een musthave. Ik heb een gecombineerde huid waardoor mijn T-zone behoorlijk kan gaan glimmen. Het gebruik van poeders helpt wel maar ik wil niet blijven stapelen zodat mijn huid dicht gaat zitten. Hierdoor is deze spray een uitkomst als het echt werkt.
De spray ruikt redelijk neutraal en zit in een toffe fles, ik hou van het design. Lekker stoer.
Het sprayen doe ik na het aanbrengen van mijn make-up en ik voel meteen dat het iets doet. Het matteert ook direct na het opdrogen maar droogt mijn huid totaal NIET uit. Wat ik dus belangrijk vind omdat ik een gecombineerde huid heb.
Voor de vette- en gecombineerde huid is dit perfect. Maar de droge huid zou hier in principe ook geen moeite mee hebben denk ik. Hoewel je het dan niet perse nodig hebt.
Absoluut een aanrader als je snel last hebt van een glimmende huid! Heel blij dat deze spray is uitgekomen.

DICHT

OPEN

De producten van MAC hebben allemaal een fijn sluit systeem zodat je ze ook zonder zorgen in je tas kunt meenemen.
Hierboven zie je hoe het werkt. Als je de dop naar links draait dan kun je dus niet meer pompen en zit de fles als het ware ‘op slot’. Als je hem weer naar rechts draait dan kun je de pomp weer naar beneden drukken. Very handig!
En niet te vergeten, dit zijn BACK2MAC producten, dat houdt in dat als je de lege flacons/lipsticks etc. inlevert dat je daar weer een gratis lipstick voor kunt uitkiezen! Meer informatie daarover vind je op de website van MAC Cosmetics.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

MAC was vroeger alleen maar in de MAC winkels te koop. Dat vond ik zelf echt mega ongemakkelijk. Want die zitten lang niet overal.
Tegenwoordig kun je het merk overal shoppen. Zo vind je MAC bij Douglas, de Bijenkorf en natuurlijk ook gewoon bij jouw thuis via de officiele MAC Cosmetics webshop (hier vind je vaak ook hele toffe acties trouwens). In de winkels zijn ook altijd officiële MAC visagisten aanwezig om je te helpen precies de goede producten te vinden!

Prijzen:

  • MAC Cosmetics Prep & Prime Fix+ Rose €17.50 (100ml)
  • MAC Cosmetics Prep & Prime Fix+ Mattifying Mist €17.50 (100ml)

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May