Aveda is één van mijn favoriete haarmerken. De producten zijn altijd zo natuurlijk mogelijk en ze ruiken zó lekker!
In dit artikel laat ik de Aveda Rosemary Mint shampoo en conditioner zien en heb ik ze een tijdje getest om te kunnen vertellen wat het voor mijn haar doet. Lees je mee?

AVEDA

aveda mint rosemary shampoo en conditioner

Het merk Aveda is big! Niet gek ook want ze hebben een fantastische missie. Ze zorgen ervoor dat het milieu niet wordt aangetast bij het produceren van de producten én ze zijn volledig dierproefvrij. De oprichter van Aveda was kruidenexpert en vanuit die optiek is het merk dan ook ontstaan. Verder is Ayurveda een grote inspiratiebron. Het merk heeft zich gespecialiseerd in haarverzorging en is al 40 jaar een groot merk in de wereld Meer artikelen over Aveda vind je hier.

ROSEMARY MINT ZUIVERENDE SHAMPOO & CONDITIONER

aveda mint rosemary shampoo en conditioner

Ik zal als eerste kort vertellen wat voor haartype ik heb, zodat je precies weet waar de shampoo en conditioner op zijn getest. Ik heb dik haar zonder volume. Mijn haar wordt niet snel vet maar is wel droog en pluist daardoor nogal snel.
De Rosemary Mint producten zorgen ervoor dat het haar wordt verlicht en de verkwikkende geur zorgt voor een boost van energie in de ochtend.

DE SHAMPOO

aveda mint rosemary shampoo en conditioner
aveda mint rosemary shampoo en conditioner

AVEDA ROSEMARY MINT

Deze Aveda Rosemary Mint Zuiverende Shampoo bestaat uit 97% op natuurlijke wijze verkregen ingrediënten. De shampoo is geformuleerd met micellen (micellen verwijderen voorzichtig productophoping en andere onzuiverheden zonder de natuurlijke balans van de hoofdhuid en het haar te verstoren) en witte azijn (helpt het haar voorzichtig te zuiveren) dat ervoor zorgt dat het haar wordt verlicht. De aroma wordt door de rozemarijn, pepermunt en groene munt veroorzaakt, dat je energie geeft, de zintuigen wekken en de focus verbeteren. De shampoo bevat verder geen siliconen.

Ik vind de shampoo heerlijk in gebruik. Die meeste natuurlijke shampoos schuimen niet zo, dat doet deze shampoo wel en dat vind ik fijn. De geur is wat mij het meest aanspreekt. Een heerlijke frisse geur, de rozemarijn maakt het weer wat zwoeler. De shampoo droogt mijn haar trouwens niet uit.

DE CONDITIONER

aveda mint rosemary shampoo en conditioner
aveda mint rosemary shampoo en conditioner

Vervolgens door naar de Rosemary Mint Weightless Conditioner. Ook deze conditioner is voor 97% verkregen op natuurlijke wijze. De conditioner voorkomt klitten en statische elektriciteit.  De op planten gebaseerde conditioners voegen gewichtloze volume toe en witte azijn verbetert op natuurlijke wijze de glans.

De conditioner ruikt precies hetzelfde als de shampoo. Maar zorgt er ook voor dat de geur in het haar blijft hangen. Ik ruik het de hele dag door nog.
Ik vind een conditioner fijn als het mijn haar zacht en glad maakt zonder het te verzwaren. Dat doet deze conditioner absoluut. Na het föhnen van mijn haar zit er lekker volume in. Doet dus absoluut wat het zegt!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

Aveda mint rosemary

Aveda is te koop via de Aveda webshop maar ook bij de officiële verkooppunten zoals salons. Op de website kun je gemakkelijk een salon bij jou in de buurt vinden.

Prijzen:

  • Aveda – Rosemary Mint Shampoo €18 (250ml)
  • Aveda – Rosemary Mint Conditioner €21 (250ml)

De flacons zijn ook in een 50ml en 1 liter variant verkrijgbaar.

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May