Het is misschien niet het allerleukste onderwerp om over te kletsen, maar wel heel belangrijk. Denk aan een uitvaartverzekering en je wensen.
Want wat gebeurt er als je er niet meer bent? De meest belangrijke zaken op een rijtje. 

LIJSTJES MAKEN

BELANGRIJK OM TE REGELEN, VOORDAT HET TE LAAT IS

Er komt een moment dat je er niet meer bent. Maar wat moet er dan gebeuren?
Als je eerder een sterfgeval hebt meegemaakt dan weet je dat dat heel veel werk kan zijn. En dat is iets waar we de mensen die we achterlaten liever niet mee opzadelen.

Zo heb ik al vanaf mijn 20e een lijstje bij mijn moeder liggen met mijn wensen. Ze zijn niet al te groot, want hey, ik ben er dan toch niet meer. Maar op die manier maak ik het een stuk makkelijker voor mijn naasten.
Zo wil ik bijvoorbeeld geen kerkdienst, hoeft het niet groots, maar wil ik wel een witte kist. Mét de as van mijn hondjes erbij. I know, dit mag niet. Maar who cares, dat doen we lekker stiekem.
Of ik begraven of gecremeerd wordt is een keuze die ik geef aan mijn familie. Ik ga mezelf toch niet bezoeken.

Dit soort dingen zijn wel erg belangrijk om te weten. Voor je kinderen, partner of familie en vrienden. Het is namelijk erg moeilijk om de keuzes te maken voor iemand die er niet meer is.
Maak dus een lijstje met je wensen en geef deze aan degene die dichtbij je staat. Dit scheelt een heleboel kopzorgen.

VERZEKERING AFSLUITEN

BELANGRIJK OM TE REGELEN, VOORDAT HET TE LAAT IS

Wat misschien nog het belangrijkste is, is het afsluiten van een verzekering. Een afscheidsdienst, begrafenis of crematie is duur. Heel duur. Als iemand niet is verzekerd dan draait de familie of de partner op voor de kosten crematie of begrafenis. En dat wil je niet. Tenzij je geen hart hebt, of als je gewoon in een gat gegooid wil worden (ik denk niet dat dit gebeurt, maar bij wijze van).
Als je nog niet verzekerd bent, of als je wil overstappen naar een goedkopere verzekering, dan kun je op deze pagina een uitvaartverzekering afsluiten.
Hier kun je erg makkelijk de verschillende verzekeringen vergelijken en kiezen voor jouw passende verzekering.

BELANGRIJK OM TE REGELEN, VOORDAT HET TE LAAT IS

Een verzekering afsluiten is zo gebeurt en scheelt dus een hoop zorgen. Het maken van een lijstje heeft wat meer tijd nodig. Maar is net zo belangrijk. Misschien haat je wel cake en wil je helemaal geen koffie en cake. Mijn oma had bijvoorbeeld Indonesisch eten op haar crematie. Toch een soort van food ‘feestje’. Bedankt oma!
Laat je in ieder geval goed informeren of lees je goed in. Je gaat namelijk maar 1 keer dood.

$

May