Natuurlijke huidverzorging is iets dat steeds bekender wordt onder ons vrouwen. MV Organic Skincare bestaat al 19 jaar en zij hebben een groot assortiment in eerlijke en natuurlijke huidverzorgingsproducten. Ik heb er een aantal geprobeerd. Kijk je mee?

MV ORGANIC SKINCARE

MV Organic Skincare is een merk dat zich totaal richt op natuurlijke huidverzorging. Het motto is dan ook eerlijkheid en integriteit. Zo zijn ze niet alleen lief voor het milieu en diervriendelijk maar zorgen ze ook dat de boeren, waar de ingrediënten vandaan komen, goed worden betaald en behandeld.
Het assortiment is behoorlijk groot. Niet alleen huidverzorging, maar ook make-up en zonbescherming vind je van dit merk.
In Nederland is het te koop bij The Beauty Editor in Amsterdam, maar ook online!

MINERAL MASK

Ik start met het Signature Mineral Mask. Het is een award winning masker en zorgt voor het verminderen van roodheid en het egaliseren van de huid. Het masker van poeder vermeng je met 2 theelepels water en breng je vervolgens aan op de huid om het 7 tot 10 minuten te laten zitten.
Vervolgens verwijder je het masker met water of met een natte doek. Na gebruik voelt de huid zachter en gereinigd aan. Ook is de roodheid inderdaad vermindert en helpt het zelfs tegen acné.

ROSE HYDRATING MIST

Een hydraterende spray is een absolute musthave in de zomer! Of als je veel reist en in ruimtes zit met airco of verwarming. De Rose Hydrating Mist is een spray voor het gezicht met een delicate rozengeur. De spray hydrateert de huid en is ook geschikt voor de meest gevoelige huid.

De spray ruikt inderdaad erg lekker. Zelf gebruik ik een spray als deze het liefst gedurende de dag over mijn make-up heen. Zorg er dan wel even voor dat je genoeg afstand hebt tussen de spray en je huid zodat het als een nevel over het gezicht komt. Het verfrist meteen en maakt de huid weer gehydrateerd. Heerlijk voor een warme dag of een dag in de airco.

PROTECTIVE MOISTURISER

De Rose Soothing Protective Moisturiser bevat Bulgaarse rozenolie en is een cult product volgens MV Organic Skincare. De super hydraterende- en verzorgende crème is geschikt voor de meest gevoelige huid maar kan verder door ieder huidtype worden gebruikt. Zelfs mensen met eczeem en rosacea kunnen deze moisturiser gebruiken.

De hydraterende crème ruikt ook weer erg lekker maar subtiel. Dit is de rozenolie die erin is verwerkt. De textuur is romig maar trekt goed in de huid, waardoor het ook geschikt is om te gebruiken net voordat je je make-up aanbrengt. Niemand heeft tijd om te wachten namelijk.
De huid voelt lekker gehydrateerd en zacht aan. Zelf gebruik ik deze het liefst in de ochtend, om in de avond een olie te gebruiken.

GENTLE CREAM CLEANSER

De Gentle Cream Cleanser wordt omschreven als een luxe cleanser voor het gezicht. De cleanser verwijdert namelijk alle make-up en vuiligheid zonder de natuurlijke barrière van de huid aan te tasten. Dit product is geschikt voor alle huidtypen, maar zelfs ook voor de meest gevoelige huid.

De cleanser ruikt inderdaad zalig. Ik ruik een frisse geur, mandarijn of iets dergelijks. In ieder geval geen rozengeur zoals in de andere producten.
De cleanser schuimt niet maar blijft echt een cream tijdens het reinigen. Wanneer je dit met warm water doet, verwijdert het inderdaad alle make-up en onzuiverheden én het droogt niet uit. Het is alleen niet geschikt om de oogmake-up te verwijderen.

ROSE PLUS BOOSTER

In eerste instantie dacht ik dat dit een olie was, maar het is de Rose Plus Booster. Ook een award winning product dat ervoor zorgt dat de huid beschermt is tegen hormonale invloeden en de huid kalmeert. De booster is zelfs geschikt om te gebruiken nadat je verbrand bent door de zon, na een chemische peeling of voor de heel gevoelige huid.
Je kunt de booster, die zalig ruikt, op zich gebruiken. Maar je kunt het ook mengen met je dagcrème of moisturiser om je huid net die boost te geven tijdens je reguliere huidverzorging.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

MV Organic Skincare is in Nederland verkrijgbaar bij The Beauty Editor. Online zijn hier nog geen afbeeldingen en beschrijvingen bij beschikbaar, maar ze zijn wel aan te schaffen via de website.

Prijzen:

  • Signature Mineral Mask €40.50
  • Rose Hydrating Mist €32
  • Rose Soothing & Protective Moisturiser €92
  • Gentle Cream Cleanser €44
  • Rose Plus Booster €92

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May