Ik vond dat het weer tijd werd voor een mooie niche parfum merk. Dit keer ga ik het hebben over Song for a Queen van Roos & Roos. Een geur die ik heb uitgekozen puur op de noten. Lees je mee?

Roos & roos song for a queen

ROOS & ROOS

Roos & Roos is een prachtig mooi merk dat is opgericht door moeder en dochter. Natuurlijk komt het merk uit Frankrijk, waar alle goede parfumhuizen zitten, in Parijs welteverstaan. Hier is Chantal Roos een legende in de parfumwereld. Zo heeft ze namelijk Opium gecreëerd van YSL in 1976 en heeft ze onder andere samen gewerkt met Tom Ford, Issey Miyake en Jean Paul Gaultier.
Haar dochter Alexandra heeft natuurlijk de parfumwereld van jongs af aan meegekregen, maar is desondanks zangeres, gitarist en composer geworden van beroep.
Samen zijn zij een power duo dat Roos & Roos vormt en een aantal heel mooie parfums heeft gelanceerd.

SONG FOR A QUEEN

Roos & roos song for a queen

Nadat ik veel gezien en gehoord heb van Roos & Roos, werd het tijd voor mij om een parfum te proberen. Dit is voor mij de eerste geur van het merk en ik koos voor Song for a Queen. Simpelweg vanwege de noten.
Niet alleen is de flacon al prachtig en stijlvol, de geur is inderdaad echt heerlijk. Hij is onder te verdelen in een bloemige, oriëntaalse geur met de volgende noten:

Topnoten: Jasmijn en bergamot
Hartnoten: Heliotroop (vanillebloem) en oranjebloesem
Basisnoten: Benzoine, vanile, kasjmier hout en witte musk

Ik heb eigenlijk geen idee of er een verhaal of bepaalde inspiratie achter de geur zit. Ik kan dit niet terug vinden. Ik vind dat altijd leuk om te lezen en te weten.

Roos & roos song for a queen
Roos & roos song for a queen

Ik heb Song for a Queen dus echt uitgekozen op basis van de noten. Ik hou van bloemig, hoewel dit zacht moet zijn en geen weelderig rozenboeketten geur moet oproepen. Vanille is áltijd goed en ook musk kan ik zeer waarderen.
Ik had dus wel een idee dat ik deze geur lekker zou vinden.
Hij is totaal wat ik hoopte! En zachte, vrouwelijke geur met overduidelijk de musk en de oranjebloesem in de hoofdrol.
Deze noten springen er voor mij direct uit. Langzaamaan komt de vanille ook naar boven en dit blijft in de sillage de komende uren, samen met de musk.
Jasmijn is een tricky noot, deze kan namelijk uitvallen als een ‘oude vrouwtjes’ geur. Maar in Song for a Queen is deze noot zo goed gecombineerd dat het geen associaties met oma’s oproept, maar juist dat zachte en bloemige waar ik op hoopte.

Kortom, ik ben heel blij dat ik voor deze geur heb gekozen. Inmiddels heb ik hem al enkele keren gedragen en krijg ik ook veel complimentjes. De longetivity is ook perfect, hij blijft de hele dag goed ruiken en is niet té aanwezig.
Tip: Spray in de wintermaanden wat van het parfum op je sjaal!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

Roos & roos song for a queen

Roos & Roos parfums zijn verkrijgbaar bij onder andere Douglas. Ze doen ook vaak mee met de kortingsacties! Dan shop je dit merk met maar liefst 25% korting.

Prijs:

  • Roos & Roos – Song for a Queen EdP €175 (100ml)

 

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May