Een selftanning product dat niet stinkt, niet afgeeft, maar wel een mooie bronzy glow geeft. Ik was sceptisch. Roquebrun belooft bovenstaande allemaal en heeft zelfs huidverzorgende ingrediënten in de producten gedaan. Sounds too good to be true. Kijk je mee?

ROQUEBRUN

Roquebrun is een vrij nieuw merk uit Nederland. Eerlijk gezegd vind ik het een beetje een gekke naam en weet ik niet precies hoe ik het uitspreken moet.
Het merk is ontwikkeld door Sophie en Chiara, twee vriendinnen met verschillende huidtypes. De één werd lekker snel bruin, terwijl de ander zich echt moest insmeren en in de schaduw zitten om niet te verbranden.
Na verloop van tijd werden zij beiden bewust van de schade die de zon aan de huid kan toebrengen en begonnen zij met het maken van tanning producten.
Maar niet zomaar producten, want ze vonden de chemische ingrediënten in reguliere bruiningsproducten maar niks, ook de vlekken die het geeft aan kleding en beddengoed wilden zij voorkomen. Zo werd Roquebrun geboren!

roquebrun zelfbruiner tanning review ervaring

FACE SERUM

roquebrun zelfbruiner tanning review ervaring

Ik begin met het Face Serum die, uiteraard, speciaal gemaakt is voor het gezicht. Dit serum is verkrijgbaar in een lichte en een donkere variant. In deze review zie je de ‘Dark’ aangezien ik al een tintje heb en de lichte varianten bij mij nooit echt zichtbaar zijn.
He belooft een mooie glow aan de huid te geven en tegelijkertijd de huid te hydrateren vanwege de mooie ingrediënten plantaardige retinol, hyaluronzuur en aloë vera. Verder is het serum vegan, parfum-vrij en bevat geen parabenen.

roquebrun zelfbruiner tanning review ervaring
roquebrun zelfbruiner tanning review ervaring

De producten zitten in een prachtige en luxe verpakking en is een feestje om uit te pakken. De glazen flacons bevatten een pipet, waardoor je heel gemakkelijk, hygiënisch en nooit teveel product pakt.
Ik was echt mega benieuwd, want ik houd van een mooi kleurtje maar vind de meeste tanningproducten stinken, vlekkerig of ze geven vlekken in mijn beddengoed waardoor ik constant het bed moet verschonen.
Dus, ten eerste: Het face serum heeft geen geur, wat ikzelf echt heel prettig vind. Ook al worden er parfums in zelfbruiners gestopt, het heeft altijd een rare weeïge geur. Deze heeft dat dus echt totaal niet.
Het serum zelf is transparant van kleur en de textuur is vrij dun waardoor het prettig en egaal aanbrengt over het hele gezicht. Ik heb het aangebracht met mijn handen en de volgende dag was de kleur egaal, geen vlekken inderdaad én de geur nog steeds neutraal.

BODY SERUM

roquebrun zelfbruiner tanning review ervaring

Door naar het serum voor het lichaam. Het Body Serum komt in eenzelfde flacon, maar dan met een pompsysteem en natuurlijk groter qua inhoud.
Ook dit serum komt in de varianten ‘Light’ en ‘Dark’. Dit product bevat ook huidverzorgende ingrediënten zoals hyaluronzuur, aloë vera en collageen. Het serum kan in de ochtend en/of in de avond worden gebruikt en ook gecombineerd worden met de skincare die je al gebruikt. Ook deze is vegan, parfum- en parabenen vrij!

roquebrun zelfbruiner tanning review ervaring
roquebrun zelfbruiner tanning review ervaring

Een zelfbruiner voor het lichaam is net iets anders dan voor het gezicht en, vind ik, vaak trickier dan een product voor het gezicht.
Het lichaam heeft meerdere droge plekjes, lastig te bereiken spots en is natuurlijk een groter oppervlakte dan het gezicht.
Het Body Serum is qua kleur ook transparant, wat fijn is, maar ook lastiger omdat je dan niet goed ziet waar je het product hebt aangebracht. De textuur is ietsjes voller dan het gezichtsserum en brengt wel prima en egaal aan.
Ook geen geur te bekennen en ik was echt blij verrast dat het totaal geen vlekken geeft, echt nada! Ik geloofde het namelijk niet helemaal, sorry. Maar chapeau! You did it. De kleur is prachtig, inderdaad een mooie glow zonder oranje te worden.

SCRUB HANDSCHOEN

roquebrun zelfbruiner tanning review ervaring

Ook een advies is om de Exfoliating Glove te gebruiken. Doe dit he liefst de dag voordat je de tanning producten gaat gebruiken. Hierdoor blijft je kleurtje langer en mooier zitten en is de kleur egaler.
De handschoen is fijn in gebruik en kun je gebruiken op zich, of in combinatie met jouw douchegel om het aangenamer te maken. De huid is daarna helemaal klaar voor een mooi kleurtje.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

roquebrun zelfbruiner tanning review ervaring

Roquebrun is verkrijgbaar via de webshop waar alle tanning producten op staan van dit merk. Ook vind je hier informatie, advies en andere fijne producten die je kunt gebruiken om jouw tanning experience optimaal te maken.

Prijzen:

  • Face Serum €45 (60ml)
  • Body Serum €59 (200ml)
  • Exfoliating Glove €9.95

Je kunt alle producten ook in sets aanschaffen, zo ben je net wat goedkoper uit 🙂

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May