Charlotte Tilbury heeft eigenlijk alleen maar mooie producten. Maar de Magic Foundation blijkt echt een wonder in een flesje te zijn. Zoveel vrouwen zweren bij deze foundation, waarom eigenlijk? Ik probeerde hem uit en laat je weten wat ik ervan vind! 

CHARLOTTE TILBURY

MAGIC FOUNDATION VAN CHARLOTTE TILBURY

De naam van het merk is ook de oprichtster van het merk; Charlotte Tilbury. Een prachtige dame trouwens! Haar missie is om iedere vrouw de mooiste versie van zichzelf te kunnen laten zijn. Love it.
Van oorsprong is Charlotte visagiste en heeft dan ook de nodige ervaring in de make-up wereld. Zo heeft ze haar merk dan ook opgericht, door de ervaring weet zij welke producten een vrouw mooi maken en wat het meest fijne is om te gebruiken. Een merk dat tot één van mijn persoonlijk favoriete merken hoort. Charlotte Tilbury.. Zucht..
Oh en by the way, Charlotte Tilbury test niet op dieren! Meer artikels van het merk kun je hier vinden.

MAGIC FOUNDATION VAN CHARLOTTE TILBURY

Magic Foundation

De Magic Foundation van Charlotte Tilbury is een foundation waarvan ik veel goed verhalen heb gehoord.
Het is een volledig dekkende foundation met een matte finish en wordt omschreven als een wonder in een flesje dat de huid transformeert ongeacht je leeftijd, huidskleur of huidtype. De foundation bevat een zogenoemde ‘hyper-intelligente’ formule die je een volledige dekking geeft maar toch gewichtloos aanvoelt op de huid. Verder bevat het alle voordelen van een crème zoals anti-verouderingsfuncties.
Het belooft aan te voelen als een tweede huid. Ik ben heel erg benieuwd! Klinkt zálig vind je niet?

MAGIC FOUNDATION VAN CHARLOTTE TILBURY
MAGIC FOUNDATION VAN CHARLOTTE TILBURY

Ten eerste is het uiterlijk natuurlijk prachtig om te zien. Charlotte Tilbury besteedt zeker aandacht aan hoe de producten eruit zien. De foundation zit in een glazen flesje met een rosé-gouden dop en bevat een pompsysteem waarmee je de foundation uit het flesje pompt.
De kleur die ik gebruikt heb in deze review is nummer 6, maar er zijn in totaal 15 verschillende tinten.
De foundation zelf is vrij dun van textuur, wat prettig aanbrengt en daardoor ook gewichtloos aanvoelt. Dat puntje klopt wel! Het voelt niet alsof je je gezicht hebt dicht gesmeerd.
De dekking is ook redelijk hoog, zelf zou ik de dekking op medium schalen, ik heb voor de echte vlekjes/pukkeltjes wel wat concealer nodig.
De foundation is redelijk mat qua finish maar droogt de huid totaal niet uit, waardoor deze ook geschikt is voor de gecombineerde en vettere huid.
Ik vind de foundation er heel natuurlijk uitzien op het gezicht en is voor mij zelfs een geschikte foundation voor in de zomer. Juist omdat het er zo natuurlijk uitziet en prettig aanvoelt op mijn huid.

HOLLYWOOD COMPLEXION BRUSH

MAGIC FOUNDATION VAN CHARLOTTE TILBURY

Ik ben ook gek van make-up brushes en deze zag er mega interessant uit. Het is de Hollywood Complexion Brush van Charlotte Tilbury en is een 2-in-1 contour kwast.
Perfect om mee te contouren en te blenden en de kwast belooft totaal geen haaruitval te hebben. De vezels zijn synthetisch.

MAGIC FOUNDATION VAN CHARLOTTE TILBURY
MAGIC FOUNDATION VAN CHARLOTTE TILBURY

Super cute vind ik deze kwast en ik gebruik hem het allerliefst voor mijn foundation, hoewel het een contourbrush is.
De grote kwast kant is plat en daarom ook heel ideaal om je foundation mee te blenden. Zo kun je de foundation bijvoorbeeld met de vingers aanbrengen en het met de kwast blenden, hierdoor krijg je een hele mooie smooth finish.
De kleinere kant is ideaal om de highlighter aan te brengen vind ik. Een poeder óf een vloeibare highlighter het kan allebei. Ook is de kleine kwast perfect voor het contouren van de neusbrug.
Uiteraard kun je de kwast ook gebruiken voor bijvoorbeeld een bronzer of zelfs voor het blenden van je oogschaduw. Whatever you want. Ik vind het een heerlijke kwast en zeker de moeite waard! Kwasten zijn namelijk echt dé basis van een mooie make-up look.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

MAGIC FOUNDATION VAN CHARLOTTE TILBURY

De producten van Charlotte Tilbury zijn allemaal te koop bij de Bijenkorf. Online, maar natuurlijk ook in de winkel waar je overal aan kan snuffelen en ook kan proberen en voelen.

Prijzen:

  • Charlotte Tilbury Magic Foundation €40 (30ml)
  • Charlotte Tilbury Hollywood Complexion Brush €40

Welke eigenschappen moet een foundation hebben volgens jou?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May