Een 100% natuurlijk skincare merk die er ook nog eens superleuk uitziet in de badkamer? SELF Skincare ziet er niet alleen mooi uit maar belooft een hoop fijne dingen voor je huid.
Ik probeerde de dagcrème, de roller en de cleansing milk. Kijk je mee?

NATURAL SELF

SELF SKINCARE: ZORG VOOR JEZELF

Het merk SELF is opgericht door de Belgische Isabelle, haar dochter heeft een moeilijke huid en alle producten die voor haar huid werden geadviseerd waren een teleurstelling. Op dat moment ging zij de zoektocht naar de goede huidverzorging aan. Want ze wilde haar eigen huid en die van haar dochter goed verzorgen en ook beschermen, maar wat ze ook erg belangrijk vindt is de natuur. Zelfs de ‘natuurlijke’ producten die zij probeerden waren niet voldoende. Dus begon zij zelf het merk Self.
Het ontwikkelen van het merk gaat altijd met respect voor de natuur en ook daarom gebruiken zij altijd verpakkingen die recyclebaar zijn.
Ps. de producten zijn vegan, babyproof, diervriendelijk en 100% natuurlijk.

BOOST OF FRESHNESS

SELF SKINCARE: ZORG VOOR JEZELF

Boost of Freshness is een milde reinigingsmelk dat op een zachte wijze alle vuil, make-up en talg verwijderd, zonder het beschadigen van de huid of de huid uit te drogen. De melk is zelfs geschikt om te gebruiken bij de gevoelige huid van de ogen.
De reinigingsmelk maakt niet alleen de huid schoon maar bevat ook hydraterende ingrediënten waardoor de huid gaat stralen. De melk is parabenen vrij, hypo-allergeen en 100% natuurlijk. Hierdoor is deze geschikt voor de gevoelige huid en zelfs voor de allergene huid.

SELF SKINCARE: ZORG VOOR JEZELF
SELF SKINCARE: ZORG VOOR JEZELF

Oke ten eerste wil ik even zeggen dat ik de flacon zó mooi vind, de kleuren, het lettertype en de roze houten dop. Ik word er helemaal blij van.
Maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste. Want hoe vind ik de reinigingsmelk? Ik breng de melk aan op een wattenschijfje en ga er vervolgens mee over mijn hele gezicht. Het reinigt inderdaad goed! Alle restjes worden verwijderd tot het wattenschijfje helemaal schoon is. Ik heb zelf snel last van een droge, trekkerige huid en dat heb ik ook niet na het reinigen met deze melk. En de geur is zálig! Ik vind het zo lekker ruiken!

FACIAL ROLLER

SELF SKINCARE: ZORG VOOR JEZELF

De Self Facial Roller Pink Chrystal is alleen al leuk om naar te kijken. Ken je dit product nog niet? Dan ga ik het nu uitleggen, want het is echt heel fijn.
Deze roller is van rozenkwarts gemaakt en is een eeuwenoude Aziatische schoonheidstraditie. De roller helpt om de giftige stoffen uit de huid te voeren, vermindert opgezwollenheid (bijvoorbeeld wallen) en verbetert de bloedcirculatie waardoor de huid egaler wordt.

SELF SKINCARE: ZORG VOOR JEZELF
SELF SKINCARE: ZORG VOOR JEZELF

De roller komt in een luxe tasje van stof, hierin kun je de roller ook handig bewaren en is het hygiënischer.
Ik vind de roller er zo mooi uitzien, ik hou van de roze kleurtjes en vind rozenkwarts zelf ook prachtig. Dus als badkamer accessoire misstaat de roller niet ;-).
De roller voelt koel aan en voelt daarom heerlijk wanneer je het over de huid rolt. Aan de ene kant zit een grote roller, die je kunt gebruiken voor de grotere delen van je gezicht zoals de wangen, de kin en het voorhoofd. Aan de andere kant zit een kleiner rollertje. Deze is perfect voor onder de ogen en bijvoorbeeld rond de mond.
Ik vind het heerlijk om de roller te gebruiken voordat ik mijn crèmes aanbreng. Ik zie meteen dat het mijn bloedsomloop op gang zet en mijn huid ziet er binnen 2 minuten al stralender uit.

ALL DAY DREAMER

SELF SKINCARE: ZORG VOOR JEZELF

Tot slot heb ik de All Day Dreamer Dagcrème geprobeerd. Deze crème werkt verzorgend en verzachtend vanwege de 100% natuurlijke actieve ingrediënten. De crème werkt daarnaast ook beschermend en hydraterend. Er zit zelfs een factor van SPF10 in (fijn!). Dit product is zelfs geschikt voor baby’s en de huid met bijvoorbeeld eczeem vanwege de 100% natuurlijke oorsprong en natuurlijk bevat het geen parabenen.

SELF SKINCARE: ZORG VOOR JEZELF
SELF SKINCARE: ZORG VOOR JEZELF

Ik koos voor een dagcrème omdat ik in de nacht het liefst een olie draag. Hopelijk komt er ooit ook nog een gezichtsolie van het merk. Die zou ik METEEN kopen.
Want de dagcrème is ook heerlijk. De textuur is lekker romig maar ook luchtig waardoor het prettig aanbrengt op de huid. Doordat de crème totaal niet vet is, kun je erna makkelijk je make-up aanbrengen. En de geur is net als de Cleansing Milk echt heerlijk. Ik blijf het trouwens ook een tijdje ruiken, lekker! Zoals ik al aangaf is mijn huid (zeker in deze koude maanden) snel droog, maar daar heb ik dus geen last van met deze crème. Ook niet na het aanbrengen van mijn make-up. Ik denk dat ik dit product het fijnst vind van allemaal!
Ps. er zit ook een spateltje bij, niet alleen sjiek maar ook heel hygiënisch! Vooral voor de gevoelige huid. Gebruiken dus!

VIDEO ROUTINE

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

SELF SKINCARE: ZORG VOOR JEZELF

Het merk Self is verkrijgbaar via de Natural Self webshop. Hier vind je ook alle informatie over het merk zelf, de producten, de ingrediënten en zelfs een blog met heel fijne tips en informatie.

Prijzen:

  • Boost of Freshness – Cleansing Milk €37 (150ml)
  • Self Facial Roller Pink Chrystal €35
  • All Day Dreamer – Day Cream €57.50 (50ml)

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review – $

May