Een paar weken geleden begon ik met een IPL apparaat voor thuis. Silk Skin is een handige tool om ervoor te zorgen dat jouw haargroei verminderd zodat er uiteindelijk niets meer groeit. Clean and smooth skin, yes please! In dit artikel laat ik je weten wat ik ervan vind.

SILK SKIN - IPL VOOR THUIS REVIEW

IPL VERSUS LASER

Oké, wat is nu precies het verschil tussen laseren en IPL?
IPL blijkt meer effectief te werken op grote gebieden, denk aan benen, armen en oksels. Met de laser kan gerichter worden gewerkt, denk aan het gezicht.
Toch blijkt IPL beter te werken op een lichte huid met licht haar, voor mij dus ideaal. Voor een donkere huid is de laser techniek net iets beter.
Het grootste verschil zit hem natuurlijk in het verschil van licht. IPL betekent Intense Pulsed Light (knipperend) terwijl de laser een monochroom licht is (deze blijft dus altijd aan).
In salons kun je vaak ook kiezen voor deze twee opties maar een apparaatje thuis is toch fijner, zo kun je het in je eigen tijd doen wanneer jij dat wil.

SILK SKIN

SILK SKIN - IPL VOOR THUIS REVIEW

Het apparaat dat ik in dit artikel bespreek is de Silk Skin Laser Hair Removal Handset.  Dit apparaat is geschikt voor ieder lichaamsdeel. Dus je benen, armen, oksels, intieme zone maar ook het gezicht.
De Silk Skin kan tot wel 400.000 flitsen geven (genoeg om langer dan 12 JAAR mee te gaan), ik denk dan ook niet dat ik de komende tijd nog geld uit hoef te geven aan ontharingsproducten.
Het apparaat belooft zichtbare resultaten na slechts enkele behandelingen, het is veilig in gebruik en pijnloos en geschikt voor alle huidtinten.

De Handset is verkrijgbaar in twee kleuren: Wit en roze. In dit artikel zie je de witte variant. Het apparaatje is klein en ziet er mooi uit met de roze en gouden details. Ik ben benieuwd!

SILK SKIN - IPL VOOR THUIS REVIEW
SILK SKIN - IPL VOOR THUIS REVIEW

Ten eerste vind ik het een fijn apparaat om vast te houden. Ik heb ervaring met andere ontharingstools en die zijn vaak groot en zwaar. Deze is lekker licht.
Ook is het heel gemakkelijk in gebruik, je stopt de stekker in het stopcontact, aan de achterkant gaan de lichtjes branden. Vervolgens stel je de intensiteit in door op het knopje te drukken (nu hoor je het apparaat steeds harder geluid maken) en het is klaar voor gebruik.
Ik ben begonnen met mijn benen, vagina en oksels. Inmiddels zitten er ongeveer 5 behandelingen op (ik gebruik het ongeveer drie keer per week). Ik moet zeggen dat ik al resultaat zie! De haargroei begint minder snel! Ik hoef me nu dus minder vaak te scheren.
Het resultaat is dus heel snel al te zien. Ik hoop dat ik over een aantal weken totaal geen haargroei meer heb!

De benen zijn wel een werkje moet ik zeggen, ik probeer ieder stukje mee te pakken en dat duurt wel een kwartier voordat ik klaar ben met beide benen. De oksels zijn echt binnen 5 minuten klaar.
Ook is het inderdaad pijnloos, behalve in mijn lies. Hier voel ik een klein schokje maar de huid daar is ook erg gevoelig. Ik ga niet dood van de pijn maar het is ook niet heel prettig. Op mijn benen en oksels voel ik totaal niets.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

SILK SKIN - IPL VOOR THUIS REVIEW

Silk Skin is verkrijgbaar via de webshop. En het leuke is, ik heb een kortingscode die je maar liefst 30% korting geeft! Yay! Voer de code MAY30 in bij het afrekenen en je hebt je apparaatje voor een prikkie. De korting is geldig tot en met juli.

De Silk Skin Laser Hair Removal Handset kost €121.95 (zonder korting).

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May