Het merk Balr is inmiddels een begrip in Nederland. We kennen allemaal wel de toffe kledinglijn van dit merk. Nu heeft Balr ook een parfum uitgebracht. Eén voor mannen en één voor vrouwen. Ik heb ze beide kunnen testen en in dit artikel laat ik je weten of het een no-go is of een musthave. Kijk je mee?

BALR

Het merk Balr is van Nederlandse komaf en is in 2013 opgericht door de voetballers Demy de Zeeuw, Juul Manders en Ralph de Geus. Ze zijn een heus begrip geworden en hebben inmiddels furore gemaakt in Amsterdam, Berlijn, Dubai, Londen, Madrid, Milan, Parijs en Tokio.
We mogen dus best een beetje trots zijn op deze mannen!
Het merk is vooral gericht op kleding en ik moet zeggen dat ook ik een fan ben en een aantal Balr kledingstukken in de kast heb hangen.
Maar nu, zijn ze begonnen met het lanceren van een parfum. En daar lees je meer over in dit artikel.

BALR EAU DE PARFUM

Er zijn meteen drie nieuwe geuren uitgebracht die lekker simpel zijn genaamd. 1, 2 en 3. Niet te missen dus en ook niet te vergissen in de namen. Ik hou ervan.
De geuren die ik hier in dit artikel bespreek zijn de heren- en de damesgeur nummer 1.
Even kort een samenvatting van de verschillende geuren (nummer 1 bespreek ik straks uitgebreider):

Nummer 2 heren: Dit is een mix van fruitachtige topnoten en wierookachtige geuren. Een krachtig parfum zo te horen.
Nummer 2 dames: Dit is een zoetige en bloemige geur met een sprankje vanille. De bloemige geuren zijn vaak zwoel.
Nummer 3 heren: Deze geur heeft een mix van lavendel, mandarijn en meridiaan samen met houtnoten in het hart. Klinkt ook als een zwoele geur door toevoeging van de houtnoten.
Nummer 3 dames: Ook deze geur is bloemig maar iets frisser vanwege de zoete noten van vanille en praliné. Ik vermoed een romantische geur.

Maar de nummer 1 is vermoedelijk het lekkerst, want ik heb sinds ik deze geur heb geen andere gebruikt. Ik ben een groot fan!

Ik begin met de omschrijving van het parfum Balr 1.

BALR. 1 EAU DE PARFUM FOR WOMEN is een unieke geur met een sensueel bloemenhart. Het is pure luxe en elegantie in een glazen hexagon flacon. Elke spray geeft u een onweerstaanbare touch, zodat u de hele dag opvalt. Vrouwelijk en verfijnd, BALR. 1 EAU DE PARFUM FOR WOMEN is perfect om dat opwindende gevoel van de wind door de haren vast te leggen, wanneer u met uw cabriolet over de boulevard rijdt.
Het parfum biedt zowel een zoete, als frisse geur. Een opening met zoetheid van karamel en tropisch fruit, gevolgd door hartnoten van Citrus en bloemige aroma van roos, lotusbloem en jasmijn. De frisheid maakt deze Eau de Parfum perfect voor dagelijks gebruik, terwijl de houtachtige basis ervoor zorgt dat u aan het eind van de dag nog steeds de onweerstaanbare geur heeft.

• Topnoten: Pruim, karamel en tropisch fruit
• Hartnoten: Jasmijn, citrus, roos en lotusbloem
• Basisnoten: Sandelhout, tonkabonen en musk

De omschrijving van de Balr 2. herengeur is als volgt:

De LIFEOFABALR. draait om het genieten van de beste dingen in het leven. Start de dag met BALR. 1 EAU DE PARFUM FOR MEN. Deze geur combineert frisse, fruitige tonen met een zoete basis, waardoor het perfect is voor dagelijks gebruik. De houtachtige hartnoten zorgt voor een mysterieuze geur, om echt een indruk te maken op de mensen om u heen.
Van het rijden met de snelste auto’s tot het zeilen op de Middellandse Zee op een stijlvol jacht. Het sterke hart, van patchouli en houtachtige noten van ceder en sandelbladeren, laat een spoor achter dat zowel krachtig als mysterieus is. Het gebruik van sandelhout maakt dat de geur aanwezig blijft, zelfs tijdens het cruisen in uw cabriolet.

• Topnoten: Ananas, zwarte bes, bergamot en citroen
• Hartnoten: Patchouli, cederhout, sandelhout en citrus
• Basisnoten: Vanille en amandel

Like I said before, ik heb dit parfum inmiddels non-stop gedragen. Ik vind hem heerlijk!
Het is een lekkere frisse en zoete geur die de hele dag goed blijft ruiken! Het valt me vaak tegen hoe lang ik een geur nog ruik na het aanbrengen, maar deze ruik ik in de avond nog steeds!
De mannengeur vind ik ook zó heerlijk! Mijn vriend vond het een beetje lijken op de herengeur van Angel. Ik weet dat niet zo goed maar ik kan hem zeker waarderen :-).

En to be honest, ik had niet verwacht dat ik de geur zo lekker zou vinden. Vaak zijn geuren van kledingmerken (behalve de high-end merken), niet zo lekker of is het een eau de toilette en ruik je na een uur niets meer.
Ik zou zeggen, ga naar Douglas.nl en probeer ze alledrie en kies jouw favoriet!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

De Balr parfums zijn verkrijgbaar bij Douglas en natuurlijk op de Balr site zelf. Maar ik adviseer je om ze nu bij Douglas te kopen aangezien je dan een gratis BALR.bag krijgt. Leuk!

Prijzen:

  • Balr eau de Parfum €51.51 (50ml) & €77.24 (100ml)

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review (disclaimer).

May