Iconic Elements is een Nederlands merk dat ontwikkeld is door dermatologen. Je kunt er dus van uitgaan dat ze verstand hebben van wat ze verkopen :-).
Ik probeerde de Spot Reducer Cream en leg je haarfijn in dit artikel uit wat het is en waar het goed voor is. En natuurlijk, werkt het ook?

ICONIC ELEMENTS: SPOT REDUCER CREAM

ICONIC ELEMENTS

Iconic Elements is een huidverzorgingsmerk waarvan de producten gebaseerd zijn op wetenschappelijke literatuur waarvan de werking is aangetoond. De producten bevatten natuurlijke ingrediënten en zijn samengesteld door dermatoloog dr. F.P.K.Wu. Interessant is ook dat de producten allemaal een zuurgraad heeft dat bij de huid hoort. Dit zorgt ervoor dat de huidbarriere intact blijft. Heel belangrijk!
Alle producten worden in Nederland gemaakt, dit betekent dat er strenge controles worden uitgevoerd en alles dus volgens de Europese normen wordt gedaan.
Ook wordt er goed op het milieu gelet. De dispensers zijn allemaal BPA vrij, BPA is een chemische stof dat in plastic zit en kan in kleine hoeveelheden op het product terechtkomen. Geen ongewenste chemicaliën dus!
Het merk heeft onder andere reinigingsproducten, zonbeschermingsproducten en crèmes in het assortiment. Voor meer informatie kijk je op de website van Iconic Elements.

SPOT REDUCING CREAM

ICONIC ELEMENTS: SPOT REDUCER CREAM

De Spot Reducing Cream is een award winning product. En dat is niet voor niets. Deze crème bevat namelijk een unieke combinatie van ingrediënten waardoor een ongelijkmatige teint, vlekjes en plekjes worden verminderd. Verder bevat het onder andere vitamine B3 (niacinamide) en ectoïne (een celbeschermende booster) die samenwerken om de huid te beschermen.

ICONIC ELEMENTS: SPOT REDUCER CREAM

INGREDIËNTEN:

Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Niacinamide, Rosa Damascena Flower Water*, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter*, Cetyl Palmitate, Cocos Nucifera Oil*, Ectoin, Glyceryl Stearate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Glycerin, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Sodium Cetearyl Sulfate, Parfum, Porphyra Umbilicalis Extract, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Algin, Sodium Benzoate, Phytic Acid, Helianthus Annuus Seed Oil, Sodium Lactate, Lactic Acid

*Biologisch
Geconserveerd met Sodium Benzoate

ICONIC ELEMENTS: SPOT REDUCER CREAM
ICONIC ELEMENTS: SPOT REDUCER CREAM

De crème komt in een flacon met een druk systeem. Handig in gebruik dus. De textuur van de crème is lekker romig en dik maar trekt toch snel in de huid waardoor het makkelijk is om even daarna je make-up nog aan te brengen. Je kunt er ook voor kiezen om het bijvoorbeeld in de avond te gebruiken zodat het in de nacht optimaal haar werk kan doen.
De geur vind ik al heerlijk! Geen gekke chemische geur maar juist een schone crème-achtige geur. Ik vind dat altijd wel belangrijk, ik geniet namelijk altijd meer van een product als deze lekker ruikt.
Ik heb de Spot Reducer Cream nog te kort gebruikt om echt resultaat te zien. Maar ik heb wel last van vlekjes en pigment (half indische huid). Dus ik ga er zeker mee door en laat het jullie weten!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

ICONIC ELEMENTS: SPOT REDUCER CREAM

Het merk is verkrijgbaar bij de webshop van Iconic Elements zelf. Hier vind je ook alle andere producten gericht op jouw specifieke huid(-probleem). Kijk gerust dus even in de shop.

Prijs:

  • Iconic Elements – Spot Reducer Cream €49.95 (30cc)

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review $
Disclaimer

May