Net over de grens van België is een waar spookdorp! Tot 1977 was het nog een bewoond dorp met 1300 inwoners, maar anno 2020 wonen er nog maar 24 mensen. Wij zijn hier geweest en hebben natuurlijk alles gefilmd.

Spookdorp Belgie

Het dorp is in 1977 leeggelopen omdat bewoners het niet zagen zitten om een kerncentrale in hun achtertuin te hebben staan. Dat overigens vrij logisch is.
De mensen die er woonden kregen de kans om hun huis te verkopen en dat hebben veel mensen ook gedaan. De gemeente wilde de mensen er zelfs uitzetten maar daar heeft de rechtbank gelukkig een stokje voor gestoken.
Het dorp mocht blijven bestaan maar stond nu middenin een industrieel gebied én pal naast een kerncentrale.
Nu in 2020 wonen er nog 24 mensen in het dorp en dat is te zien.

Bij binnenkomst lijkt het dorp volledig verlaten te zijn op de dagjesmensen na. Het is geen ‘geheime’ urbex locatie want het was er poepie druk. Groepjes mega stoere jongens (ja, dit is sarcastisch) waren aan het racen met hun gepimpte auto’s en de straten waren vol met gezinnen. Er was zelfs een kraampje waar je eten en drinken kunt kopen. Een echt verlaten plek is het dus niet.

Het is verboden om de huizen binnen te gaan. Maar we zijn natuurlijk niet voor niets gekomen en vonden een open raam waar we in zijn geklommen. Het was zeker niet teleurstellend, er was een woonhuis, een grote zaal en zelfs een café in de grote ruimte. Jammer genoeg was alles wel al stukgemaakt en onder gespoten.
Ook is er nog een prachtige kerk die nog steeds wordt gebruikt en ook het bezoeken waard is.
In de onderstaande video en foto’s kun je het spookdorp goed bekijken.

VIDEO SPOOKDORP

FOTO'S SPOOKDORP

Meer Urbex avonturen vind je hier.

Urban Exploring

May