Een kwaaltje waar ik persoonlijk tegenaan loop is hyperpigmentatie. En velen met mij denk ik. In de zomer moet ik me ontzettend goed insmeren in mijn gezicht met een SPF, maar ik ontkom er helaas niet aan.
Eucerin heeft hiervoor een mooie collectie. Namelijk de Anti Pigment Collectie. En daar ga ik het uitgebreid met jullie over hebben!

EUCERIN

EUCERIN ANTI PIGMENT PRODUCTEN

“We believe in the life-changing power of dermatological skincare”
Dit is het motto van Eucerin. Een wereldberoemd merk van mensen die hun huid het beste gunnen.
Het merk is op huid wetenschap gebaseerd en wordt aanbevolen door dermatologen. Je ziet het merk natuurlijk niet voor niets in de apotheken staan 🙂
De producten van Eucerin ondersteunen en herstellen de huid en is voor ieder huidtype en huidprobleem beschikbaar. Op de website kun je alle informatie vinden over het merk en specifiek wat jij nodig hebt!

HYPERPIGMENTATIE

Wat is nu precies hyperpigmentatie? Ik zal het even kort uitleggen zodat je precies weet wat de producten kunnen doen en voorkomen.
Hyperpigmentatie wordteen huidaandoening benoemd. Hoewel het een veelvoorkomende ‘aandoening’ is. Het betekent letterlijk ‘Toename van pigment in de huid’.
Door blootstelling aan zonlicht, hormonale invloeden en huidveroudering kan de productie van melanine toenemen, wat hyperpigmentatie veroorzaakt.
Er bestaan heel erge gradaties, maar ook wat minder erge. Zo heb ik bijvoorbeeld een donkere liplijn in de zomer waar ik niet blij van word, maar heb ik ook donkere vlekjes op mijn gezicht. Ik wilde dus heel graag een product proberen die dit aanpakt.

ANTI PIGMENT SERUM DUO

EUCERIN ANTI PIGMENT PRODUCTEN
EUCERIN ANTI PIGMENT PRODUCTEN

Anti Pigment serum

Ik begin met het Anti Pigment Serum Duo. Dit is een serum met dubbele werking. Het bevat namelijk hyaluronzuur en thiamidol. De hyaluronzuur kennen we allemaal wel, dit voorkomt verouderingsverschijnselen zoals rimpeltjes en fijne lijntjes. Het werk vooral vochtinbrengend.
Thiamidol is een mooi ingrediënt dat de oorzaken van hyperpigmentatie voorkomt. Het is zelfs klinisch bewezen dat dit pigmentvlekken vermindert én voorkomt. Na 2 weken zouden de eerste resultaten al zichtbaar moeten zijn.

Gebruik: Qua ervaring vind ik dit het fijnste product. Het ruikt echt heerlijk en voelt heerlijk aan op de huid. Ik merk meteen hydratatie en mijn huid voelt zacht aan. Ook merk ik al enig verschil na 2 weken van gebruik! Ik blijf dus trouw doorgaan met smeren 🙂

ANTI-PIGMENT DAGCRÈME SPF30

EUCERIN ANTI PIGMENT PRODUCTEN
EUCERIN ANTI PIGMENT PRODUCTEN

Het volgende product van de collectie is de Anti-Pigment Dagcrème SPF 30 en bevat net als het serum het ingrediënt thiamidol.
De dagcrème moet natuurlijk bescherming bieden tegen de zonnestraling (UVA en UVB) en bevat daarom een SPF van 30.
Ook fijn is dat het product niet-comodogeen is!

Gebruik: De dagcrème is een fijne lichte textuur maar heeft toch een romig gevoel bij het aanbrengen. Qua geur is deze vrij neutraal en is perfect om te gebruiken zonder én met make-up omdat het goed intrekt maar de huid blijft hydrateren. Ook dit vind ik een erg fijn product dat niet ontbreekt uit mijn skincare routine.

ANTI-PIGMENT NACHTCRÈME

EUCERIN ANTI PIGMENT PRODUCTEN
EUCERIN ANTI PIGMENT PRODUCTEN

Natuurlijk mag de Anti-Pigment Nachtcrème niet ontbreken. Net als de vorige producten bevat het natuurlijk ook weer Thiamidol.  Daarnaast bevat het ook Dexpanthenol dat bekend staat om de ondersteuning bij het nachtelijk herstel van de huid.

Gebruik: Deze crème is weer juist heel romig, maar dat mag ook zeker met een nachtcrème. De geur is ook subtiel net als de dagcrème en geeft na gebruik een heerlijk vol en gehydrateerd gevoel aan de huid. Persoonlijk ben ik meer fan van een olie in de nacht. Maar ik gebruik beide. Omdat het kan 😉

ANTI-PIGMENT SPOT CORRECTOR

EUCERIN ANTI PIGMENT PRODUCTEN
EUCERIN ANTI PIGMENT PRODUCTEN

En tot slot het pareltje de Anti-Pigment Spot Corrector. Perfect voor een precisie aanpak van pigmentvlekken. Uiteraard vind je hier ook weer Thiamidol in. En zorgt dus voor het verminderen en voorkomen van pigmentvlekken.
De Spot Corrector heeft een handige applicator waarmee je dus de pigmentatie op de huid kunt ‘aanstippen’. Erg handig als je bijvoorbeeld meerdere plekjes hebt. Denk aan vlekjes, ouderdomsvlekken en/of pigmentlijnen.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

EUCERIN ANTI PIGMENT PRODUCTEN

Zoals ik al aangaf is het merk in veel apotheken te koop, maar heeft vrijwel iedere drogisterij ook het merk in haar assortiment.
Online kun je alle informatie vinden én de producten kopen via de Eucerin website zelf.

Prijzen:

  • Anti-Pigment Serum Duo €38.99
  • Anti-Pigment Dagcrème SPF30 €30.99
  • Anti-Pigment Nachtcrème €31.49
  • Anti-Pigment Spot Corrector €19.99
  • Ani-Pigment Routine Set €89.99

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May