Ik ben denk ik het meest enthousiast over de nieuwe Kneipp Goodnight lijn. Een collectie met heerlijke producten die je helpen om goed te kunnen slapen. Ik ben echt een sucker voor geuren en etherische oliën. Ben jij dat ook? Dan ga je ook van deze nieuwe lijn houden.

KNEIPP

Kneipp heeft eigenlijk helemaal geen introductie nodig. Het is een alom bekend merk volgens mij. Leuk misschien om toch kort iets te vermelden over het merk en de geschiedenis. Wil je liever meteen door naar de review? Scroll dan even verder!

Mijn overgroot oma bestond nog niet eens toen Kneipp begon

Kneipp is een merk dat echt allang bestaat en bekend staat om haar natuurlijke ingredienten. Misschien was dit merk wel één van de eerste merken die deze hype van nu introduceerde. Want in 1891 werd dit merk geboren. Ja, toen bestond mijn overgroot oma nog niet eens.
Kneipp staat voor innerlijke balans en gebruikt verschillende formules die allemaal op natuurlijke basis zijn en waarvan is aangetoond dat deze formules en ingredienten voordelen heeft voor lichaam en mind.
Verder hebben ze oog voor het milieu bij het maken van hun producten, testen ze absoluut niet op dieren en fun fact: de heer Kneipp is eigenlijk een apotheker.
Eerdere artikels over Kneipp vind je hier.

Kneipp goodnight

KNEIPP GOODNIGHT LIJN

De nieuwste lijn van dit merk is de Goodnight lijn. Deze lijn bevat 7 producten die helpen bij de ondersteuning van een goede nachtrust. Zelf had ik een geur als lavendel verwacht, maar was ik blij verrast dat het een totaal andere geur blijkt te zijn. Namelijk Alpenden en Amyris.
Alpenden is een etherische olie van dennenbomen uit de Alpen. Deze olie is natuurzuiver met een houtachtig geurprofiel. Deze geur ondersteunt een rustig en comfortabel gevoel.
Amyris Balsamifera is een kleine berkenboom met glanzende bladeren en witte bloemen. De etherische olie hiervan ruikt heerlijk en nog een voordeel is dat de olie Valenariol bevat. Een stof dat bekend staat om zijn rustgevende werking.

Natuurlijk zijn alle producten dermatologisch getest, vegan en niet op dieren getest. Ook bevatten ze geen conserveringsmiddelen, paraffine, minerale oliën, siliconen en microplastics.

DE PRODUCTEN

Als eerste wil ik zeggen dat ik deze collectie wel één van de fijnste vind van Kneipp. De geur is écht ontspannend en uniek, namelijk eens een keer geen lavendel. Ik gebruik de producten nu een week voor het slapen gaan. Hieronder een korte review van alle producten!

BODY OIL

Kneipp goodnight

Deze Regenerating Body Oil is een huidolie die je voorbereid op een ontspannen nachtrust. Het ondersteunt het nachtelijke herstel en voedt de huid intensief. De warme houtachtige geur is rustgevend en kalmeert zodat je sneller in slaap valt. De olie is heerlijk zacht en is een zogenoemde ‘dry oil’. Hij trekt namelijk lekker in de huid en hydrateert het meteen. Ook ruik ik de olie nog goed als ik in bed lig.

BADSCHUIM

Kneipp goodnight

Ja, da’s balen. Ik heb geen bad. Dus deze geef ik aan mijn broertje (de enige die een bad heeft en hem veel gebruikt). De badschuim geeft niet alleen de heerlijk ontspannende geur vrij, maar laat het water ook mooi diepblauw kleuren. Natuurlijk bevat de badschuim ook verzorgende ingrediënten om de huid te hydrateren.

BADOLIE

Kneipp goodnight

Naast de badschuim is er ook een badolie. Voor de mensen met een bad die liever een olie gebruiken. Het schuimt namelijk niet. Verder heeft het uiteraard een ontspannen werking en bevat het huidverzorgende ingrediënten.

DOUCHEFOAM

Kneipp goodnight

Now we’re talking! De douchefoam heeft natuurlijk ook die heerlijke geur van Alpenden en Amyris extract en is heerlijk zacht voor de huid. Ik vind persoonlijk een foam altijd lekker. Alsof je je wast met wolkjes.

DOUCHE

Kneipp goodnight

Heb je liever een gel/cream onder de douche, dan is dit product meer jouw ding. Het reinigt en kalmeert de huid op milde wijze voor het slapengaan waardoor deze kan herstellen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de zachte formule het microbioom van je huid beschermt en in stand houdt. Ook dit ruikt natuurlijk heerlijk!

SHEET MASK

Kneipp goodnight

Om helemaal ultiem te ontspannen is er ook een Sheet Mask verkrijgbaar van deze lijn. Deze bevat dezelfde etherische oliën Alpenden en Amyris. Het masker verzorgt en voedt de huid intensief gedurende de nacht. De formulering met een kalmerende, warme houtachtige geur ontspant ’s avonds je huid en geest voor een ontspannen nachtrust

GEURKAARS

Kneipp goodnight

Tot slot, mijn favoriet de geurkaars. Ik geloof echt in de werking van geuren en gemoedsrust. De geurkaars steek ik een halfuurtje voordat ik ga slapen aan, zodat de slaapkamer heel lekker ruikt. De geur is heerlijk als ik dan mijn kamer binnenkom. De kaars heeft ongeveer 20 branduren.

SLAAP TIPS

Ik heb vorige week een leuke zoom meeting gehad met Kneipp, waar Anouk van het boek ‘Bewust slapen’ ons veel goede tips gaf om beter te kunnen slapen. Onder andere deze tips werden gegeven:

 • Ga iedere dag om ongeveer dezelfde tijd naar bed
 • Houd een vast slaap ritueel aan voordat je naar bed gaat. Denk aan het lezen van een boek, je insmeren met olie of luisteren naar meditatie
 • Ga niet sporten 2 uur voordat je naar bed gaat
 • Ontspan op de juiste manier (tv of films kijken is geen goede ontspanning)
 • Neem een lekker warm bad als je dit hebt
 • Houd je slaapomgeving rustig en donker voor een prikkelvrije omgeving
 • Eet 3 uur voor het slapen gaan niets meer en neem dan ook geen alcohol of koffie
 • Maak je hoofd leeg door bijvoorbeeld een to do lijstje te maken, het lezen van een boek of yoga te doen

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

Kneipp goodnight

De Kneipp producten zijn te koop in vrijwel alle drogisterijen in Nederland. Denk aan Etos, Trekpleister, Kruidvat enzovoorts.
Ook kun je de Kneipp producten natuurlijk online vinden en voor meer informatie over de producten zelf kun je terecht bij de website van Kneipp. Via deze site kun je trouwens ook doorklikken om de producten te kopen!

Prijzen:

 • Kneipp Goodnight – Regenerating Body Oil €9.49 (100ml)
 • Kneipp Goodnight – Badolie €10.49 (100ml)
 • Kneipp Goodnight – Badschuim €9.99 (400ml)
 • Kneipp Goodnight – Douche foam €8.49 (200ml)
 • Kneipp Goodnight – Douche €5.99 (200ml)
 • Kneipp Goodnight – Sheet Mask per stuk €3.99
 • Kneipp Goodnight – Geurkaars €7.99 (145gr)

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May