Een merk die ik nog niet lang geleden heb ontdekt heeft een nieuwe lancering gehad! Trinny London Skincare is namelijk nu verkrijgbaar! Twee cleansers (zelfs eentje met AHA/PHA) en de T-Towels om al je make-up en onzuiverheden grondig te verwijderen. Je vind hier alles over in dit artikel!

TRINNY LONDON

trinny london skincare

Het merk Trinny London bestaat uit make-up en skincare hybrids. Dat laatste vind ik persoonlijk heel erg interessant. Dit zijn namelijk make-up producten maar dan met huidverzorgende eigenschappen.
Het merk is opgericht door Trinny Woodall in 2017 met als doel om ieder individu vertrouwen te geven om het beste uit zichzelf te halen. De producten zij verkrijgbaar bij de officiële website. Sinds kort verkoopt ze ook skincare! Zo zijn er nu twee cleansers verkrijgbaar! En dat ga ik je in dit artikel uitgebreid vertellen.
Meer artikels over dit merk vind je hier.

TRINNY LONDON SKINCARE

Afgelopen week had ik een zoom event met ’the one and only’ Trinny Woodall van Trinny London waarin zij haar nieuwe producten liet zien. Want Trinny goes skincare!
Ze heeft twee cleansers uitgebracht en speciale doekjes om je gezicht mee te reinigen. Ze gaf zelfs een demonstratie hoe zij haar huid reinigt.
Trinny doet namelijk aan Double Cleanse, het reinigen van de huid in twee stappen met twee verschillende cleansers. In dit artikel laat ik beide cleansers én natuurlijk de doekjes zien. Oh, wat ook heel fijn is, je kunt de cleansers ook als refill aanschaffen!

ENZYME BALM CLEANSER

trinny london skincare

Ik begin met de Enzyme Balm Cleanser, want hier begon Trinny ook mee. De cleanser is op oliebasis en reinigt zelfs je meest hardnekkige mascara en oogmake-up. Het belooft je huid te verzorgen en je huid weer te laten stralen. Ook niet onbelangrijk is dat de formule zacht is voor de microbiotica van je huid waar je huid echt heel blij van wordt.
De cleanser is ook verkrijgbaar in een refill (mega fijn) en er komt een doekje bij om je gezicht mee schoon te maken.
Enkele fijne ingrediënten in dit product zijn: Amandel- en jojoba olie, ananas enzymen, lijnzaadolie en een prebiotisch complex.

trinny london skincare
trinny london skincare

Hetgeen dat ik het belangrijkst vind in mijn skincare routine is het reinigen van mijn huid. Trinny geeft aan dat ze het twee keer doet, well ik doe het nu ook! Ik begin met deze balsem, qua textuur is hij dik en hij ruikt echt heel erg lekker. Je brengt het aan op een droge huid, in het begin gaat het wat moeizaam maar naarmate de balsem wat warmer wordt glijdt het over je huid en voeg je wat water toe waardoor het een melkachtige substantie wordt dat inderdaad echt alle make-up verwijdert. Vervolgens verwijder je alles met het bijgeleverde doekje en kun je zien wat een smeerboel er op je huid zit!
Na gebruik voelt mijn huid totaal niet trekkerig aan en is het niet droog, dit vind ik altijd heel belangrijk, want ik wil niet al mijn huidvet verwijdert hebben na het reinigen.

AHA/PHA GEL CLEANSER

trinny london skincare

De volgende nieuwe cleanser is de AHA/PHA Gel Cleanser. Ik zal binnenkort nog eens een artikel schrijven over alles dat te maken heeft met AHA/PHA/BHA zodat je dat eens kan doornemen als je wil.
Deze cleanser gebruikte Trinny als tweede stap in haar reinigingsritueel. Deze cleanser werkt mild exfoliërend en gaat dus wat meer de diepte in van de huid.
Het bevat onder andere quillaja en havermout aminozuren, melk- en appelzuur (die zorgen dat de dode huid verwijdert wordt, lactobionzuur (exfolieert en hydrateert) en natuurlijke inuline.
Ook deze cleanser kun je als refill bijkopen!

trinny london skincare

Dit is een gel cleanser en heeft toch een andere textuur. Het is namelijk wat soepeler dan de balsem, maar je gebruikt het precies hetzelfde. Droog aanbrengen, water toevoegen en dan met water (en eventueel een doekje) verwijderen.
Deze cleanser bevat AHA en PHA en zorgt dus voor een lichte exfoliërende werking, als je een heel gevoelige huid hebt kun je deze skippen, zo niet is het een aanwinst! Want ik ken veel producten met AHA, een cleanser is nieuw voor me.
De geur is neutraal en de make-up en het vuil wordt ook goed gereinigd, hoewel ik dit product niet gebruik voor mijn ogen. Maar dat heb ik in de stap hiervoor al gedaan. Ik merk dat mijn huid na een week gebruik al mooier, gladder en egaler wordt!

REFILL

trinny london skincare
trinny london skincare

Refills dus, I love it! Het is namelijk goed voor het milieu én voor je portemonnee. Op het moment zijn ze nog niet te koop maar vanaf 4 maart kun jij je slag slaan. Tegen die tijd heb je je cleanser toch nog niet opgemaakt. Er staat een uitgebreide tutorial op de website voor het geval je wil weten hoe dit werkt.

MUSLIN CLOTHS

trinny london skincare

Tot slot nog de doekjes, ofwel de T-Towels. Deze komen in een pakketje van drie en kun je gewoon in de wasmachine gooien (yes!).
Een muslin cloth is eigenlijk heel simpel gezegd een geweven katoen doekje, niets meer en niets minder. Deze zijn prettig voor (zelfs de meest gevoelige) huid en verwijderen de make-up en het vuil goed van de huid wanneer je deze gebruikt.
Ik vind ze heerlijk, ik gebruik al jaren doekjes, herbruikbare wattenschijfjes etc om mijn make-up te verwijderen en dit is een mooie aanvulling op mijn verzameling! Zeker de moeite waard om eens te proberen als je dat nog nooit hebt gedaan.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

trinny london skincare

Trinny London is exclusief verkrijgbaar via hun officiële webshop.. Ze hebben ontzettend veel fijne producten en zelfs een ‘Match2me’ pagina waar je heel gemakkelijk je tint weet te vinden als je een make-up product zoekt.

Prijzen:

  • Enzyme Balm Cleanser €39 (80ml) | Refill €32
  • AHA/PHA Gel Cleanser €34 (100ml) | Refill €26
  • T-Towel x3 €12

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May