Cake mascara, wat is het eigenlijk en wat doet het voor je? In dit artikel leg ik je dat uit met de cake mascara van Pavez. Een mooi alternatief voor mascara als je gevoelige ogen hebt of liever alleen maar natuurlijke producten wil gebruiken. Kijk je mee?

PAVEZ

Pavèz is een biologisch dat is gespecialiseerd in natuurlijke- en biologische cosmetica. Juist omdat zij niet houden van kleur- geur- en conserveringsmiddelen in producten die je op de huid gebruikt.
De producten van dit merk zijn samengesteld met natuurlijke, plantaardige-, en zoveel mogelijk biologische ingrediënten.

Je vindt geen enkel synthetisch ingrediënt in de producten. Alles is 100% natuurlijk

Er worden alléén maar natuurlijke hulpmiddelen gebruikt, hierdoor kan de kleur, geur en het uiterlijk iets verschillen van wat je gewend bent.
In de producten worden alleen maar de originele en zuiver plantaardige oliën gebruikt. Ook de geurcomposities zijn 100% natuurlijk en bevatten geen enkele synthetische toevoegingen.
In de producten vind je dus géén parabenen, synthetische conserveringsmiddelen, synthetische kleurstoffen, synthetische geurstoffen, minerale oliën, propyleen glycol, polyethyleen glycol, paraffine, siliconen, aardolieproducten en andere mogelijk giftige chemicaliën.
Meer informatie over dit merk is te vinden op de website van Pavèz. Ik vind het merk en het verhaal erachter geweldig. Meer artikels over dit merk vind je hier.

cake mascara pavez review

CAKE MASCARA

Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit ook nog niet kende, helemaal niet gek dus als jij ook nog niet bekend bent met cake mascara.
Daarom zal ik uitleggen wat dit precies is. Cake Mascara bestaat uit een natuurlijke was om de wimpers voller en langer te doen laten lijken.
Simpelweg kun je het een volledig natuurlijke mascara noemen. Het bevat namelijk alleen maar natuurlijke minerale ingrediënten zoals jojoba-,olijfolie, vitamine A en E en is hypo-allergeen. Hierdoor is het uitermate geschikt voor mensen met gevoelige ogen.
Daarnaast heeft deze mascara een verzorgende werking voor de wimperhaartjes en bevat het anti-oxidanten dat ervoor zorgt dat de haartjes beschermt en hersteld worden.
De cake  mascara is verkrijgbaar in de kleuren bruin en zwart en kan ook gebruikt worden als eyeliner of wenkbrauwproduct.
Het is wel een manier waar je wellicht even aan moet wennen, ik ga je natuurlijk ook uitleggen hoe je dit gebruikt.

cake mascara pavez review
cake mascara pavez review

De cake mascara komt met drie verschillende items, ten eerste het pigment, ten tweede de wetting agent en als laatst een borsteltje.
Je kunt het bijgeleverde borsteltje gebruiken, maar je kunt ook jouw favoriete mascara borstel van eerder gebruiken. Bijvoorbeeld van een mascara die (bijna) op is.

  1. De eerste stap is het goed schudden van het flesje met de wetting agent. Dit is heel belangrijk!
  2. Vervolgens druppel je één of twee druppels in het bakje met het pigment. Dit zorgt ervoor dat het pigment vloeibaar wordt en klaar is voor gebruik.
  3. Met het mascara borsteltje ga je nu over het pigment ‘rollen’ met de wetting agent heen zodat het product goed in het borsteltje zit.
  4. Tot slot breng je het geheel aan op de wimpers. Je kunt meerdere laagjes aanbrengen, laat dan de mascara even drogen in de tussentijd.

Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk, je moet het alleen even weten. Wel zijn er een aantal puntjes waar je op moet letten.
De mascara is niet waterproof, hierdoor is het prettig om een poeder aan te brengen op het ooglid. Hierdoor voorkom je vlekjes en uitloop en kun je achteraf goed fatsoeneren.
Liever niet aanbrengen op de onderste wimpers in verband met risico op uitlopen.

VIDEO

MIJN ERVARING

Ik heb zelf geen gevoelige ogen, dus ik kende de cake mascara nog niet. Maar ik vind het een hele mooie oplossing voor mensen die wel heel gevoelig zijn, maar toch graag een mascara willen dragen.
Het aanbrengen vond ik vrij gemakkelijk, ik had verwacht dat het lastiger zou zijn. Toch lukte het me in één keer, ik denk dat het voor iedereen ook wel vrij toegankelijk en goed te gebruiken is.
De cake mascara is écht heel gepigmenteerd en maakt de wimpers direct goed zwart na al één laagje en het blijft ook goed zitten.
Wel merk ik dat ik na een dag dragen iets uitloop heb, maar hier is niet aan te ontkomen. Af en toe even een check doen en bijwerken. Dan voorkom je dit prima.
Kortom ik ben er best tevreden over! Een fijne en natuurlijke mascara die doet wat het belooft.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

cake mascara pavez review

Pavèz is natuurlijk verkrijgbaar via hun eigen webshop. Je vindt daar ook een schat aan informatie over alle producten. Kijk ook even naar de rest in de shop, want ze hebben hele fijne en mooie producten die misschien goed zullen aansluiten bij jouw verzorging!

Prijs:

  • Cake Mascara (bruin of zwart) €19.95

 

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review $

May