Ik krijg vaker de vraag hoe je nu precies je wenkbrauwen moet tekenen. How to make the brows on fleek??
Een expert ben ik niet maar ik kan toch wel redelijk mijn wenkbrauwen in vorm krijgen. En in deze post ga ik je vertellen hoe je dat doet. 
IMG_7263

BROWS ON FLEEK

Als je denkt dat je aan een wenkbrauwpotlood of een wenkbrauwpoeder genoeg hebt, forget it. Wenkbrauwen on fleek kosten geld en tijd. Maar dan heb je wat. IMG_7225
Benodigdheden: Wenkbrauwpoeder in een donkere en een lichtere kleur Essence, wenkbrauwgel Essence, Wenkbrauwpotlood & Wenkbrauwborsteltje Hema, Eyebrowlifter pen (highlighter) Catrice, Wenkbrauwkwastje Boozyshop, Blend kwastje Kwasten by Tess.

Ik begin met de voorbereiding. Een pincet heeft iedereen denk ik wel eens gebruikt dus dat heeft geen uitleg nodig. Zorg er gewoon voor dat je niet teveel weg haalt. Laag voor laag en haartje voor haartje. Een kleine tutorial:
IMG_6127

De producten die ik gebruik om mijn wenkbrauwen in vorm te krijgen (in zoverre dat lukt, want vroeger waren dunne wenkbrauwen mooi en heb ik overmatig geplukt) zijn een pincet, een wenkbrauwkammetje, een wenkbrauw ‘ tondeuse’ (scheermesje) en een schaartje.

IMG_7221Het pincet dat ik gebruik is van tweezerman. Daar betaal je wat meer voor maar dit HEB JE ECHT NODIG. Een borsteltje van whatever (zijn overal te vinden) en een schaartje zat bij de action in een manicuremapje.
Het schaartje gebruik ik om aan de bovenkant alle lange haartjes recht te knippen. Zie foto (plaatje heb ik van pinterest):


IMG_7223
Vervolgens hebben we dus de ’tondeuse’ . Hoe het echt genoemd wordt weet ik even niet meer maar het is een mini tondeuse die heel precies te werk gaat. Bij de Action zijn ze te koop voor een paar euro. Hiermee haal ik op het laatst alle overtollige haartjes boven en onder en tussen mijn wenkbrauwen in weg. Als je al volle wenkbrauwen van jezelf hebt is dit vaak al genoeg resultaat. Bij mij niet! Dus we gaan over naar het tekenen.
IMG_7067

Mijn wenkbrauwpotlood komt bij de Hema vandaan. De kleur is donkerbruin, bijna zwart. Zoek de kleur uit die het best bij jouw wenkbrauwhaartjes past. IMG_7077Vervolgens heb je een wenkbrauwkwastje nodig. Essentieel om ze mooi in te kleuren zonder dat het lijkt alsof je twee lijnen op je hoofd hebt getekend. Wenkbrauwkwastjes kun je onder andere halen bij Boozyshop

IMG_7222Tot slot heb ik een highlighter potlood van Catrice. Ik vind dit potlood superfijn omdat je er best precies mee kan tekenen. Dit potlood is trouwens ook speciaal bedoeld voor de wenkbrauwen.IMG_7224Oké, daar gaan we.

IMG_7262
Klik om de afbeelding te vergroten

1. Mijn wenkbrauw zonder make-up, er is niet zoveel van over…. Zoals je ziet veel gaten.
2. Zet met je wenkbrauwpotlood een strakke lijn aan de onderkant van je wenkbrauw. Je hoeft je eigen wenkbrauw niet te volgen, maar doe het in 1 vloeiende beweging.
3. Doe hetzelfde aan de bovenkant: let op, dit heeft enige oefening nodig: dit kan je wenkbrauw namelijk maken of breken. Kijk goed naar afbeeldingen van wenkbrauwen en zorg dat je een mooie boog maakt.
4. Pak je wenkbrauwkwastje en vul de binnenkant van je wenkbrauw in met de poeder, blend daarmee ook je wenkbrauwpotlood zodat de harde lijnen vervagen (aan de binnenkant van de lijn, de buitenkant moet mooi strak blijven).
5. Vul je wenkbrauw in maar ga niet helemaal door naar de binnenkant. Vul dit in met een lichtere wenkbrauwpoeder (maak je wenkbrauw aan de binnenkant eventueel langer, het mag gelijk lopen met de zijkant van je neusbrug).
6. Kam je wenkbrauwen zachtjes door met het borsteltje en vervaag de harde lijnen hiermee.
7. Gebruik de wenkbrauwen om je wenkbrauw dayproof te maken. Zo blijft je wenkbrauw mooi zitten. Tip: De haartjes aan de neuskant van de wenkbrauw omhoog borstelen :).
8. Zet met je highlighter een streep netjes aan de onderkant van je wenkbrauwboog. Blend deze met een kwastje.
9. Tadaaaa! Brows on fleek! ❤

Heb je wat aan deze tutorial gehad? Ik ben benieuwd!

Disclaimer

May