Wie houdt er van tannen to the max?? En wie houdt er van huidkanker? Ik hield van bakken, uren in de zon liggen. Hoe bruiner hoe beter.. Maar ik zit nu niet bepaald te wachten op huidkanker. Dus ik heb besloten om toch iets minder te bakken. Maar hoe kom je dan aan je mooie kleurtje?
Allereerst, van het buiten zitten in de schaduw word je ook al bruin. Dus wat ik meestal doe is een uurtje zonnen (goed beschermd met een factor ofcourse) en daarna lekker onder de parasol liggen (met bikini gewoon aan). En geloof me, bruin word ik! 

Maar ja, soms schijnt de zon niet echt. In Nederland eigenlijk vrij weinig. Ik wil nog wel eens naar de zonnebank gaan maar dat probeer ik ook zo min mogelijk te doen. 1. huidkanker 2. het kost veel geld.
Zelfbruiners had ik in mijn hoofd als lelijke oranje vlekken. De stereotype barbies met een oranje gezicht en de vlekken nog op hun handpalmen… Ik ben opgegroeid in de jaren 90 en toen was dat zo.

BRUIN UIT EEN FLESJE

Tegenwoordig zijn er hele goede zelfbruinerproducten verschenen. Denk aan de spraycabines die ook mooie resultaten geven. Maar ook dat kost veel geld.
De do it yourself sprays noem ik ze nu even, zijn er in verschillende prijsklassen en zeker ook in verschillende kwaliteit.
Mijn vriendin heeft mij getipt over de Whitetobrown Self-tan Mist (€29,95) oké, hij is wat prijzig maar dan heb je wel wat!

De spuitbus bevat 200 ml. En ik doe er niet zo zuinig mee… Ik gebruik het over het algemeen op mijn gezicht, mijn handen en mijn voeten.  De spray is makkelijk aan te brengen (sprayt ook op zijn kop :)) en geeft een mooi egaal resultaat. Wel even opletten dat je voldoende afstand houdt want als je te dichtbij sprayt dan krijg je wel vlekken. En spray langzaam zodat het overal goed komt.
Verder natuurlijk in je nakie gaan staan want die vlekken op je kleding zijn echt een killer. Ik weet niet of het er uit gaat in de was maar ik wil dat ook niet proberen.
De self-tan spray is NIET GETEST OP DIEREN! Dat is voor mij, als dierenliefhebber, absoluut een +.
De mist droogt snel, klopt echt en laat tot 5 dagen stralen (klopt redelijk).

Ik ben redelijk om. Het is alleen jammer dat de mist zo duur is dus doe ik er verplicht heel zuinig mee. Maar als je écht een goede self-tan zoekt dan moet je deze zeker proberen!

Gebruik jij self-tans? Of bak je liever in de zon?

May