Al eerder schreef ik een artikel over foundation. Estee Lauder is toch wel echt mijn favo foundation maar die van MAC doet zeker niet onder. 

MAC foundation & Strobe

MAC FOUNDATION

De foundation waar ik het nu over ga hebben is de ‘Pro Longwear SPF10’ in de kleur NC40.
Ik heb een vrij donkere kleur gekregen in de zomer en heb dus een redelijk donkere kleur gekozen. Deze kleur doe ik overigens niet op in de winter. Gemengd met een lichtere kleur foundation is dit wel mogelijk trouwens maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd.

MAC pro long wear foundation

De foundation is redelijk dekkend, dat was ook het eerste wat ik zei. De foundation mag dekkend zijn, redelijk mat maar geen plamuurlaag.
De Pro Longwear doet wat hij zegt. Hij is goed dekkend en wat mij opvalt is dat hij bijna niet afgeeft. Ik heb beduidend minder last van een vettige huid en mijn kleding kan er rustig langs gaan. Ik moet alleen niet gaan wrijven maar vooralsnog lijkt de foundation goed vast te zitten.
Het matterende effect vind ik een beetje meevallen. Nu is dat voor mij ook lastig omdat ik van mezelf het tegenovergestelde heb van een matte huid. Ik glans ontzettend en daar baal ik ook ontzettend van!
Ik poeder wel altijd af nadat ik foundation heb gebruikt dus de poeder zorgt voor het mattere effect.

Vervolgens de MAC ‘Strobe Liquid’ in de kleur Golden Elixir. Deze heb ik gekregen van mijn lieve BFF. En daar ben ik blij om want zelf had ik het waarschijnlijk nooit gekocht, wat een doodzonde zou zijn!
Ik hou van de strobe liquid! De bronziness en de shimmer op je gezicht in de zomer is werkelijk prachtig! Zonder dat het glimt geeft de strobe liquid een prachtige shimmer.
Ik meng de strobe liquid met mijn foundation als ik een wat minder dekkend effect wil en een meer natural look.
Je kunt de strobe liquid ook gebruiken voor op de jukbeenderen om ze meer te accentueren. De strobe liquid is iets minder heftig dan een highlighter waardoor je een hele subtiele shimmer op de jukbeenderen hebt. I love it!

MAC strobe liquid gold elixir

MAC Coral bliss lipstick & foundation & Strobe MAC Coral bliss lipstick & foundation & Strobe MAC Coral bliss lipstick & foundation & Strobe

Op de foto’s zie je een shimmer op mijn jukbeenderen, neus en onder mijn wenkbrauwen. Dit heb ik gedaan met de Strobe Liquid. Verder heb ik hier de foundation op zonder dat ik het heb afgepoederd.

May