Van mij mag iedereen het weten, ik ben absoluut anti bont/anti fur!
Ik ben inderdaad iemand die mensen erop wijst wat zij om hun nek hebben hangen, aangezien de arme beestjes niet kunnen praten dan doe ik dit voor ze. 

Als ik ergens op reageer dat met bont te maken heeft dan krijg ik altijd discussies. Helemaal prima, ik houd van discussies en ik blijf altijd netjes en respectvol.
Helaas gebeurt dit andersom 9 van de 10 keer niet.

Mind your own fur business

FUR

Ik lees in reacties dat veel mensen bont dragen en ervan overtuigd zijn dat zij ‘verantwoord’ bont dragen. Ook zie ik mensen die de gruwelijke filmpjes niet willen zien en daarom maar mensen verwijderen.
Dit is natuurlijk hun goed recht, maar het is ook mijn goed recht om deze mensen wat meer informatie te geven over deze praktijken en uit te leggen dat je ook kan instellen dat filmpjes niet automatisch afspelen wanneer je er voorbij scrollt.

Bontindustrie

Om even tot de feiten te komen. Bont als mode accessoire gaat ALTIJD gepaard met dierenleed. Of dit ‘verantwoord’ gebeurd of niet. Het blijft een feit dat op deze farms (of in het wild) dieren op een afschuwelijke wijze worden doodgemaakt, vaak zelfs levend gevild worden en dat allemaal voor een mooi bontkraagje. En ja, aan je bontkraag zit ook honden- en kattenbont.
Is je bontje goedkoop en denk je daarom dat het nep is? Forget it, honden en kattenbont kost geen drol. Grote kans dus dat je met fikkie om je nek loopt.

Op de vraag of ik dan ook vegetarisch ben? Nee, ik ben niet vegetarisch. Vee dat wordt geslacht voor voedsel is ook zielig, dat klopt.
Maar er is een groot verschil met vee en met de bontindustrie.
Als we kijken naar veebedrijven en slachterijen in Nederland voor de voedsel industrie dan zien we dat hier heel veel wetten, richtlijnen en controle voor aanwezig is. Dit gebeurt een stuk humaner dan in de bontindustrie.
Appels vergelijken met peren dus.
Voor de bedrijven die bont produceren niet.
Ja, er mag in Nederland geen honden of kattenbont worden verkocht, maar dit gebeurt allemaal in China en daar zijn GEEN richtlijnen en wetten, dit betekent dat deze aardige mensen in hun label zetten dat het bont niet afkomstig is van katten, honden en/of ander dierenleed. En zo wordt dit bont toch in grote aantallen ingevoerd in Nederland.

Mind your own fur business

Voor meer informatie verwijs ik jullie door naar http://www.bontvoordieren.nl. Hier staat alle informatie op over bont, laten zij zien hoe het er écht aan toe gaat op de zogenoemde gerenommeerde farms en kun je ze steunen in hun actie tegen bont.

Wil je bont dragen? Is je goed recht. Maar wat ik dan jammer vind is dat ik vervolgens wordt uitgescholden, als paria behandeld wordt en zelfs geblokkeerd wordt door mensen als ik een volwassen discussie wil aangaan over bont.
Maar dat geeft niet, ik blijf ermee doorgaan. Awareness is the key!

Wat ik hoop is dat bont gewoonweg uit de mode raakt zodat de bontindustrie voorgoed verdwijnt en dat stichtingen zoals bont voor dieren en PETA niet meer nodig zullen zijn.

Fur is for beautiful animals, worn by ugly people

Leuk feitje: Mijn webshop MayMusthaves.nl staat op de bontvrije lijst van Bont voor dieren. 
Ik heb hiermee beloofd nooit iets te verkopen (of natuurlijk te dragen) dat afkomstig is van dierenleed.
Bij MayMusthaves shop je dus gegarandeerd dierenleed vrij! <3

De foto’s gebruikt in dit artikel zijn afkomstig van bontvoordieren.nl

Mind your own fur business
May