Vandaag introduceer ik een nieuwe categorie. Namelijk de Hot spots.
En ik trap af met Spa zuiver. Ik ga regelmatig naar een wellness en ik ben ervan overtuigd dat dit mij red van mijn ondergang… Oké, een klein beetje overdreven maar het helpt wel mee aan een meer ontspannen en mindfull leven.

Hot spots: Spa Zuiver

Om een korte introductie te geven: Spa Zuiver is gelegen in het Amsterdamse bos. Een stukje Amsterdam dat niet gehaast is, geen tramgeklingel om de 5 minuten door de lucht galmt en waar je het gevoel hebt dat je in de natuur zit.
Fijn! Voor mij ook lekker dichtbij, wat ook een voordeel is.
Na een dagje wellness vind ik het namelijk nooit prettig om nog een uur naar huis te rijden. En omdat ik hondjes heb, kan ik geen hotelletje mee pikken…

Hot spots: Spa Zuiver

Wat ik vooral erg fijn vind aan Zuiver is dat het niet zo massaal is. Vergeleken bij de grotere wellness centra is deze sauna relatief knus.
Maar klein is het dan weer niet. Je kunt er de hele dag lekker rondhangen en relaxen zonder dat je na een uurtje weer in dezelfde sauna terecht komt.
Verder is Zuiver prachtig qua uiterlijk. Lekker strak en modern. Daar houd ik van.

Er zijn veel verschillende sauna’s met verschillende temperaturen en verschillende functies. Zoals een infra-rood sauna, een muziek sauna, een hout sauna en ga maar door.
Ook is er een zwembad, ik vind het water vaak een beetje koud. Maar wanneer je uit een sauna komt en je dompelbad hebt genomen is het water van het zwembad eigenlijk best lekker.
Mijn favoriete onderdelen zijn verassend genoeg niet de sauna’s. Ik ben niet zo een sauna type. Ik ben vooral van het hangen en ontspannen.
De kruidenbaden en het zoutcaldarium zijn absoluut mijn favoriet.
De kruidenbaden zijn heerlijk warm en ruiken superlekker.
Het zoucaldarium is best bijzonder. Spa zuiver zegt hier het volgende over op haar website:

De geuren in deze warmtekamer zijn verrijkt met Himalayazout. 15 minuten rust in deze atmosfeer heeft een intens reinigend effect op je huid en je luchtwegen. En, des te langer je in het caldarium blijft, hoe beter het werkt. De geur van hout en smeulende salie is kalmerend, het zout werkt ontstekingsremmend en desinfecterend. Een intense ervaring!

Hot spots: Spa Zuiver
Hot spots: Spa Zuiver

Verder boek ik ALTIJD een massage bij Spa zuiver. Een sportmassage. Dan heb ik in ieder geval het gevoel dat er ook écht iets gebeurt.
De massages vallen ook nooit tegen.

Het eten is ook goed. Met een open keuken kun je ook zien dat je eten wordt klaargemaakt. En al het voedsel wordt gepakt of aangeraakt met zakjes, TOP! Wel vind ik dat er weinig keuze is. Ik kan mij herinneren dat een aantal jaar geleden ook sushi op de kaart stond. Dat was er de afgelopen keer niet meer. Jammer..

Hot spots: Spa Zuiver

Als je niet naakt wilt rondlopen kun je op de dinsdagen gaan. Dan is het badkleding dag.
Fijn voor de mensen die zich niet prettig voelen in hun blote kont.

Voor mij is Spa zuiver in ieder geval mijn favoriet. Ik voel me altijd weer helemaal relaxed en opgeladen na een dagje.
Kijk vooral naar de aanbiedingen! Dit scheelt je een hoop geld en je kunt hele leuke arrangementen boeken.

De informatie en twee van de gebruikte foto’s zijn afkomstig van Zuiveramsterdam.nl

May