Eerder schreef ik al een artikel over Esse skincare. Maar ik ben laatst ook naar de lancering geweest van de nieuwe lijn Esse; Sensitivity. Een heel interessante ochtend met de founder himself uit Zuid-Afrika overgevlogen, interessante informatie, mooie producten én lekker vegan eten! Lees je mee? 

LANCERING SENSITIVITY LIJN

Esse sensitivity lijn

Nieuwe lijn Esse: Sensitivity

Eerst even een kort stukje over het event en de nieuwe lijn.

Esse-lancering-sensitivity-lijn-skincare-8864De lancering vond plaats op een te gekke locatie, namelijk SLA Amsterdam in de Utrechtsestraat. Enig van binnen en het paste helemaal bij het merk Esse; namelijk organic en vegan!
Wat ik echt heel leuk vond is dat de founder van Esse (Trevor Steyn) speciaal hiervoor was overgevlogen uit Zuid-Afrika.
Wie kan het beter uitleggen dan de uitvoerder himself, want naast dat hij founder is, is hij wetenschapper en maakt hij zelf de producten.

Esse-lancering-sensitivity-lijn-skincare-8855De sensitivity lijn is het nieuwe pareltje van Esse. Namelijk bestemd voor die van vrouwen met een gevoelige huid. En dat zijn er nogal wat.
De lijn is speciaal ontwikkeld om de gevoelige huid te stabiliseren. Ook in deze lijn zitten natuurlijk levende microben. Dit heb ik in mijn vorige post uitgelegd. Voor meer informatie kijk dan bij het bericht:  ‘Revolutionair: Review van de probiotic skincare van Esse’.
Erg leuk feitje: De wetenschappelijke achtergrond van het team achter Esse zorgt ervoor dat de producten volledig biologisch afbreekbaar zijn en 100% vrij van parabenen, petrochemicaliën en synthetische geur- en kleurstoffen. Alle Esse producten zijn gecertificeerd biologisch, fairtrade, diertestvrij en 100%  veganistisch.

REVIEW PRODUCTEN

Esse sensitivity lijn

Na de lancering kreeg iedereen een goodiebag mee (yay) met twee producten uit de nieuwe lijn. De serum had ik al eerder ontvangen.
Deze drie producten ga ik hieronder reviewen. Namelijk de: Nourishing moisturiser, de Sensitive cleanser en de Sensitive serum.

SENSITIVE CLEANSER

Lancering nieuwe lijn Esse

De Sensitive cleanser 200ML is te koop voor €47,95.
De cleanser is PH gebalanceerd en heeft ultra milde ingrediënten. De cleanser is 100% natuurlijk en heeft minder dan 0,03% aan geurstoffen. De hoofd bestanddelen zijn: Probiotica en Aloe Vera gel.

Esse-lancering-sensitivity-lijn-skincare-8858De verpakkingen zijn heel mooi van deze lijn. Prachtige doosjes en bij het openen van het doosje zitten de producten in een beschermend kunstwerkje geïllustreerd met (ik denk) moleculen.
De flesjes zijn van glas, dat weer super is voor het milieu en heeft een simpele doch luxe uitstraling.

De cleanser zit in een glazen fles met een pompje. Dat vind ik prettig, zo pak je nooit teveel van het product en het is hygiënisch in gebruik.

Esse-Sensitivity-Nieuwe-lijn-skincare-organic-vegan-9042De cleanser ruikt erg lekker, ook al zit er maar 0,03% aan geurstoffen in. Ik ruik een hele milde, zachte en schone geur.
Het is een redelijk vloeibare cream waar je maar een klein beetje van nodig hebt om het hele gezicht en de hals te reinigen. En ja, het haalt mijn make-up én mijn oog make-up eraf!
Als je geïnteresseerd bent in de ingrediënten kun je op de foto klikken voor een groter beeld.

NOURISHING MOISTURISER

Lancering nieuwe lijn Esse

De Nourishing Moisturiser €59,65 is een dag/nachtcrème die hyaluronzuur bevat om het vochtgehalte een boost te geven en heeft anti-verouderende eigenschappen.
Het hoofdingrediënt is wederom probiotica.

Esse-Sensitivity-Nieuwe-lijn-skincare-organic-vegan-9044De crème is lekker dik van textuur en ruikt naar helemaal niets. Heel neutraal dus. Bij het aanbrengen van de crème voel ik meteen dat mijn huid de crème opeet en is het na een minuutje of 2 goed ingetrokken in de huid. Mijn huid voelt daarna niet droog aan en blijft eigenlijk de hele dag prettig voelen.
Geadviseerd wordt om deze crème samen te gebruiken met de serum. Voor meer informatie over de ingrediënten kun je op de foto klikken voor een groter beeld.

SENSITIVE SERUM

Esse sensitivity lijn

De Sensitivity serum 15ML voor €69,95 is het pareltje van mijzelf. Dit serum bevat meer dan 1 miljard (!) levende probiotische lactobacilles microben per milliliter. Deze microben worden geactiveerd met contact van vocht van de huid. Als ze zijn geactiveerd dan zijn ze in staat om disbalans te corrigeren en de barrière te versterken.

Esse-lancering-sensitivity-lijn-skincare-8863Ik gebruik deze serum nu ongeveer 3 weken. De eerste 2 weken iedere ochtend en avond maar tegenwoordig alleen ’s avonds. Het serum werkt (bij mij) heel goed tegen acné en heeft bij mij voor een egalere huid gezorgd. Ik gebruikte de serum altijd vóór het gebruik van de toner zodat deze het serum kon activeren.
Ik ben echt fan van deze serum. Hij is ietwat prijzig (maar dat zijn serums eigenlijk altijd) maar in tegenstelling doe je er ook vrij lang mee omdat je maar weinig nodig hebt.

VOORDELEN

 • De producten zijn vegan
 • De producten zijn 100% natuurlijk
 • De producten/ingrediënten zijn verkregen op een eerlijke manier
 • De producten zijn dierproefvrij
 • Mijn huid knapt zichtbaar op
 • Ze zijn makkelijk online te bestellen
 • De verpakkingen zijn prachtig
 • Makkelijk in gebruik
 • Je doet redelijk lang met een product

NADELEN

 • De producten zijn wat prijzig als je drogisterij prijzen gewend bent
 • Het pompje van de cleanser ging bij mij niet makkelijk omhoog

JOE HEBBEN!

Esse sensitivity lijn

Deze en nog veel meer producten kun je aanschaffen bij de webshop van Esse. Ik denk ook dat als je niet zo goed weet wat jouw huid nodig heeft je ze gewoon kunt mailen voor advies.

Als je eerst wilt kijken of jij de producten fijn vindt dan kun je een proefverpakking aanschaffen voor €24,95. Zo kun je kijken of dit merk je bevalt of niet.
Helaas hebben ze van deze lijn (nog?) geen proefpakketje maar wel de ‘Oily/Combination’ en de ‘Dry/Sensitive’ variant.

Ze hebben momenteel ook een winactie lopen via Instagram. Je kunt hierbij 3 producten winnen van de nieuwe lijn! Yay! De actie loopt tot morgen dus je hoeft niet lang te wachten op de uitslag.
Check het instagram account van Esse en waag een kansje 😉

Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May