Airbrush is een term die iedereen die zich interesseert in fotografie wel kent. Het bewerken van foto’s en in deze context de huid.
Yep I’m guilty, ik ben ook niet vies van een klein beetje photoshop en ik vind mijn foto’s eenmaal mooier als ze wat zijn bewerkt.
Nu zag ik de No7 Airbrush foundation en ik werd heel benieuwd. Maar serieus, werkt dat? En is mijn gezicht dan echt mooi glad en egaal? Ik probeerde het uit..

NO7 AIRBRUSH AWAY FOUNDATION

Airbrush foundation: no more Photoshop?

Ik was nog helemaal niet bekend met dit merk en had geen idee in welke pricerange dit merk zit.
Blijkbaar in de budget categorie want deze foundation kost maar €10. Ik was dus heel benieuwd wat het voor mij zou doen.
Want goedkoop blijkt niet altijd slechter te zijn dan dure producten, soms zelfs beter.

De foundation heeft een luxe uitstraling, maar dat komt door de pipet denk ik. Ik heb nog nooit een foundation gebruikt met een pipetje.
De foundation belooft om een goede dekking te geven en de fijne lijntjes en porien te vervagen. Verder bevat de foundation Berryflus Vita voor hydratatie en verzorging van de huid.
De foundation is niet porie-verstoppend en is hypo-allergeen.

MIJN ERVARING

Airbrush foundation: no more Photoshop?

Ik kreeg de kleur beige. Meestal is dit wel mijn kleur, behalve in de zomer. De foundation heeft een roze ondertoon, wat niet echt geschikt is voor mijn huidkleur. Wellicht kan ik dit nog corrigeren met een poeder.
De foundation is erg dun en voelt inderdaad óntzettend zacht, hoge verwachtingen dus. Ken je het gevoel van een zachte primer die je op je gezicht smeert? Dit voelt eigenlijk hetzelfde. Heel zacht.

Airbrush foundation: no more Photoshop?
Airbrush foundation: no more Photoshop?
Airbrush foundation: no more Photoshop?

De foundation heeft een medium coverage, ik vind hem zelf niet heel dekkend.
Na het te hebben uitgeprobeerd op mijn hand gaan we over naar de real deal. Het gezicht.
De foundation moet altijd worden geschud voor gebruik dus dat doe ik netjes. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een pipetje totaal niet handig vind voor een foundation. Ik prefereer toch de pompjes. Er komt namelijk niet veel uit 1 pipetje.

Ik breng het aan met een foundation kwast, zoals altijd en ik begin in het midden van mijn gezicht. Zo krijg je het mooiste effect want je blend dan uit naar je haar en je oren en op deze manier krijg je dus zo goed als geen foundationlijn.
Anyway, ik moet eerlijk zeggen dat ik niet tevreden ben over deze foundation. Ik had echt hoge verwachtingen.. Vanwege de naam en omdat het zo zacht aanvoelde.

Als je een gladde huid hebt van jezelf is deze foundation denk ik echt perfect. Ik heb verre van een gladde huid.
Ik heb zelfs gescrubd voor het gebruiken van de foundation maar schilfertjes worden opeens zichtbaar die eerst nog niet zichtbaar waren.
Ook maakt het mijn gezicht niet egaal (ik heb sproetjes en totaal geen egale kleur over mijn gezicht).
Voor mij doet de foundation dus helemaal niets en eerlijk gezegd ga ik met een schilfer-gezicht niet naar buiten. Helaas..

VOOR & NA

Airbrush foundation: no more Photoshop?

Voor foto’s is de foundation redelijk geschikt. Hier zie je de schilfers niet. Ik krijg het ook niet goed op de foto (sorry). Maar ik heb het gevoel dat als ik buiten in de zon loop dat het goed zichtbaar is.
Voor foto’s is de foundation dus prima (niet heel dekkend) en als je een gladde en gehydrateerde huid hebt zonder onregelmatigheden dan is deze foundation vast ook heel mooi.
Not for me…
De foundation is te koop bij onder andere Boots in 8 verschillende kleuren.
Je kunt het voor de prijs altijd zelf even uittesten 🙂 Misschien werkt het wel voor jou.

 

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf/merk

May