Toen ik de producten zag van Aurelia dacht ik meteen ‘Wauw, wat zijn ze mooi’. Alleen al daarvoor zou ik de producten kopen!
Aurelia geeft aan Probiotic Skincare te zijn. Wat is precies probiotica in huidverzorging en hoe vind ik de producten van Aurelia?
In dit artikel ga ik het je allemaal vertellen!

AURELIA SKINCARE

Pretty Probiotic Skincare

Aurelia skincare is een merk uit Londen dat organische en probiotische skincare ontwikkelt. Zij zijn vooral gericht op de gevoelige huid en de producten gaan huidveroudering tegen.
Verder verbeteren de producten de het metabolism van de huidcellen, voorkomt het DNA beschadiging en verhoogt het collageen van de huid.
Ze claimen fairtrade te werken, zorgen dat het milieu geen schade toekomt bij het verzamelen van de ingrediënten en het maken van de producten en ze testen niet op dieren 🙂

PROBIOTISCHE HUIDVERZORGING

Veel van jullie zullen denken ‘Probiotica? Wat is dat?’ of ‘Dat zit toch in voedingsproducten?’. Dat klopt. Meestal vind je probiotica in eten en drinken en zou dit zorgen voor een heleboel voordelen in je lijf.
Kort gezegd is probiotica een levende bacterie die wordt toegevoegd in het product en blijft leven tot na consumptie.
Veel ingrediënten brengen schade toe aan probiotica of laten ze zelfs doodgaan. Heel simpel gezegd kun je dan niet meer spreken van probiotica.
Wat doet probiotica dan met je huid?
Probiotica zijn natuurlijke micro organismen die ervoor zorgen dat je huid weer in balans komt. Zo beschermen ze je huid tegen schadelijke invloeden en laten ze je huid sneller herstellen van onder andere acné, brandwonden en littekens.
Je kunt je huid eigenlijks zien als een ecosysteem dat bepaalde invloeden nodig heeft om gezond te blijven leven.
Probiotica is het meest natuurlijk en huideigen om hiervoor te zorgen.

Nu kan ik van mezelf zeggen dat ik redelijk wat verstand heb van probiotica in skincare omdat ik mij hierin heb verdiept.
Aurelia geeft aan op de website dat zij geen levende micro organismen gebruikt maar een extract hiervan. Heel strikt genomen kun je dus niet spreken van probiotica maar goed voor je huid zal het absoluut wel zijn.
Ik ben heel benieuwd wat het met mijn huid doet.

MIRACLE CLEANSER

Pretty Probiotic Skincare

Ik trap af met de Miracle Cleanser. Op de foto’s zie je overigens de sample verpakkingen.
De full size verpakking van de cleanser bevat 120ML en koop je voor €55.

De Miracle cleanser is zoals de naam al zegt een gezichtsreiniger. Het belooft alle onzuiverheden en make-up te verwijderen.
De ingrediënten zijn volledig organisch (planten en bloemen) en bevat essentiële oliën van kamille, eucalyptus, rozemarijn en bergamot.
Bij de cleanser krijg je een mousseline doekje van bamboe die de dode huidcellen verwijdert en anti bacterieel werkt.

Ik vind de cleanser ontzettend lekker ruiken. Ik ruik een organische geur maar toch gemixt met de ingrediënten. De bergamot en rozemarijn hebben de boventoon volgens mij.
De geur is in ieder geval echt heel lekker.
De cleanser zelf is lekker dik en romig waardoor je je gezicht goed kan insmeren om vervolgens alles te verwijderen met het doekje.
Ik vind het doekje erg prettig want je komt hierdoor ook goed bij lastige hoekjes zoals naast je neus en onder je ogen.
Het doekje is na 1 keer gebruiken wel vies. Je kunt de doekjes gelukkig wel wassen in de wasmachine. Gewoon op 30 graden en laten drogen aan je douche cabine of iets dergelijks.

REFINE & POLISHING MIRACLE BALM

Pretty Probiotic Skincare

De Refine & Polishing Miracle Balm (75ML) €80 is best wel een beetje duur.. Dan moet het product wel goed werken vind ik. Want voor goede skincare heb ik best wat geld over.

De enzymen exfoliant heeft een dubbele werking. Namelijk de grauwe, doffe, ruwe en verstopte huid weer op te peppen. Je kunt de miracle balm gebruiken als scrub om dode huidcellen te verwijderen en bovenstaande. Maar je kunt het ook als maskertje gebruiken om dieper te exfoliëren.

Ook dit product ruikt heerlijk. Het heeft toch wel een beetje dezelfde geur als de cleanser.
Ik heb het product als scrub gebruikt én als masker. Ik prefereer de scrub toch, want ik ben wat praktischer aangelegd en ik vind het dan makkelijk om dit in de douche te doen.
De balm is ook lekker dik en romig maar heeft dikke korrels. Dit zijn rijstzemelbolletjes, die zorgen voor het scrub gedeelte.
Het is een heel zachte scrub, dus als je een gevoelige huid hebt dan is dit de perfecte scrub voor jou.

REVITALISE & GLOW SERUM

Pretty Probiotic Skincare

Het Revitalise & Glow serum (20ML) €82 is een serum dat belooft om huidveroudering tegen te gaan, te revitaliseren, te verstevigen en oxidatieve stress te verminderen.
Ook het serum bevat alleen organische producten: Baobab, Kigelia Africana, Hibiscus, vitamine E, Jasmijn, Plumeria, Tuberoos en Mandarijn.

Aurelia-Skincare-Review-1934Het serum komt in een glazen potje met een pipet. Ik vind pipetjes heel fijn voor olie maar deze serum is zo dun dat deze fijn in gebruik is met het pipetje.
Het ruikt lekker en heeft een zachte geur. Ik ruik de jasmijn het meeste terug.
De serum is heerlijk zacht, smeert fijn weg en ik gebruik deze dan ook onder mijn reguliere dagcrème.

CELL REPAIR NIGHT OIL

Pretty Probiotic Skincare

Mijn favoriet van bovenstaande producten is deze; de Cell Repair Night Oil (50ML) €80. Zoals de naam al zegt gebruik je deze olie ’s avonds voordat je gaat slapen en laat je dit de hele nacht zitten.
De olie helpt je huid ’s nachts te herstellen door de natuurlijke ingrediënten; neroli, lavendel, roos en mandarijn.
De olie belooft de doffe en vochtarme huid te kalmeren en te hydrateren. Het bevat mongongo-, kigelia- en baobab olie.

Aurelia-Skincare-Review-1932Deze olie ruikt echt hemels! Ik breng het aan na het douchen ’s avonds en ik ruik mijn gezicht nog de hele tijd voordat ik ga slapen. En misschien werkt het ook nog eens ontspannend door de lavendel ;-).
De olie breng je tevens aan met een pipet waardoor je dus precies voldoende hebt voor je hele gezicht na 1 keer knijpen.
Ik gebruik verder niets voor of na de olie en ik ga er vervolgens mee slapen. Mijn huid voelt de volgende ochtend nog steeds prettig en gehydrateerd aan en het verminderd ook mijn onregelmatigheden.

MIJN ALGEMENE MENING OVER AURELIA SKINCARE

Pretty Probiotic Skincare

Ik heb de producten nu ongeveer 2 weken gebruikt.
Zoals de meesten wel weten heb ik geen perfecte huid, ik heb vaak last van pukkeltjes en ik heb een gecombineerde huid. Vet in de T-zone en droog op de rest.
De producten van Aurelia doen geen wonderen als in het laten verwijderen van mijn pukkeltjes en het geven van een perfecte huid maar ik merk wel dat mijn pukkeltjes minder lang blijven en mijn huid goed gehydrateerd aanvoelt maar niet vet.
Omdat de producten echt heel lekker ruiken is het iedere keer weer een feestje om ze te gebruiken.
Verder vind ik de prijs wel wat aan de hoge kant maar voor goede skincare producten betaal je vaak wel wat minder dan de drogisterij merken, zelf vind ik dat prima. De huid is namelijk echt heel belangrijk (vind ik).

Ik ben dus zeker tevreden over de producten. Mijn favoriet is de night oil.
Echt pure probiotische skincare is het dus niet, maar dat is ook wel heel exclusief.
Als je besteld hebt via de website van Aurelia dan krijg je trouwens je producten prachtig verpakt binnen. Cadeautje!

Pretty Probiotic Skincare
Pretty Probiotic Skincare

De producten van Aurelia zijn te koop op de officiële website van Aurelia en bij Cosmania in Nederland.
Happy shopping! ♡

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May