10 jaar geleden was ik helemaal tevreden met mijn brow skills.. Nu schaam ik me rot voor wat ik toen op mijn hoofd tekende. 5 jaar geleden was ik echt een pro, als ik nu terug kijk vroeg ik me af wat ik toen bezielde. Brow skills heb je niet zo snel. Bij mij vergt het in ieder geval jaren van oefening.
Welke producten werken voor mij nu prettig en wat staat het mooist? Ik ben er nog steeds niet helemaal over uit. Maar ik probeerde de Eyebrow Dip Pomade van Christian Faye. Hoe vond ik deze brow producten?

CHRISTIAN FAYE BROW DIP POMADE

REVIEW: CHRISTIAN FAYE BROW DIP POMADE

Oké, Christian Faye dus. Een nieuw merk voor mij want ik heb het nog niet eerder geprobeerd.
Christian Faye is een merk uit Nederland? Dat had ik niet verwacht!
Wat ik ook niet had verwacht is dat zij het eerste merk waren die een vast brow product lanceerden in 8 verschillende kleuren!
Namelijk in 1996 toen ik nog met mijn meest dunne verschrikkelijke wenkbrauwen liep. Misschien had ik in die tijd het merk al moeten kennen, dat had mij een hoop afschuwelijke foto’s bespaard 😉

Het merk is vooral gespecialiseerd in wenkbrauw producten maar heeft inmiddels ook andere oog make-up zoals lashes, mascara en oogschaduw.
Omdat ik nergens kon vinden hoe het bedrijf tegenover dierproeven staat, heb ik contact opgenomen met het merk.  Ik kreeg het volgende antwoord:

Inderdaad zijn onze producten Dierproef vrij en tevens, wel in het engels, verklaren we dat alles wordt geproduceerd volgens de betreffende normen. Er worden ook geen organische stoffen gebruikt of producten van dierlijke afkomst.

All our cosmetic products are in accordance with the European legislation (Cosmetics Directive 76/768/EEC). The GMP is in compliance with the Guidelines on Good Manufacturing Practices (ISO 22716:2007) which form the harmonized standard for the GMP requirements of  the EU Cosmetic Products Regulation no. 1223/2009.
From the above it follows that the products are BSE/TSE-free, as is required by Annex II,419 of the Cosmetics Directive.

Het merk is dus dierproefvrij én vrij van organische en dierlijke stoffen!
Vandaag schrijf ik een review over de Eyebrow Dip Pomade. Een wenkbrauw product in solide vorm.

REVIEW: CHRISTIAN FAYE BROW DIP POMADE

De Eyebrow Dip Pomade is meer een pakketje dan 1 product. Het pakketje zit in een prachtig doosje met een heleboel uitleg over wenkbrauwen en hoe je het product moet gebruiken. Erg handig en het ziet er luxe uit.
Ik ben nogal ongeduldig en kreeg het doosje niet goed open, ik heb hem vervolgens open gescheurd want ik wist niet zo goed hoe ik hem anders moest openen..

In het doosje vind je een potje met de ‘dip pomade’ en een wenkbrauw kwastje met aan de andere kant een borsteltje. Meer heb je in principe ook niet nodig om je wenkbrauwen te shapen.
De dip pomade is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren, van licht naar heel donker.
Zelf heb ik de donkerste kleur ‘Dark brown’ want ik heb van mijzelf zwarte haartjes.
Als je wat lichter van haarkleur bent zou ik echt kiezen voor een lichtere kleur want dit is best heftig dan,  écht donkerbruin.

De dip pomade is waterproof (klopt!) en bedekt grijze haartjes (geen idee want die heb ik niet).
Bij mijn blijft het product de hele dag goed zitten en geeft ook niet af! Wat ik erg fijn vind want dan loopt mijn vriend niet met een wenkbrauw op zijn wang na het knuffelen.
Verder werkt de dip pomade ook als een soort brow gel.

REVIEW: CHRISTIAN FAYE BROW DIP POMADE

Want de wenkbrauw gaat geen kant meer op als je hem hebt geshaped.
Verder zou je misschien denken ‘Jeetje wat een klein potje zeg!’ (4,5 gram) maar een dip pomade is ook letterlijk een dip pomade. Je hoort hier niet in te roeren of te schrapen.
Ik dip letterlijk mijn kwastje zachtjes in het product en heb dan genoeg voor een halve wenkbrauw. Je doet dus ook best wel lang met een potje. Zelf heb ik echt 2 jaar gedaan met een dip product van MAC en die is nog steeds niet op.

Verder zou je de dip pomade als eyeliner kunnen gebruiken (doe ik zelf niet) en werkt het ook als een primer als je nog wenkbrauw poeder gebruikt, wat ik niet doe want ik vind het product op zich al genoeg.

REVIEW: CHRISTIAN FAYE BROW DIP POMADE

Wat ik zelf erg fijn vind is dat je met het kwastje een strakke streep kunt zetten maar ook kunt kiezen voor een wat meer geblende smudge zeg maar voor in de binnenkant van de wenkbrauw.
Dit doe je simpelweg door het borsteltje horizontaal te houden en binnen de wenkbrauwen te ‘vegen’ met het product op het kwastje.

De volgorde om brows te shapen met de Dip Pomade:

  1. Borstel je wenkbrauwen alvast wat in model met het borsteltje
  2. Dip vervolgens je wenkbrauw kwastje zachtjes in de dip pomade en haal het overtollige product eraf door over de zijkant van het potje te vegen.
  3. Begin aan de onderkant van de wenkbrauw en maak vanaf het midden tot aan het einde een strakke streep (voor de liefhebben kun je hem nog iets doortrekken voor een nog strakkere look).
  4. Ga met het kwastje naar de binnenkant van je wenkbrauw (bij de neus) en trek vanaf daar een streep naar het midden waar je bent begonnen bij stap 3. Zorg er namelijk voor dat de streep bij de neus niet te hard wordt, gebruik dus geen nieuw product voor deze streep.
  5. Dip nogmaals je kwastje in de dip pomade en doe hetzelfde bij de bovenkant. Zorg hier dat je de natuurlijke vorm van je wenkbrauw aanhoudt anders wordt het echt een raar gezicht.  Ook hier aan de voorkant van je wenkbrauw minder product gebruiken!
  6. Nu hoef je de dip pomade niet meer te gebruiken want je gaat de lijnen wat blenden naar de binnenkant van je brow zodat deze wordt ingevuld en lege plekjes ook goed worden ingevuld.
    Begin hierbij aan de buitenkant (bij je wenkbrauw staart) en werk naar de binnenkant toe. Hoe dichter je bij de neus komt hoe lichter het product moet zijn. Op deze manier blijft je wenkbrauw er natuurlijk uitzien.Christian-Faye-Brow-Dip-Pomade-Step-for-step
  7. Als je tevreden bent met je brow dan ga je er nog een keer overheen met het borsteltje om de wenkbrauw de laatste touch te geven en goed te modelleren.
  8. Vervolgens ben je in principe klaar! Zelf gebruik ik nog wat concealer onder mijn wenkbrauw om de brow wat strakker te maken en doe ik wat highlighter op mijn wenkbrauwbot om de brow te liften maar that’s it!

Ik ben zelf nog lang geen pro maar ik vind het resultaat mooi!

De producten van Christian Faye zijn verkrijgbaar op de website van Bransus.eu of bij Douglas.
De Dip Pomade kost €24,95.

FOTO'S

REVIEW: CHRISTIAN FAYE BROW DIP POMADE
REVIEW: CHRISTIAN FAYE BROW DIP POMADE

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May